Monday, July 4, 2011

contest..bes ke kalau join?

Assalammualaikum..

   Hai semua selamat pagi! Penat woo semalam edit belog sampai jadi comel macam ni hihi**puji blog sendiri. So ape komen kau orang? Tajuk entry nak hot je kan. Rasa macam gedik je sebab daku lah yang selalu join contest nye pun. Contest sekarang ni bersepah2.Tapi setelah dah nak dekat setahun daku berblog ni banyak pengajaran yang daku dapat. Sebab ape eh?

   Bukan nak kate semua contest yang diadakan tak best tapi cube korang pikir. Contest nak gempak je tapi bile tengok hadiah tak setimpal dengan contest yang diadakan. Sape setuju? Kat sini daku tak kate nak kondem sape2 yang buat contest tu tapi sebagai blogger korang boleh nilai sendiri.

   Daku sekarang agak memilih kalau nak join blog.Maaf kalau ade yang nak kate daku belagak ke demand ke ape ke lantak lah tapi meh sini daku nak bagitau kenape daku memilih dalam join contest :

  • serik & bengang dengan sesetangah blogger yang kate2 je manis. Lepas sebulan join contest 1 entry pasal pemenang pon tak de. Rase nak hempuk je.
  • hadiah tak sesuai langsung dengan contest yang dibuat. Ok ni bukan nak kate daku join contest sebab tengok hadiah ke ape tapi penat2 korang cari gamba tapi hadiah dapat RM 2 saje. Memang bersyukur tapi.....pikirlah sendiri
  • contest yang dibuat terlalu susah
  • syarat2 yang terlalu cerewet lagi melecehkan. 
    Ape macam? Ni bukan nak luah perasaan ke ape tapi daku mintak maap kepada yang invite daku untuk join contest macam2. Bukan daku tak nak buat tapi daku join kalau daku ade mood. Kalau lepas ni tak de orang nak invite daku join contest pun tak pe. Daku tak kisah nyah.

    Setakat ni dah 3 contest yang daku join senyap sunyi sepi macam tu je. Tak de kaba berita langsung. Malas lah nak join. Tu yang jadi cerewet bagai ni ha. Sory la. So buat sesape yang nak buat contest tu pastikan contest,hadiah & syarat seiring dengan citerase peserta.

     Lagi 1,tak payah nak ade hadiah meletop2 sangat cukup sekadar sesuai dengan contest yang dibuat. Syarat2 tu agak2 lah der nak letak. Ni kang sampai panjang berjela2 ke bawah nak ikut 1 per 1. Buat simple2 sudah. Nak join pun senang hati..

    Lastly, sory kalau ada yang tersentap ye. Sekadar pandangan dari insan yang kecewa doh bile contest yang aku join habuk pon tarak! (Marah ni)


7 comments:

  1. haha!! btul3x!! mmang tk suka.. me kita cepuk penganjur 2 smpai mampus..hehe..

    oops! entri kita hampir sama..tk sama sangat..hehe

    ReplyDelete
  2. hahah ganas wo..
    tu la kebetulan pulak nak buat same topik..geram seh

    ReplyDelete
  3. hehe..nie la salah satu sbb anis mls sikit na join..weeee..bloglist pon cam toh gk..gebang je lebey..huuu

    ReplyDelete
  4. Syarat contest
    Wajib folow blog saya..zzzzz

    Semua teknik mahu tambah pengikut
    haish!

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi