Saturday, July 30, 2011

Oh Lelaki! Pompuan reject kau kalau..

Assalammualaikum..

  Hai halu semua. Sebelum ni entry daku asyik cite pasal laki je. Ni nak cite pasal pompuan pulak. Oh si lelaki kalau korang tengah dok usha2 & tackle2 pompuan tu silelah bace entry  ni. Entry ni bukan makne daku ni nak kondem mane2 pihak tapi sebagai perkongsian. Silelah bace :)



  • buat tak tau je dengan kauorang
Kalau dalam tengah2 korang tackle tu kan,tapi si die buat tak layan je ngan korang tu paham2 lah. Silelah jangan memalukan diri sendiri kejar ape yang tak pasti dapat ke tak.

  • selalu buat kauorang sakit hati
Yelah nak bagi skorang benci die kan. So buatlah benda yang buat korang panas hati. Contohnye macam malukan korang ke. Peh hilang macho laki dimalukan woo.

  • recommendkan korang dengan orang lain
Memang nampak sangat kan. Nak bagi korang tak letak harapan tinggi bagai die rekemen korang dengan sape2. Minah tu ke ni ke tak pun kawan die sendiri. Tak pun die kate "weh,aku ni ganas,tak sesuai dengan ko".Kiasan lah tu. Paham2 la

  • jauhkan diri dari korang
Mule2 kawan elok je sume buat same2. Tapi bile dah die tau korang suka die terus die macam nak jauhkan diri dari korang. Kalau boleh tak nak langsung jumpe muke korang. Kejam kau

  • sound direct
Ni care yang agak kejam ye. Akan memalukan korang dengan serta merta. So sebelum korang kene sound pedas bagai silelah undur diri. Kauorang tau pompuan kalau dah kate tak suke tapi kauorang still tak paham bahase jangan tanye kemane hilang ayunye die. Haha.

  • terus terang kate tak nak
Yang ni bagi mereka yang jujur. Betul2 die kate kat korang yang die tolak korang. Punah!

  • kiasan dalam fb ke blog ke meseg ke
Sape suke buat ni? Kalau bagi pompuan yang segan2 nak cakap terus terang tu die akan gunekan macam ni la. "dah aku kate tak nak tu silelah blah","i' in love with u polan" & macam2 lagi. So si lelaki kene pandai paham bahase kiasan pompuan ni tau.

  Setakat ni tu jelah. Dari pengalaman sendiri & kengkawan juge orang sekeliling. Kalau ade yang nam tabah silekan. Tapi si lelaki jangan sampai korang syok sendiri weh. Kesian pulak kang.


52 comments:

  1. hahahaha. saya pernah buat kesemua list di atas tu kak. tapi dia still nak kacau saya. haiyooo~ buat tak tau sudah. hahaha :p

    ReplyDelete
  2. bestnya info...hehehe...tapi ndak semua kaum hawa beranggapan macam tu. Kekadang ia sekadar ujian sejauh mana lelaki itu mencuba...:)

    ReplyDelete
  3. @Kancil 8349

    hoho..tenkiu..yup..utk tengok jauh mane kesetiaan lelaki kan

    ReplyDelete
  4. betul la. serius. hihi. kalaula semua laki dapat bace psal ini. hihi

    ReplyDelete
  5. ohhh..nasib baik xde yg tkejar2kan cik oked nie..haha

    ReplyDelete
  6. kauam lelaki kena tahu neh..heheh

    ila mmg suka rejek2 lelaki y suka mengayat...heheh

    ReplyDelete
  7. dah orang xnak..kena lar phm kn~haha

    ReplyDelete
  8. hahaha..
    kdg2 ad laki y xfhmm
    ak rs cm nk tempeleng kasi otak dia btul skit hak3..

    ReplyDelete
  9. hahaha..anis pon gnie gak..tp paling teruk kan..mula kawan rapat..tibe tibe rasa tak suka..cari point tok marah dye..weee..sangat jahat lorh..

    ReplyDelete
  10. Aiseh majoriti finaz pernah buat hahaha

    ReplyDelete
  11. woah. bahaya. hahaha. aku kena jaga jaga ni. eh2. aku single lupa. kah3.

    ReplyDelete
  12. mesti banyak pengalaman ni kan..hehe :D

    ReplyDelete
  13. Selamat menyambut bulan ramadan..
    Selamat berpuasa.. :)

    ReplyDelete
  14. Selamat menyambut bulan ramadan..
    Selamat berpuasa.. :)

    ReplyDelete
  15. Kalau si hira PERNAH buat semua tu, yang saya sekarang tengah alaminya. fuhhh! tension seyh. seriously mamat tu tak paham bahasa. Kita dah cakap yang kita IN RELAIONSHIP. tapi dia still tak caya n pakse2 kita.Bkn setakat pkse je, dia pergunakan kwn perempuan kita utk tahu all about me. Serabut2. =.='

    ReplyDelete
  16. Kalau si hira PERNAH buat semua tu, yang saya sekarang tengah alaminya. fuhhh! tension seyh. seriously mamat tu tak paham bahasa. Kita dah cakap yang kita IN RELAIONSHIP. tapi dia still tak caya n pakse2 kita.Bkn setakat pkse je, dia pergunakan kwn perempuan kita utk tahu all about me. Serabut2. =.='

    ReplyDelete
  17. hahaha.. tak pernah try pulak.. ngee..

    ReplyDelete
  18. jom datang ke blog kancil

    http://kancil8349.blogspot.com/2011/07/punca-traffik-kancil-8349-minggu-ini_31.html

    ReplyDelete
  19. wah, dari pengalaman sendiri ke ni? ni mesti kes banyak orang ngorat najiha kan kan :)

    ll, cik bunga tag najiha ni: http://blossomingrose-mawar.blogspot.com/2011/07/kami-datang-nak-duit-raya.html

    [jom mintak duit raya kat anis]

    ReplyDelete
  20. best info..mcm pernah wat sblm nie..tpi sesetengah mereka mseh xfhm2..nak wat mcm mane tue?? HUHU

    ReplyDelete
  21. "dikejar" lelaki psiko mmg menakutkn.. grrr..tak phm bahasa btl la..

    ReplyDelete
  22. nyah, buat la post untuk org mcam ak ni haaa. yg terkandas di tengah jalan.. sodeh ni haa dok teghingat kat jantan tu haa. hak3! cepat2!

    ReplyDelete
  23. @ain nadzirah

    yg jenis x paham bahase tu susah lah kan..

    ReplyDelete
  24. susahnya nk memahami pmpuan..=..=
    ada lak jenis yg suka maen tarik tali, mati tergntung la pakcik...hehe

    ReplyDelete
  25. Pernah buat yang jauhkan diri dengan kiasan fb bla bla bla tu. Orang lain lain~ xD *lelaki sekarang cam suka mendesak.haih*

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi