Saturday, December 22, 2012

REVIEW : Nixoderm ( Rawatan Khas Untuk Jerawat Baru Tumbuh)

Assalammualaikum..

    Wah lame aku rase tak online. Sejak balik umah minggu study week ni kan. Phew syok gila duduk rumah setelah sebulan lebih tak balik. Ok lah. Hari tu aku ade terbaca 1 entry pasal produk ni. Act sebelum tu lagi dah lama aku nak try produk ni tapi aku was2 takut ada side effect. Tapi at the end aku beli jugak sebab nafsu aku nak hilangkan jerawat aku ni membuak2.

    Aku beli yang kecik tu. Oh sangat comel ok.


Harga : Pek kecik (RM 4.40) & Pek besar (RM 7.50)
Tempat nak beli : Mana2 farmasi, Watson, Guardian
Kegunaan : kurap,gatal2,blackhead,jerawat

Cara nak pakai : sapukan krim ni kat tempat jerawat yang baru tumbuh tu. Sehari 2 kali. Amalkan sapu setiap hari. Insha Allah jerawat akan hilang perlahan2 dalam 2 minggu.

    Krim ni boleh jugak digunakan kalau ade kegatalan kat kulit. Sapukan kat kulit. Detail penggunaan ada kat kertas dalam kotak dia. Aku beli sebab nak hilangkan jerawat yang baru tumbuh. Ya, aku admit sangat berkesan! Lelaki perempuan boleh pakai. Dont worry

    Cuma baunya bagi aku sangat busuk. Busuk pun busuk lah janji hilang. Untuk permulaan aku guna yang pek kecik sebab bagi aku pek kecik pun dah banyak kalau guna tak selalu. Sekarang ni once ade jerawat yang gatal tumbuh kat muka je terus aku letak krim ni. Seminggu lepas pada tu terus hilang. Aww. Trylah.

Awas : diawal penggunaan maybe agak pedih. Kalau tak sesuai dengan kulit korang sila jangan guna ye. Sekian. 

p/s : alhamdulillah lepas minum kolagen & guna krim ni kulit semakin pulih & elok. Suka!


Kalau nak share silekan..Like juge

19 comments

December 22, 2012 at 10:10 PM  

confirm ni menjadi? dah rasa macam putus asa dah nak hilangkan jerawat,, rasa down giler dah ni,, sob3

December 22, 2012 at 10:42 PM  

nak tanye yang ni u pakai degan jerawat yang besar2 kew? kolo jerawat2 kecktu ok taK?

December 22, 2012 at 11:50 PM  

@Nurmujahidah Ismail

depends pada kulit jugak. sy pakai menjadi :)

December 22, 2012 at 11:50 PM  

@shousss
bole je. sy guna utk jerawat kecik la :)

December 23, 2012 at 12:57 AM  

Kalau blackspot @ white spott boleh hilang x ?? heeeeeee

December 23, 2012 at 9:13 AM  

wah..bagus ni kalau tetibe muncul jerawat yg tak di sangka.. hehe kalau mujarab leh try ni..

December 23, 2012 at 9:24 AM  

patut la ramai blogger x update blog..sibuk nak exam rupanya..good luck..btw, saya kalo ade jerawat guna clean n clear je..hehe

December 23, 2012 at 10:10 AM  

kena tengok pada kulit juga rasanya...
baguslah kalau najihah pakai okay dan memuaskan... ^_^

December 23, 2012 at 10:25 AM  

@najihahfara thanks you

December 24, 2012 at 9:38 AM  

bleh try beli nanti..

December 24, 2012 at 4:09 PM  

parut jerawat leh x? hehe

goodluck final too =)

December 24, 2012 at 4:59 PM  

@hafiz hafizol

sy x tahu lah hehe. try la

December 24, 2012 at 4:59 PM  

@azizah :)

boleh je kalau nk try ;)

December 24, 2012 at 5:00 PM  

@Nick Nashram

agak la..bz nak exam hihi..

December 24, 2012 at 5:00 PM  

@miz ruha

yup ikut jenis kulit

December 24, 2012 at 5:00 PM  

@Che Rosliza Che Mat

bole je ":)

December 24, 2012 at 5:01 PM  

@LIA AZMAN

parut rasanya x sure..better pakai yg lain :)

December 25, 2012 at 1:31 PM  

Mesti ramai yg cari benda tu lps ni hi hi..

Anonymous
August 27, 2013 at 1:31 PM  

kalau tak pom boleh la guna serbuk kayu manis+ madu ltk kat muka ,malam (asal muka tak sensetive sgt)rajin2 letak, jerawat memang hilang. :)

Post a Comment

time kasih singgah komen kat sini..
datang lagi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi