Sunday, January 20, 2013

Vitamin C : Mana Yang Lebih Bagus & Berkesan?

Assalammualaikum..

    Sini aku nak tanya. Dalam banyak2 vitamin C, brand ape yang paling elok, paling bagus & paling berkesan ye? Kalau korang pernah consumed mana2 vitamin c yang korang rasa elok korang review kat aku ye. Thanks!






yang mana ok ya?
p/s : al kisah antibody lemah 

24 comments:

  1. of course Shaklee adik... I consumed that... sangat bagus... ^_^

    ReplyDelete
  2. Fie selalu makan yang Flavettes tu yang gambar ketiga, tapi sekarang katanya Shaklee tu bagus jugak.

    ReplyDelete
  3. aku pernah tgok lynda roslan jual shaklee tu.. leh cantikkan ulit gak kot

    ReplyDelete
  4. Akak makan vit c gambar first tu...

    ReplyDelete
  5. sume kat atas akk tak pernh try..akk try lain..hihi.

    ReplyDelete
  6. semua bagus kot. kulit namee kalau takde vitamin mula lah gatal2. hmm. :/

    ReplyDelete
  7. xtau la yg mne 1 ok...tp sy mmg mkn yg redoxon tu..sbb dsyorkn dokter yg slalu sy pegi klinik dier tu klu xsihat...sbb mse tu muke sy cm byk giler jrwt...pastu mcm xbermaya...skang, ok ckit..tp tu la..sy ni jnis suke skip mkn..haha...

    ReplyDelete
  8. Sy memilih vita c shaklee untuk masalah sinus n kerap bersin juga utk kesihatan kulit.
    Nak tau mana yg sesuai utk awk, awk kena cuba salah satu dlm.masa 5-6 bulan. Xblh ambil sebulan than kata tak sesuai sbb this is only supplemen bkn ubat. :)

    ReplyDelete
  9. telan je mana2 vit.c hmm baik amik yg pil je sng nk telan :D

    ReplyDelete
  10. dya dah try redoxen tue..bagus tuk kulit yg berjerawat..dya stop why?sbb hrge semakin mahal..dlu dya beli hanya $8-9 tuk 10 bijik..dya selangkan mkn..dia x bole mkn selalu..sebab redoxen sgt2 tajam..
    last sekali dya hanya makan vit c 1000g
    100biji dalam 1 botol brand GNC..alhamdulilah..jerawat,parut tak naik macam dulu lagi..now dya dah mkan 4 botol..
    bdan kite perlu 1000g vit c..dan perlu minum air putih sebanyak 2liter sehari..baru bole cantikkn kulit.. :)

    ReplyDelete
  11. Semua oke kot ikut badan. Tapi ramai kata shaklee :)

    ReplyDelete
  12. sy juga mengamalkan shaklee sejak mengandung lagi...shaklee terbaik!!! jom singgah myblog ye http://mamasihat-babyceria.blogspot.com/

    ReplyDelete
  13. Passing on better more knowledge about your new concept to be sure that we're fully grasp our dreamed of increasing properly.

    ReplyDelete
  14. Sy pna mkn redoxon ni..tp ok la...tp sy tuka vit c soluble yg jenama flavettes tu...lg sdap n parut2 jrwt cm bkurg...hrge pn best..hehe...

    ReplyDelete
  15. of course shaklee, singgah lah ke blog saya. http://kuanggun19.blogspot.com/ atau ke fb https://www.facebook.com/pages/Ku-Anggun-SM-Supplement/548674608511537
    buat masa nih shaklee belum ada stok vit c 500mg, cuma ada 100mg tp boleh je ambil. sama saja cuma jadual pemakanan lain.

    ReplyDelete
  16. klu ikut saranan doktor..redoxon adalah terbaik di antara kesemua di atas.

    ReplyDelete
  17. kalau yang bagus di konsumsi saat flu yang mana ya?

    ReplyDelete
  18. sy pun tgh cari..tp ada sorg pharmacist ni kt yg tablet larut dlm air paling berkesan..yg shaklee sustainable release utk org yg gastrik..

    ReplyDelete
  19. izan amik vit c shaklee..jemput singgah blog izan http://prettyiz.blogspot.com/

    ReplyDelete
  20. sy pernah consume vitamin C shaklee masa zaman sekolah dulu-dulu...okey jugak kot shaklee...tapi saya cuma lebih suka flavettes...sekarang ni kat rumah pun ada flavettes...sangat sedap rasa dia...rasa lebih bertenaga dan kuat...baru makan beberapa kali pun,kulit dah jadi makin cantik dan berseri...kalau berterusan makan,boleh nampak lebih muda kulit...tapi biasanya saya tak konsisten pun ambil flavettes...pernah gak kulit gatal-gatal dan kemerahan,tapi bila consume flavettes ni cepat je okey balik kulit...saya sangat jarang demam...tapi sekali tu demam,darah pun agak pekat...saya campur jela sekali 2 tablets flavettes dalam air dan minum...saya bedal je sekali 2 tablets,maklum la tengah demam dan saya rasa okey kot ambil sekali 2 tablets...esoknya kena check darah lagi,darah pun dah tak pekat sangat dan demam pun sangat cepat kebah...tapi yela,mungkin campur dengan faktor lain jugak cepat kebah demam,mungkin sebab cara pemakanan juga...so in conclusion,personally,i just love flavettes...

    ReplyDelete
  21. saya makan flavettes.. haritu makan mmg okayy.. tapi saya ada allergic kalau amek vitamin c lepastu makan udang mesti kulit jadi tak cantik naik merah2 dan jerawat.. muka saya pun mmg banyak jerawat merah2 dan parut jerawat then saya pulak tak konsisten makan ni.. lpasni dah berazam nak berpantang makan seafood lepastu nak konsisten dgn falvettes.. tu je yg mampu sebab antara kat atas ni flavettes je yg murah actually nak try redoxon tu masa awal dlu tapi tak mampu sbb mahal since saya pulakk student hihi

    ReplyDelete
  22. Sy mmg dr dlu mkn yg flavettes..tp yg pil bukn yg larut...kulit makin lembut n makin cerah..vit c 1000mg tuk sebiji...so sebotol cukup tuk sbulan...yg penting bykkan minum air kosong n jgn mkn c food n kafein...nk mkn blh tp jarak kn masa...klu x...x berbaloilah...

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi