Thursday, July 21, 2011

Lelaki itu mencintai kamu bila..

Assalammualaikum..

   Hai semua. Semalam menangis tak ingat dunie hari ni dah ok. Sekejap je kan. Tapi hati yang terluke sape tau kan. Lantak kau lah. Biakan je kan. Opss. Korang ta tak kalau some1 tu cintekan korang sayangkan korang? Kalau tau camne? Jom daku share sini:


  • sanggup menunggu kamu 
Korang penah dengar kan " kalau die sayangkan kite mesti die tunggu kite sampai kite habis blaja". Itulah die. Kalau betul die cintekan korang die akan tunggu korang sampai bile2 pun.


  • tak mendesak 
Kalau die cintekan & sayangkan korang die takkan mendesak korang untuk buat keputusan atau ape pun. Kalau nak mendesak je kau lempang je haha.


  • setia
Mungkin susah nak jumpe laki2 yang setia skang kan. Kalau ade pun 1 dalam sejuta kot. Kalau ade alhamdulillah. Dia akan setia dengan korang even jauh mane pun die pegi

  • dia kate " awak,jage diri ye"
Bagi daku kate2 tu sangat2 memberi makne. Tak kire lah kawan ke ape. Bile seseorang cakap camtu mesti rase dihargai.

  • menghargai diri kita
Dia cintakan kita jika dia menghargai kita. Cane nak tau die menghargai? Die akan ucapkan terime kasih kat kau even kau ucap selamat malam kat die. 

  • mengalah dengan ego die
Laki dengan ego memang tak boleh kalah kan. Nak ego tinggi melangit je. Hampeh. Tapi pompuan pon ade jugak ego tapi kureng. Kalau die betul cinte kau die akan abaikan ego die.

  • berusaha buat korang happy
Ni lagi 1. Bile die cube untuk buat korang happy macam mane sekali pun. Janji sentiase buat korang tersenyum. Even meseg konto mane korang still tersenyum.

  • dia cuba untuk melindungi
Dah diciptakan laki untuk melindungi kite pompuan kan. Jika die cintekan kite die akan berusaha lindungi korang dari monyet2 yang jahanam kat luar tu

  • hormat korang ,family & kawan2 korang
Daku amat pentingkan yang ni. Kalau elok care die layan family, kawan2 daku daku tau die ikhlas dengan daku. Tapi kalau die buat2 semata2 nak dapatkan korang, u can say pliz go away budus.

   Ape macam? Dah tau sape yang betul2 cintekan korang? Bukak mate celikkan hati. Jangan buta sebab cinta. Alert dengan orang disekeliling korang. Sekian



jangan terlalu menyayangi kelak nanti kau akan membencinya,
jangan terlalu membenci kelak nanti kau akan menyayanginya
p/s : maaple kalau entry cinte

37 comments:

  1. terima kasih..peringatan yg baik!

    alhmdulillah...

    ReplyDelete
  2. farah : why we dump with same situation on the same time?
    (T_T) bercucuran

    ReplyDelete
  3. farah : why we dump with same situation on the same time?
    (T_T) bercucuran

    ReplyDelete
  4. haaaaaa...bestnye la kalau ade lelaki yang macam ni sekarang...

    ReplyDelete
  5. @missainaashaari

    o yeke? hihi..da nasib nak wat cane ken terime jelah

    ReplyDelete
  6. cik najihah,,
    thankx tips..haha
    xde la terlalu mengharap lpas baca ni..
    ^^

    ReplyDelete
  7. @lady_azieah

    jangan terlalu mengharap..nnt hati kan terluka :)

    ReplyDelete
  8. kalau setengah buat..setengah tak cam ne lak..cinte separuh masak erk..hehe

    tp pe pon bukan sume yg kite nak kite akn dapat exactly kan..hehe

    ReplyDelete
  9. @anismelon

    yup x semua yang kite nak dapat..
    tapi kite kene berusaha untuk dapatkan itu

    ReplyDelete
  10. bila la sy nak jumpa llki cm tuh...heeee..gedik...

    ReplyDelete
  11. @SoLy SoLicious

    insyaAllah akan ade nanti yang menunggu

    ReplyDelete
  12. sy da jumpe :) hope kekal. dan cik najihah bersabar la. ade hikmah semua ni.

    ReplyDelete
  13. rasanya, semua benda ini betul .. tp jangan mengharapkan lelaki terlalu perfect sampai semua benda ini ada ..

    sebab ini sifat2 semulajadi lelaki memang begitu, dan kalau dapat terlalu perfect kemungkinan dia hanya berpura2 ...

    terimalah mana2 kelemahan daripa sifat negatif daripada cik najihah senaraikan ni ..

    ReplyDelete
  14. tp klu yg jnis t'lalu take care cmne..?
    cnt0hnya nk pegi mne2 kna make sure xde laki bwu dye bg..

    ReplyDelete
  15. @.izzati liyana.

    alhamdulillah..
    semoga berkekalan..
    tenkiu :)

    ReplyDelete
  16. @iPai

    terime kasih bagi pendapat..
    nak cari yg terlalu sempurna x bole jugak..
    kenelah terime ape adenye kan..

    ReplyDelete
  17. @AsHiRa

    itu mengongkong namenye..
    merimaskan..

    ReplyDelete
  18. setiap org kn ade pasangan masing2.. kite tunggu je.. lelaki jugak akn jumpe tulang rusuk masing2.. :)

    ReplyDelete
  19. i love it so much,..saya pilih entri nie :)

    ReplyDelete
  20. ehem ehem. alhamdulillah, saya dah jumpa seseorang macam tu :) dulu pernah juga ada seseorang macam ni but not at all la. certain-certain. tapi tak berjaya. makin dia benci saya adalah. hehe. doakan saya ada jodoh dengan si dia di atas tu eh akak? by the way, akak nangis pasal apa semalam? boyfriend eh? meh meh cerita. sharing is caring :D

    ReplyDelete
  21. @hira

    beselah tu mude2..hahaha...semoiga korang berkekalan ye..eh mane ade pasal boypren lah..he is not my bf pon & x kan utk selamenye..cume kawan..biaselah hati terluke sape tau kan..hahahaha

    ReplyDelete
  22. perghh..baru aku tahu...ko kaki blogger...hhahhaa aktif bebenor..anyway thanks for the tips..insyaALLAH..kalu ada jodoh xkemana...banyak2kan berdoa..semoga dipertemukan dengan someone yang benar2 berhak...

    ReplyDelete
  23. @siti zulaiha

    hahah baru tau ke..huhu.. yup insyaAllah

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi