Sunday, July 10, 2011

bercinta dengan kawan baik,bes ke??

Assalammualaikum..

   Hai semua selamat malam. Entry sebelum tido. Penah bercinta dengan kawan baik a.k.a bff? Yang berlainan jantina lah bukan sejenis. Bes tak? Ape rase? Daku penah alami.Tau tak yang sebenarnya bercinta dengan kawan baik sendiri itu tak bes. Sape setuju?

   Kenape daku cakap macam tu? Bile korang bercinta dengan kawan sendiri akan jadi tak bes sebab :

  • kekok. Dari elok2 kawan tetibe nak jadi bf/gf pulak. Bercinta bagai
  • hubungan persahabatan akan jadi renggang
  • tak de feel sangat
  • tak selesa
   Sorang member kire member kacip daku penah mintak kapel but at the end hubungan kawan kami terus jadi renggang weh. Memang sebab dah elok2 rapat nak gile sebagai kawan tetibe tukar jadi kekasih. Huwa!! Mungkin ada yang tak setuju dengan pendapat daku ni tapi bagi daku camtu lah.

  
   Tak salah nak jatuh hati & bercinta dengan kawan baik sendiri. Banyak jugak faedahnya :

  • saling mengenali & memahami
  • "rahsiamu ditanganku"
  • bile2 mase boleh dating
    Tapi cube korang pikir. Nak hubungan persahabatan terus kekal ke renggang? Of kos lah stay longer kan. Tu lah. Tanya hati korang. Mungkin ade jugak antara korang yang tak kisah nak bercinta dengan kawan baik sendir."Alah bercinte dengan kawan baik ape salahnye bes jugak,kawan sendiri". Yes memang pun tapi berkawan seakrab mungkin lebih baik.Tapi kalau dah jodoh,terima je.

   Semua tu terpulang pade korang sendiri. Ala ramai kot yang kat lua kapel dengan kawan baik sendiri tak de hal pun. Kalau korang rasa selesa dengan keputusan tu just go on. Bagi yang tak,just be fren & be a great2 fren to him/her. Sekian

p/s : tetibe terpikir ramainye skandel daku zaman cinte monyet dulu2. Masa tu jahil lagi haha

25 comments:

  1. Tapi saya sokong cik najihah. Sebabnya, kita boleh still rapat macam dulu. Tak lebih dan tak kurang. Pernah juga jadi macam tu sampai sekarang tak bertegur. Haih. Tak suka. Kesimpulannya, jauh-jauhkanlah. Tapi kalau itu jodoh kita, terimalah seadanya :)

    ReplyDelete
  2. yup betul tu..
    memang sampai x bertegur pun..
    huhu..kalau boleh elakkan lah..

    ReplyDelete
  3. Hai u Jom Join my contest

    http://duniadalamjaket.blogspot.com/2011/07/limited-edition-10-contest-senyuman.html

    ReplyDelete
  4. setakat ni tak pernah lagi tergelincir dengan kawan baik, so angguk je la bila baca. huhuhu...

    ReplyDelete
  5. uhuk2..
    saya couple dgn kwn baek sndri...
    dah hampir 5thn.. :)

    ReplyDelete
  6. scary je kan..takot lor beb.haha

    ReplyDelete
  7. yaaa ~ setuju jugak dgn post nie . lagi2 biler dah break . rase nak nyorok dlam peti sejuk jek .
    haha

    ReplyDelete
  8. waa..kalo jadi kat kite, erk..mang janggal~ lain kot..huhuhu

    ReplyDelete
  9. Boleh nak bercinta tapi selalunya bila dah bergaduh, then putus..mesti takkan rapat macam sebelum ni..

    ReplyDelete
  10. hurm.. pd zuan, ni la yg trbaik sbb dah tau hati budi msing2

    http://eleventx.blogspot.com/2010/12/after-tea-with-robot-habis-bateri.html

    ReplyDelete
  11. kawan baik??maybe tu bukan pilihan sy..tapi,,kalau dah jodoh,,memang kita tak leh nak lawan takdir kan..redha dan terima..(:

    ReplyDelete
  12. nak kekal jadi kawan baik je, kalau memang dia jodoh kite, tak ke mana,

    kalau lah mmg kawan baik tu bukan yg di takdirkan untuk kite, lastly mesti bermasam muka,tak contact langsung kang,

    dah hilang sorang kawan. sobs.

    ReplyDelete
  13. rafidah :

    x penah tergelincir lagi x pelah hii

    ReplyDelete
  14. amira :

    tau x pe..memang scary pon

    ReplyDelete
  15. missteha :

    ha tau xpe..bukan takat nak nyorok dalam peti nak sorok muke dalam bakul da haha

    ReplyDelete
  16. aimie :

    aah memang rase kekok pon..huhu

    ReplyDelete
  17. kak farah :

    aah memang selalunye macam tu pun..pastu terus lost cmtu je

    ReplyDelete
  18. saiazuan :

    lain orang lain pendapat kan..

    ReplyDelete
  19. seyrah :

    aah..samelah kite..
    x bape nak suke kapel dengan kawan sendiri huhu

    ReplyDelete
  20. siti kektus :

    waa..setuju sangat pendapat tu..memang betul pun

    ReplyDelete
  21. huhuhu....x pernah la lg couple dgn kwn baik sndiri...rase kekok je nanti,hehe...

    ReplyDelete
  22. post yg menarik fara;)
    means aku x bole kapel ngn ko la fara..waaa...
    anyway, cari sesuai ngn ko..:)

    ReplyDelete
  23. @akimgemuk

    tenkiu kim..
    hahaha ala kite jadi adik beradik ye..
    hihi doakan aku kim

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi