Wednesday, July 20, 2011

pantang larang dalam blogging

Assalammualaikum..

  Hai semua. Last post for this nite. Nak tido awal sebab pale otak bengong. Sebelum tu jom bace sini pantang larang dalam berblog ni ye. Ingat dalam hidup ni je ke ade pantang larang. Kat dalam blog pon ade tau. Keh2. Nak tau ape? Jom bace.


  • menindas blogger lain
Nak pemes cepat kondem blogger lain. Kate blogger ni itu lah ini lah.Opss jangan tau

  • hentam sesame sendiri
Sebelum ni banyak kes kan blogger nak hentam2 sesame sendiri. Bagi daku kan kalau macam ni baik tutup je blog tu. Kalau trafik tinggi mencanak tapi suke hentam2 orang nak buat ape kan.

  • tipu untuk dapatkan duit
Daku penah kene. Klik link kat shoutbox tapi kelua link churp2. Memang harem duit kau. Tak baik tau tipu2 semate2 nak dapat duit ni. Baik pegi kutip sayur jual. Halal

  • jujur bila buat entry
Janganlah mereka2 entry yang yang nampak sangat tipunye tu. Nak tipu boleh tapi kate orang bialah profesional kan. 

  • mencarut 
Opss!! Terlebih syiok taip entry kan sampai ape yang ditaip pun tak sedar. Mencarut yang elok tak pe

  • tiru cara blogger lain
Opss!! Jangan tau. Kesian blogger yang kau tiru tu. Penat die buat blog dengan care die kau suke2 hati nak tiru. Buatlah identiti sendiri. Fofular dengan cara tersendiri. Kan bunyi lagi bes.

  • jangan copy paste entry blogger lain
Cukup sekali daku kene. Weh tak bes tau main copy2 entry orang ni. Kot ye pun nak copy bagi lah backlink. Kesian penat perah otak sekali kau tiru. Hampeh



    Dalam dunie blogging ni kite tak jumpe orang tu. Hanye sekadar tengok gambar semate2. Kite pon tak boleh judge som1 tu sesuke hati. Tak semestinye blog orang tu macam ni tuan punye blog pon camtu kan. Tak bolela macam tu.

   Kalau nak dapatkan trafik,komen,pengunjung yang banyak kat blog kite kenelah usaha untuk up kan blog kite ikut cara sendiri. Jangan tiru cara orang lain. Tak natural namenye. Its just my opinion & feel free to object it . Sekian.

29 comments:

  1. setuju jugak! blogger jns cmtu mmg dlm kpla hotak dia ada duit & nk glemer... aiyooo

    ReplyDelete
  2. jangan mencarut...heee..i loikeeee...

    ReplyDelete
  3. betul2, setuju sangat, bia la kita dapat trafik tinggi hasil usha n budi bahasa kita yg baek kan,,:)

    ReplyDelete
  4. heheheeh tak suke yg klik shoubox kua churpchurp tu.mencik.

    copy paste boleh,tp kreditkan lah.

    ReplyDelete
  5. Salam, Wah... betul tu.... buat le mcm cik najihah.... Sebagai blogger sy sokong idea2 dalam entry nie... thumb up..

    ReplyDelete
  6. setuju sesangat...
    yg paling xbest menipu tu

    ReplyDelete
  7. @zie_ira

    yup dari hasil usaha kite..baru puas kan

    ReplyDelete
  8. @Niena Pengembara Ilahi

    haa tau xpe..rase nak meletup yang menipu tu kan

    ReplyDelete
  9. haiiiit! cegu..hehehe...anak menurut kate =)

    ReplyDelete
  10. ngeee..pernah copy and paste blog org punya..terasa bersalah..tapi blog tu ada satu jer post..
    cane???

    ReplyDelete
  11. @lia AKA milo

    opss....sekurang2 kurangnye bagi backlink pun da ok :)

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi