Sunday, January 27, 2013

REVIEW : The Impossible (Based On True Story)

Assalammualaikum..

    Korang dah tengok cerita ni? Bagi yang tak tengok lagi silalah tengok. Best & menyedihkan.


Sinopsis aku :

   Maria & Henry dan anak2 pergi bercuti di Thailand sempena krismas. Tengah seronok bermain dalam kolam,Maria terasa sesuatu yang pelik. Then lepas pada tu tsunami datang hentam mereka.Semua terpisah. Tengah2 struggle nak selamatkan diri dia terjumpa anak sulung dia,Lucas. Start pada tu dia survive. Lucas sedaya upaya jaga mak dia. Apa jadi dengan adik beradik Lucas & ayah dia? Maria selamat atau mati sebab dia mengalami kecederaan yang sangat teruk.

    Dah nak last cerita ni aku terasa sedih sebab ada part yang menyentuh hati. Tabik spring lah kat Maria sanggup bertahan. Tapi memang real tsunami tu haha.




the real Maria & her family
Filem ni dibuat berdasarkan pengalaman sebenar. Korang boleh baca kat sini . Nah
trailer



5 comments:

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi