Monday, July 18, 2011

Tanda2 si kekasih nak curang & break dengan korang

Assalammualaikum..

   Hai hoi. Tengah dok sebok2 on fb tadi ade pulak alien dok hai2 kat fb. Naseb dah tau awal pasal bende ni. Pasal yang nak hack2 tu la. Memang gune fb orang yang kite kenal tapi tak ke pelik tetibe nak speaking dengan kite kan. Dah tu tak yah layan. 


   Btw tajuk entry ni khas untuk korang2 yang tengah hanget bercinte kat luar tu. Bercinte bia hati2 ye jangan sampai hati terhiris.Tadi petang kawan daku bagitau daku yang bf die cureng dengan die tapi tak sepenuhnye lagi. berasap bile dengar woo sebab benda ni penah jadi kat daku sendiri. Sakit woo kene tinggal. Jom sini daku share serba sikit pengalaman daku pasal tanda2 si laki ni nak tinggalkan kite. 

  • Dah tak layan korang macam mule2 kenal dulu
Mase dulu2 nak kenal kemain manis lagi kate2. Tapi lame2 dah tak mesra. Layan korang pun macam nak tak nak je. 

  • Tak balas mesej & tak jawab call
Dulu mesej nak beribu2 je kan. Kol nak tiap2 jam. Tapi kalau korang terperasan sekarang mesej pon da kurang,kol ape tah lagi. Lagi hebat bile korang kol,meseg langsung tak jawab. Bile berjawab kawan die yang angkat kate "eh,si polan pegi main futsal lah". Padehal ade kat sebelah tengah gelak. Macam haram jugak kan. 

  • Banyak alasan
Kalau korang ajak jumpe,suruh kol ke ape ke banyak je alasan die. Kalau boleh tak nak langsung ade kaitan dengan korang

  • Mula buat hal & masalah
Motifnye nak mintak break. Yela bile dah gaduh kan senang nak break.1 lagi,die akan cari salah korang tak kire ape pun untunk dijadikan point gaduh.

  • Hilangkan diri
Yang ni korang kene banyak sabar. Hilangkan diri dengan harapan korang tak kan cari die lagi. 

  • Terus buat affair dengan orang  lain 
Yang ni paling2 kejamlah. Seperti ape yang terjadi kat daku. Kau bayangkan daku bukak2 MS die **mase tu tak wujud lagi fb. Mase bukak MS tengok2 gambar die tengah peluk pompuan lain. Hangin tak?? Ha mase tu lah  korang akan terpikir kenape die buat semua perkara2 kat atas ni.

    Harap korang tak terlibat dengan lelaki @ perempuan yang jenis macam ni ye. Bukan ape,wahai perempuan,janganlah biakan si lelaki pikir yang kite ni murah macam barang. Nak amik tak nak buang. Letakkan harga diri kite ditempat yang tinggi. Jual mahal tu penting. 

   Lagi 1, jangan cepat sangat nak caye kat orang yang baru je korang kenal. Unless kalau orang tu betul2 nak kat korang. Tapi daku nasihatkan,bialah kenal lame dulu. 

Jangan dicari yang sempurna luaran tapi tidak pada dalamnya kerana kelak kau akan menyesal. Sebaliknya carilah yang diluarnya nampak tak secantik yang diidamkan tapi dalamnya sempurna & cantik tak terkata.

Sekian..


p/s  :  bagi cinte anda kat orang yang sepatutnya memiliki bukan si durjana jahanam.Pengalaman yang mengajar semua nya buat ku.

16 comments:

  1. tak suke laki kejam cm ni.mencik2.

    ReplyDelete
  2. kalo laki leh wat,kite pon blh!bia same2 curang.hahah:D

    ReplyDelete
  3. @dya mohamad

    bole tu bole nak buat kang takut kene kat batang idung lagi huhu

    ReplyDelete
  4. cek baik je...nakal sikit-sikit aje.. pakwe cek pun baik..hehe

    ReplyDelete
  5. dah pernah rasa.mmg sakit hati.hehehe lbh sakit bila pompuan lain tu besfren kiteee.hahaha :)

    ReplyDelete
  6. @Anis Adila Aris

    pakwe hang setia x pe..jangan yg buaya hihi

    ReplyDelete
  7. @Mimie.

    kalau bespren memang x lame lah tu kan

    ReplyDelete
  8. nasib baik la setakat ni tak penah terjadi lagi mcm ni.

    ReplyDelete
  9. @schaze zainn

    nasib baikla x penah kene lagi..jangan TER sude hhi

    ReplyDelete
  10. sangat sedih lagi pilu bila si dia pergi untuk pompuan lain. siyes makan hati tau.

    macam nak tikam2 dia pon ada. ggrr~




    dah pernah merasainya. sobs. ;(

    ReplyDelete
  11. @siti kektus

    memang pun..
    rase sakit x yah cakap..mmg pedih woo huhu

    ReplyDelete
  12. betul tu. biasanya yaang cantik luar tulah yang buat hal. dalam tu lagi penting. if both, memang beruntung lah.

    ReplyDelete
  13. @.izzati liyana.

    yup..luaran x menjamin ape2 pun kalau dalm x elok

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi