Wednesday, July 27, 2011

Ape yang blogger ade tapi tak de kat orang lain?

Assalammualaikum..

  Kat sini daku nak mintak maaf atas kesilapan dalam menglistkan peserta segmen daku tadi. Semua silap daku. Terkeliru semua. Mintak maap banyok2.

   Daku nak share dengan korang ape yang daku rase nak share dengan korang pasal tajuk ni. Dulu daku ade post pasal beza blogger & bukan blogger. Tapi kat sini daku nak share sikit more kepade kelebihan lah kot. Jom :


  • skill menaip dengan sangat2 pantas
Dah name blogger mesti lah hari2 dok menaip kan. Lame2 bole menaip dengan 1 jari ha. Kau ade? Hebat kan blogger ni. Sepantas kilat tak payah tengpk keyboard pon dah bole taip. 

  • hobi baru
Nak tau ape hobi tu? Hobi bawak kamera ke mane2 aje. Daku lah tu. 

  • hafal kod html
Bile dah selalu sangat edit2 blog lame2 mesti korang dah hafal kod2 yang senang kan. Orang lain? Tak termampu kot. Juling mate ni.

  • jadi hos @ pengacara @ penganjur
Free2 dah jadi hos,pengacara & penganjur di alam maya ni. Yelah sebab buat segmen,contest & GA. Betul tak. Bukan senang nak dapat jadi hahaha.

  • tension yang melampau
Sebab tak dapat on9 tak pun in case tak dapat update untuk 1 hari. Mau mengigau.

  • senyuman yang melebar
Sebab? Follower makin lame makin banyak,trafik mencanak,komen bersepah & lagi tambah senyum bile makin lame makin pemes. Sape kat sini tak tersenyum bile trafik @ UV die naik mencanak2? Tak pun sedih bile follower die makin naik? Ade?

  • identiti sendiri 
Kekuatan sebuah blog tu terletak pade isi entry & penulisan seseorang. Blogger ade identiti tersendiri yang orang lain tak de & tak mampu nak ade. Dah tau ape identiti blog korang? Pegi kaji sekarang.

   Itulah die serba sikit. Betape kuatnye pengaruh blog ni sampai kawan2 daku ade yang bertanye "fara,ajar aku buat blog,nak jugak jadi pemes ". Ape??? Ape2 pun korang berblog lah secara aman ye tak payah nak dengki2 bagai. Gunekan kelebihan yang korang ade tu sebaiknye. 

korang bace quote ni sampai lebam. Bermakne woo


p/s : esok tak de update dari daku sebab notis blackout kelua. Benci yaw!!

17 comments:

  1. makin lama berblog bru tau cmne beshnya...

    ReplyDelete
  2. I'm falling in love with ma blog..haha,
    Dulu ingt tak best~

    ReplyDelete
  3. rase pelik bile xpat bkak blog dlm sehari..

    ReplyDelete
  4. saya sokong semuanya kecuali pengacara apa semua tu tak ada lagi dekat saya. tak pernah buat apa-apa contest ataupun segmen. hahaha :D akak boleh je update esok. tapi buat auto publish. ops. terbongkar sudah. hahaha :p

    ReplyDelete
  5. @hira

    x pe..kamu nnti buat la..hee
    akak x reti nak buat la huhuhu

    ReplyDelete
  6. betul2 sokong ngan ape yg cik najihah katakan nie hehe.....

    yg pasal tersalah list tdi tu xpe hehe,. small matter dear hehe

    ReplyDelete
  7. skill menaip tu memang aku setuju..haha

    ReplyDelete
  8. ila suka berblog biasa2 ja..

    ada hari n ikot mood jugak..lau bz..mmg xberblog la..a.heheh

    ReplyDelete
  9. yg pasal boleh update dgn pantas,hobi baru...setuju!!!

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi