Saturday, December 22, 2012

REVIEW : Nixoderm ( Rawatan Khas Untuk Jerawat Baru Tumbuh)

Assalammualaikum..

    Wah lame aku rase tak online. Sejak balik umah minggu study week ni kan. Phew syok gila duduk rumah setelah sebulan lebih tak balik. Ok lah. Hari tu aku ade terbaca 1 entry pasal produk ni. Act sebelum tu lagi dah lama aku nak try produk ni tapi aku was2 takut ada side effect. Tapi at the end aku beli jugak sebab nafsu aku nak hilangkan jerawat aku ni membuak2.

    Aku beli yang kecik tu. Oh sangat comel ok.


Harga : Pek kecik (RM 4.40) & Pek besar (RM 7.50)
Tempat nak beli : Mana2 farmasi, Watson, Guardian
Kegunaan : kurap,gatal2,blackhead,jerawat

Cara nak pakai : sapukan krim ni kat tempat jerawat yang baru tumbuh tu. Sehari 2 kali. Amalkan sapu setiap hari. Insha Allah jerawat akan hilang perlahan2 dalam 2 minggu.

    Krim ni boleh jugak digunakan kalau ade kegatalan kat kulit. Sapukan kat kulit. Detail penggunaan ada kat kertas dalam kotak dia. Aku beli sebab nak hilangkan jerawat yang baru tumbuh. Ya, aku admit sangat berkesan! Lelaki perempuan boleh pakai. Dont worry

    Cuma baunya bagi aku sangat busuk. Busuk pun busuk lah janji hilang. Untuk permulaan aku guna yang pek kecik sebab bagi aku pek kecik pun dah banyak kalau guna tak selalu. Sekarang ni once ade jerawat yang gatal tumbuh kat muka je terus aku letak krim ni. Seminggu lepas pada tu terus hilang. Aww. Trylah.

Awas : diawal penggunaan maybe agak pedih. Kalau tak sesuai dengan kulit korang sila jangan guna ye. Sekian. 

p/s : alhamdulillah lepas minum kolagen & guna krim ni kulit semakin pulih & elok. Suka!

19 comments:

  1. confirm ni menjadi? dah rasa macam putus asa dah nak hilangkan jerawat,, rasa down giler dah ni,, sob3

    ReplyDelete
  2. nak tanye yang ni u pakai degan jerawat yang besar2 kew? kolo jerawat2 kecktu ok taK?

    ReplyDelete
  3. @shousss
    bole je. sy guna utk jerawat kecik la :)

    ReplyDelete
  4. Kalau blackspot @ white spott boleh hilang x ?? heeeeeee

    ReplyDelete
  5. wah..bagus ni kalau tetibe muncul jerawat yg tak di sangka.. hehe kalau mujarab leh try ni..

    ReplyDelete
  6. patut la ramai blogger x update blog..sibuk nak exam rupanya..good luck..btw, saya kalo ade jerawat guna clean n clear je..hehe

    ReplyDelete
  7. kena tengok pada kulit juga rasanya...
    baguslah kalau najihah pakai okay dan memuaskan... ^_^

    ReplyDelete
  8. parut jerawat leh x? hehe

    goodluck final too =)

    ReplyDelete
  9. @LIA AZMAN

    parut rasanya x sure..better pakai yg lain :)

    ReplyDelete
  10. Mesti ramai yg cari benda tu lps ni hi hi..

    ReplyDelete
  11. kalau tak pom boleh la guna serbuk kayu manis+ madu ltk kat muka ,malam (asal muka tak sensetive sgt)rajin2 letak, jerawat memang hilang. :)

    ReplyDelete

time kasih singgah komen kat sini..
datang lagi :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi