Thursday, July 28, 2011

perkara2 annoying dalam dunia blog

Assalammualaikum..

   Tahu tak annoying? Erk! Harap maaf andai entry ni enyentap korang2 yang membaca cume daku rase bukan daku sorang je kot yang rase macam tu. Banyak yang daku jumpe perkara2 annoying ni dalam dunie blogging. Hem. Apekah?



  • terlalu mendesak suruh orang follow
Bukan daku nak kate ape lah kan,ade jugak certain blogger yang sangat mendesak daku untuk follow blog beliau. Kalau cakap elok2 tak pe ni gaye ayat macam nak marah,memang tak lah nak follow kau kan. Kalau rase nak orang follow tu tak payah lah kot buat macam tu. Biakan blogger follow dengan hati yang senang & terbuka.

  • menipu
Menipu dalam banyak hal. Antaranya : konon tinggal jejak kat shoutbox "hai singgah sini". Sekali bukak2 link iklan. Haram lah kan. Sape yang bile dalam situation ni tak rase nak menyumpah? Lagi 1 pasal hal contest,GA,segmen ape2 lah. Kate nak bagi hadiah itu ini close date hari ni tapi haram tak de update pemenang. Harap nak orang follow. 

  • terlalu obses
Obses ape? Obses nak pemes. Opss!! Mungkin ade yang buat blog ni semate2 nak kejar fofular je kan tak pun sebaliknya. Cube pikir,berbaloi ke?

  • mengate dulang paku serpih,mengate orang kau yang lebih
Sembang lebat kritik blog orang itu ini. Tapi blog kau?

  • meniru
Ni lagi 1. Daku hangen kot. Adoi nak tiru bagi backlink tak pe ni tak. Nak sedap die sorang dapat name. Masyuk. 

  • sombong nak gile
Blogger yang sombong memang tak nampak. Tapi bole tau kalau kau bagi komen nak tak nak jawab,tegur lagi haram nak sapa balik. Pening2.

  • spesis cakap cam k****g
"sy suke blog kamu,hari2 sy akan bace". Dan macam2. Esoknye kau tengok kat nuffy tak de pon orang tu. Bes kan.


  • terlalu mendesak nak suruh orang komen
Ni ade jugak ni. Harus diingat ye bukan semua yang suke buat ape yang kite suruh kan. Macam kau suruh die komen entry kau tapi masalah banyak gilos timbul. Tak semua orang suka.

  • spesis "jual ikan"
Bersepah kot yang macam ni.  Maaf bukan nak kate,blogger baru ke otai ke same je. Memang semua orang tau die blogger tiptop tapi selfish nak mampus. Wah. Disanjung tapi tak gune kalau pentingkan diri sangat.

  • bahase terlampau romantik + budak = geli
"itew nax mamam duyan jap. 6t itew atang ag oteyh.".Kau paham? Nak terbelalak mate bace. Aiyo. Nak orang ramai datang bace kat blog bahase kenelah jage kan. Setuju?


   Tu lah die. Daku bukan ape,cume kecewa dengan sikap certain blogger yang pandang remeh benda2 macam ni. Patut lah pun perang blogger selalu je timbul. Masing2 kenelah pandai pikir. Bijok menilai sikit. Jangan sampai nanti kite dilabel sebagai "blogger hampeh". Sekian.

   Daku buat entry ni bukan sebab daku blogger yang dah cukup baik. Tapi daku kate benda yang daku rase korang pon same terpikir kan. Jadinye,paham2 lah.
lebihkan kualiti dari populariti 

66 comments:

  1. dah terlebih paham. memang saya tunggu entry ni dari akak. hahaha :D eh, ni auto publish ke apa? :p by the way, saya memang sokong semua tu. manusia ni kan banyak ragamnya. memang tak lepaslah dari semua benda tu. nak tegur salah, tak tegur pun salah. apa mau bikin? hoho

    ReplyDelete
  2. yg paling benggang menipu tu.akk mmg pangkah trus kalo yg kua iklan tu.bengang kot.

    ReplyDelete
  3. ngahaha... aku setuju dgn sume part serius di atas ni & tak nak jadi mcm tu.. kitew nanax jd acam cix najihah ckp iteww.. xmo xmo... hahahahaha...

    ReplyDelete
  4. pesen skrg ni selalu dorg bg ayt cmni "done folo u, folo me bck!" tp serius hampeh mcm bangang sbb;
    1. dia xfolo pn
    2. cbuk pksa org folo dia pehal??
    3. ble kte ckp kte ni xsk men sistem barter, dia blh hangin 1bdn. mmg sgt2 hampeh, bangang, bengong, bongek & yg sme wktu dgnnya!

    serius annoying... hadeiii la. err..peace! tbuat luahan perasaan lak.. haha

    ReplyDelete
  5. hahaha...stuju!!geli gila yg dok itew bagai..bajet comei ckp cm tu.haha

    ReplyDelete
  6. yang ayat terlebih romantik tue POP dah banyak kali nampak...masih bingung2..mklumlah tek pernah guna ayat cm tue..ahahahha...sakit mata tgok..wahahha ( mcm lah blog POP bagus sgt ..lalalala~~~ )

    ReplyDelete
  7. wah..btul2...bgus jgak entry2 bgini...at least org ble tgok kesilapan masing2...klu ada salah n silap tu...saling2 la tegur antara rakan blogger kan?? bkan men hantam trus...hehe..nice one here...^^.v

    ReplyDelete
  8. ha'ah..setuju dgn cik najihah terutama yg terlalu mendesak suruh org follow tu..lepas diorg follow kita, tgglkan mesej, "saya dah follow awak, follow saya balik bleh??"..lg kita x follow balik,lg tu la dok tulis mesej yg sama..mcm desperate sgt nak follower ramai..

    ReplyDelete
  9. hehe, yg bahase itew2 tuh,
    rasa nak bg kaki je, haha

    ReplyDelete
  10. akak suke entry ni!!! yeah..jiwa kita sama.. yg bab menipu tu, kt shoutbox kemain kata dh follow awak, tgk angka tak ganjak pun.. haha

    ReplyDelete
  11. yup!setuju semua tu..orang la katakan..mana perfect..ye kan?hehe

    ReplyDelete
  12. hee :)
    yg bhasa romntik + geli tu klaka
    ase minx penmpor je yg ckp tu.lbh2 lagi kalo yg ckp tu laki
    hehee

    ReplyDelete
  13. ada betulnyer apa yg dikatakan oleh saudari najihah...kena blik pada akar umbi naper kita berblog? klu semata2 nak famous..???!!! lupakan jer la

    ReplyDelete
  14. inilah keindhan dunia blogging heheee. bnde yg baik di ikuti yg bruk djauihi. >.< mne yg mngada domba n megedik sombg tu ta hrus di ambek brat cgt kn kn. geng blogger ngn yg beshh jeee :)

    yanadimple.blogspot.com/

    ReplyDelete
  15. harap2 tak dikategorikan dalam mana2 bahagian itu ye?...

    ReplyDelete
  16. sokong2!
    sgt suke entry ni..
    kuikuikui..

    ReplyDelete
  17. btul sgt. yg 1st tu. i follow u. bile tgk kat follower box haram.

    ReplyDelete
  18. haha..nih luahan dr hati yg murni nih..betol2..paling org selalu buat nomor 1 tuh kan :D

    ReplyDelete
  19. yg last skali tuh...mmg mcabar btl nk abeskan baca...mcm nk ckp ngan bdk2 kecik plak....

    p/s komen la saye komen la,,pls pls...kl x saye bom belog nie...heeeeeeeeeeeeeee...

    ReplyDelete
  20. @hira

    hahahah betul la tu ..tau x akak main try2 je autopublish..sekali jadi lak hahahaha..entry ni terkelua sebab dah geram hahaha

    ReplyDelete
  21. @Norhisham Nordin

    adoiiii x payah cakap gitu la..geli hahahaha tenkiu

    ReplyDelete
  22. @MissF

    hahah peh same lah..ase nak sekeh2 je..ape punye skill da blogger cm tu

    ReplyDelete
  23. @POP

    kalau penah gune x payah la gune lagi..huhu,.,,kesian readers,kene belit2 lidah hoho

    ReplyDelete
  24. @aKu_aG

    ni bukan entry menghentam ke ape cume sekadar teguran je kot,..
    huhu btw tenkiu ya bace :)

    ReplyDelete
  25. @fia:)

    hahahah bukan takat kaki nak bagi.,.kerusi sekali hahah

    ReplyDelete
  26. @mizzkechique

    hahah kite sejiwa lah kak..
    tau xpe..tah pape yg jenis cmtu kan

    ReplyDelete
  27. @farah hanim

    hahahah...sorang mintak kaki sorang mintak penampor..elok sangat hahaha

    ReplyDelete
  28. @syrupmasin

    terlebih murni hahaha..
    aah majoriti lah kot

    ReplyDelete
  29. most of the point den dah terkono dah..geleng palo jo lah kan..

    ReplyDelete
  30. tsgtlah stuju dear.

    erm,mcm2 ragam ni..

    yui pon bkn betoi sgt..hakhak..

    ReplyDelete
  31. dear, favicon tu sekali buat dgn template.. dia buat sekali.. akak pun xreti buat.. awk try tanya siti kektus, dia tau..

    ReplyDelete
  32. belog femes, bese r tu.. sabo2 :D hehehe

    ReplyDelete
  33. setuju gila yg part pksa2 suruh folo tu.HAHAHA mcm ape je nk tipu2 psl folo.xperlu kot.
    hehehe ;p

    ReplyDelete
  34. @mizzkechique

    o yeke..akak amik template kat ne ye? opss sory tanye

    ReplyDelete
  35. dear, akak tempah kat syafieka edora.. g kt FB dia ni => Syafieka Edora =)

    ReplyDelete
  36. pandangan yg bernas dr cik najihah! :)

    ReplyDelete
  37. hehe.. sgt setuju dengan entry ni.. tp yang paling saye x suke ialah penipu.. penipuan ni ade byk jenis, ade yang tipu orang utk klik iklan.. ade gak yang tipu dengan tajuk entry.. ingatkan cerita pasal satu mende ni, sekali bile bace, satu hape pun xde kaitan dengan tajuk entri.. hehe..

    ReplyDelete
  38. @Helmi

    yup...yg jenis tu pon ade jugak..
    macam2 jenis dah

    ReplyDelete
  39. haha..yg xley blah ayt geli 2...ak pn...ase mcm kecik besar kecik bsr jek tgk tulisan mcm 2...demn....haha

    ReplyDelete
  40. aku pernah gak kena tekan link kat shoutbox keluar benda lain..
    bapak x senonoh

    ReplyDelete
  41. suka2!

    yg ayat macam budak kecik tu tak menahan. kena paham setoet2. letih tahu. haha ^^

    ReplyDelete
  42. wah, hebat akak! dah pandai auto publish. psstttt.. dulu saya rajin buat auto publish. sekarang, kalau akak baca entry saya yang keluar pukul 2 petang tu memang auto publish. hahaha :D tak ada makna la kan saya online aktu bekerja. balik kerja je saya layan semua komen-komen, jejak apa semua. huhu. lepas ni, akak dah boleh auto publish. wuuuu~ :p

    ReplyDelete
  43. @hira

    hahah pas ni mmg rajinlah buat autopublish ngaaa

    ReplyDelete
  44. betul betul betul...

    ila setuju entry neh...ila suka n seronok2 ja men blog...xnak kejar glamer...

    kalau rajin baru berblog...lau bz..xdk msa nk tgk blog..ehhe..

    terbaik la entry neh...i like...;-)

    ReplyDelete
  45. @ILA HonEyBuNNy

    huhu ...ni sebab dok umah lah rajin ni kalau x xde makne nye nak rajin huhu

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi