Thursday, December 20, 2012

PANAS:Gambar Kahwin Maria Elena Dikatakan Menjelekkan

Assalammualaikum..

    Hai! Pertama sekali sila baca entry ini sehingga habis ya. Dont judge before u read this. For sure korang dah tengok gambar kawen Maria Elena dengan hubby dia kan. Dan tahu tak, aku sangat admire dengan dress kawen dia. Weh cantik kot. Sesuai sangat kaler dia. Ok dalam banyak2 gambar aku stalk tu, adelah aku terbaca komen2 orang yang kata gambar2 kawen beliau menjelekkan. Persoalannya. Apa yang menjelekkan bagi dia? Sebab Maria & hubby dia buat muka begitu begini. Itu pun jadi isu.

    Jom tengok serba sikit gambar Maria Elena yang dikatakan menjelekkan itu.












   Cukup lah tu. Bagi aku, itu hak mereka nak pamerkan reaksi atau apa2 ekpsresi muka sekalipun. Gambar tu untuk simpanan mereka juga. So, kita kalau tak suka sekalipun tak perlulah sampai nak kondem ke nak kutuk bagai kat page & gambar orang. Respect others too ok.

    Bagi aku, Maria ni jenis memang macam tu. Aku rasa semua orang tahu semua bloggers tahu perangai dia yang gila2 sempoi ni. So tak payah nak pelik sangat lah kalau time wedding dia pun dia nak jadi pelik kan. So, tak perlulah nak argue sangat. Biarkan mereka.  dengan cara mereka. Ya, mungkin ada certain orang yang rasa 'ei menyampahnya aku' tapi seeloknya dipendamkan. Jangan lah post kat komen. Kecik hati tuan punya badan bila membacanya nanti tau. Tak semestinya nak gambar cantik je time wedding kan. Sekali seumur hidup.

    Ok done. The most adorable things on her wedding are about her nikah baju, wedding dress & her simple yet elegant wedding ceremony (pelamin). 

her nikah's baju

her pelamin

her wedding dress


her simple yet elegant wedding ceremony
   1 thing i noticed, she was really adorable. Being so humble & nice to others. Still, tutup dada, jaga aurat walaupun ketika majlis perkahwinan. Semoga berkekalan hingga ke syurga kak Maria.

Kredit semua gambar kat Mukhriz Latif & Udey Ismail Photog dan juga page rasmi Maria Elena.

p/s : biarlah mereka dengan cara & gaya mereka. Asalkan tak keterlaluan

71 comments:

  1. cntik btul kn kak maria elena..biasa la manusia skg..bnda2 kecik mcm ni pun mnjdi isu kn..thanks for this info :)

    ReplyDelete
  2. biarlah diorang nak buat macam mana pun,, asalkan tak melanggar undang-undang, tak jadi masalah

    ReplyDelete
  3. 1st time ca tgok pic wedding yg gile2 cmni..klakar tp comel sgt..dia mmg jd diri sendiri..xmcm kebnykn pic wedding pengantin2 lain yg selalu kena pose cun2..hehe

    ReplyDelete
  4. setujuuuuuuuuu
    biar le die nk buat muka mcm mana pun
    gmbr die
    duit die.
    yg penting
    die mmg cantikkk

    ReplyDelete
  5. biarlah kan..bukn teruk pon..mmg gaya dia cmtu.

    ReplyDelete
  6. akak suke sgt aksi spontan diorg.. xde apa yg nk dijelekkan.. nampak comel ada la..

    ReplyDelete
  7. Sy kagum dgn maria elena..she is perfect...lagipun pakaiannya menutup aurat,tak nipis dan x mendedahkan aurat..

    ReplyDelete
  8. cute wat..xde lah pic yg romance bagai kan..pic maria dgn friend dia pn de wat muke cm tue gak wat..acm2 paten org lah...

    ReplyDelete
  9. Itu hak dia, tapi seeloknya tak perlu buat begitu untuk elakkan fitnah dan cakap-cakap orang. Terutama dia agak popular, pasti ramai yang akan melihat dan menilai gambar dia tu.

    ReplyDelete
  10. ok je? dah dia memang rare. -___-"

    ReplyDelete
  11. cara pembawakan diri memasing berbeza..and cara penerimaan setiap orang pun berbeza..kalo rasa jelek + annoying x payah la tengok pic2 dia..kn senang..konfim ilang semua rasa jelek 2..

    ReplyDelete
  12. hahah..pembaca ni macam2 ade.
    pembaca yg tak kenal dia maybe kata camtu.
    cam kanak2 ribena je..comel kot.

    ReplyDelete
  13. maria elena ni siapa sebenarnya? aku tak kenal pun..haha

    ReplyDelete
  14. bg sy dye mmg ok,, ske tgk cara dye punye gaya,, ini pertama kali saya tgk pic kawen yg jadi diri sendiri,, emm

    ReplyDelete
  15. hahaha.. biar je lah. itu trademark dia. gaya dia. orang lain pun tak kacau cara kita, buat apa kita nak kacau cara orang kan? hehe.. saya suka cara dia. dia ada personaliti tersendiri. :)

    ReplyDelete
  16. Bagi M pict kawen depa lain dari yg lain..mungkin kelainan tu yg diinginkan Maria dan suami dia..

    ReplyDelete
  17. Haha.. Aku memang x faham ade jugak ye org2 camnie... Mgkin org camnie baru kenal diorg kot then terus judge macam2...


    Aku x pelik pun dia nak posing gitu sbb dia mmg dah camtu kan... Bukan sesaje dia nak buat gedik camtu pun..


    Kesian kak maria kena kate gitu. hoho. peace. :)

    ReplyDelete
  18. Lah benda macam tu pun ada orang persoalkan ke. Suka hati dia gambar dia. Haha. Sekali sekala lari dari tema senyum setiap kali bergambar apa salahnya kan. It shows how happy she is in her wedding day.

    ReplyDelete
  19. Bagi MM Maria adalah seorang yang tak hipokrit.. Macam tu diri dia kat luar, macam tu lah diri dia dalam blog & dalam kehidupan sebenar.. Thumbs up to Maria! ^_^

    ReplyDelete
  20. wah! unik kot!
    HAHAH!
    manusia mmg suka menilai org lain lebih2!
    jadi diri sendiri kan lebih baik.. :)

    ReplyDelete
  21. @inasazali

    biasalah tu manusia. x pernah nk puas hati
    welkem :)

    ReplyDelete
  22. @Ca Ezah

    tu la pasal. jarang ade pengantin gila2 macam maria ni :)

    ReplyDelete
  23. @baby lydia

    orang2 ni mcm2 pesen. ade yg x suke. ape la

    ReplyDelete
  24. @Anamarza Sue

    mungkin bg sesetangah org itu agak keterlaluan. terpulang pada individu

    ReplyDelete
  25. @Nick Nashram

    ya. kita dalam blogging ni dah follow dia lama. mungkin kita lebih tahu berbanding mereka yg kurang tahu

    ReplyDelete
  26. @boni kacak

    setuju dengan kamu. biarlah dia dengan cara dia

    ReplyDelete
  27. @Si Matatajam

    dia & husband dia mmg macam tu. tak boleh lari dari sikap gila2

    ReplyDelete
  28. @hafiz hafizol

    yes. mungkin jelek dimata mereka yg x berblog

    ReplyDelete
  29. @hafiz hafizol

    yes. mungkin jelek dimata mereka yg x berblog

    ReplyDelete
  30. @fifie

    yes diefinitely..nampak kan kegembiraan dia

    ReplyDelete
  31. baju wedding dia sangat cantik.... ^_^
    moga mereka berbahagia.. :)

    ReplyDelete
  32. datang sini pertama kali. :) suka baju wedding yang warna biru tu.

    ReplyDelete
  33. Dia cantik.
    She's just being herself.

    ReplyDelete
  34. Actually one whole family dia mmg jenis sempoi....

    ReplyDelete
  35. Cute n adorable gmbr wedding dia...even I tk kenal dia tp I blh nmpk btp sempoinya dia n family dia....

    ReplyDelete
  36. maria elena ni cousin hunny madu on her mom's side and merangkap kakak ipar fatin liyana, the blogger doc. tu...

    ReplyDelete
  37. biasala u org memang sentiasa tak puas hati bila tgk org lain lebih cantik ke apa. kesian je dorg dengki kot. mcm i wedding i pun i post gambar pun org kutuk gak haha habis tak faham dh i padahal bukan ganggu hidup dorg pun :p

    salam kenal :D

    ReplyDelete
  38. I like her hijab style;) cute tp ttp sopan kn;)customer i pun ramai mintak buat bj kawin mcm dia..so sweet;)

    ReplyDelete
  39. So cute..n dia sgt sopan k...bj kawin dia pun ramai customer i mintak buatkn..sgt muslimh style;)

    ReplyDelete
  40. I like her hijab style;) cute tp ttp sopan kn;)customer i pun ramai mintak buat bj kawin mcm dia..so sweet;)

    ReplyDelete
  41. kan?kan?kan?

    orang bab nak mengondem memang no.1

    eh eh macam la tau dorang je yang besh, orang keliling dia semua haprak :P

    ReplyDelete
  42. Sumpah awesome!!!!! Biase la tu perangai manusia yg x abis2 dgn dengki bile tgk org lain bhagia...

    ReplyDelete
  43. Dia memang cantik..nak sgt tgk muka dia senyum cantik mcm puteri..hehe

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi