Monday, July 25, 2011

TIPS : nak hilangkan jerawat + muka bersih

Assalamualaikum..

   Hai semua. Alhamdulillah segmen daku segmen : mari cari kembar blogger dapat sambutan yang sangat2 baik. Tenkiu semua ya.

   Btw kat sini daku nak share dengan korang macam mane daku hilangkan jerawat yang sebok2 nak bertepek kat muke daku ni. Mungkin ade yang ikut jenis kulit jugak kot. Tapi kalau korang nak try tu bole aje. Jom2 semak :



  • jangan picit!
Jangan gatal2 tangan picit ye. Even daku ni memang geram sangat2 nak picit jerawat yang sangat lawa bertepek kat muke tu tapi sabo jelah. Kuman kat jari dengan kuku tu banyak sangat sebab korang sentuh macam2. Jadi bile sentuh kat jerawat tu berparutlah.


  • letak krim anti jerawat yang sesuai
Yang ni ikut jenis kulit muke. Yang mane sesuai tu bolela gune. Skang ni dah macam2 jenis produk anti jerawat da. Pilih je yang mane sesuai.

  • minum air masak banyak2
Yang ni memang kene buat. Air masak memang banyak khasiat nye. Air masak bole buang toksik dalam badan kite.

  • amalkan cara tradisional
Rajin jugak daku buat. Letak serbuk kulit kayu manis,telur,macam2 lah. Bukan boleh hilangkan jerawat tapi boleh buat muke lawa jugak.

  • sentiase basuh muke
Jangan malas nak basuh muke. Lagi2 lepas mekap. Kuman banyak membiak jadinye jerawat mudah naik. 

  • tuam dengan air suam & picit
Yang ni buat tangan2 yang gatal nak picit jugak. Tuam air suam kat jerawat then picit perlahan2. Tapi jangan gune jari tau!

   Itu lah die serba sikit. Kalau dah susah sangat jerawat tu nak hilang korang pegi tenyeh kat dinding yang menggerutu tu ha. Konpem hilang hahah. 

p/s : blog tuka warne. Tuka angin jap

29 comments:

  1. polka dot biru...........heeeee...

    geram nengok jerawat......mmg jari gatal,slalu aje nak picit..heeee

    ReplyDelete
  2. huhu kalau bab2 picit nie tgn memang automatik picit huhuhu

    ReplyDelete
  3. @SoLy SoLicious

    he...polka dot pulak..
    opss jangan picit tau

    ReplyDelete
  4. wahh ! nak ikot laa tips ni..
    jerawat dh banyak dh kt mke ni ! huh !

    ReplyDelete
  5. jerawat kat muka hr dah macm buah kelapa dah punya besar &.*

    ReplyDelete
  6. huhu sory komen kat sini...kat shout xmuat lak nak coment panjang2 XD

    itu entry biase je...z just letak coding banner XD pastu kat widget sebelah kiri tu z gune html/java widget...

    z letak coding gambar dan link kan gambar tu ke entry nie...pastu taadaaaa~ entry biase je XD

    xfaham tanye ek.. ;)

    ReplyDelete
  7. cik ezy suke sgt pici2 jerawat..
    haha

    ReplyDelete
  8. dni slalu je ter--- memicit jerawat hehehe

    ReplyDelete
  9. wah..dah nak meletup follower tu..kiki

    ReplyDelete
  10. sy amalkan pakai bedak sejuk malam-malam boleh elak jerawat =)

    if bedak sejuk+serbuk kayu manis boleh hilangkan jerawat & parut..hehe

    ReplyDelete
  11. @GnieSyazni

    tu la bedak sejuk elok..tapi da payah nak jumpe..

    ReplyDelete
  12. wah. patutlah nampak lain. biru rupanya. favourite juga. hehe

    ReplyDelete
  13. jerawat musuh wanita. eceh. hehe

    ReplyDelete
  14. tengok pic jerawat tuh dah seriau dah...kahkah

    ReplyDelete
  15. @nelly

    opss samleh kite kan tapi nnt parut

    ReplyDelete
  16. klu dh geram sgt, akak terrrrrrrpicit jerawat tu.. haha

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi