Tuesday, January 29, 2013

Ketagih Nescafe

Asaalammualaikum..

   Ada sapa2 sini yang suka minum nescafe? Tak kisahlah nescafe ais ke,nescafe o ke shake ke. Kita 1 geng. Aku sangat suka minum nescafe. Mostly nescafe o. Aku pun tak tahu kenapa. Ok ramai sangat yang kata even mama pun kata tak elok selalu minum nescafe ni. Aku tahu & aku hanya sempat bertahan tak minum nescafe dalam 2 hari je. Dasyat kan.


   Kalau dulu masa matrik aku addicted gila minum nescafe 3 in 1 yang kaler kuning tu. aku rasa addicted sampai aku masuk upm 1st year. Then bila naik 1 kes kata nescafe 3 in 1 ni bahaya. Boleh rosakkan buah pinggang. Dulu aku nak beli nescafe ni then mama kata "angah,kau nak mati cepat ke nak hidup sihat? Pilihlah". Kejamkan.Terus sampai sekarang aku tak beli dah nescafe tu. Takut punya pasal.

    Sekarang aku hanya minum nesface o ais atau suam je. Kalau dulu aku suka nescafe ais tapi muak dengan susu. Alkisah aku memang suka dengan kaffein ni. Kecuali kopi hitam pekat tu aku paling tak suka. Kalau macam white coffee,cappucino,latte semua tu memang kegemaran aku. Yang nescafe 3 in 1 tu aku hanya minum sekali sekala je dalam sebulan. Tu pun bila aku rasa nak minum. Kalau tak memang aku elakkan. Mostly student amik dengan alasan nak stay up study kan. Bagi aku certain orang je boleh bertahan dengan nescafe ni unless dia tak pernah langsung minum nescafe. Yang tu memang kentang mata. Yang kat bawah ni semua kecintaan aku. Tapi tak selalu lah




    Lagi 1 dulu aku pernah baca kat 1 article kat mana tah yang kaffein ni boleh tingkatkan tekanan darah untuk orang yang ada tekanan darah rendah. Macam aku. Simptom tekanan darah rendah yang aku ada selalu pening bila nak berdiri bila duduk lama. Rasa macam nak pitam!

    Sejauh mana boleh membantu aku tak tahulah. Aku tahu bahaya minum nescafe ni selalu tapi bila aku buat kat umah aku buat cair je. Beza 3 kali ganda dengan order kat luar. Hitam pekat gila. Ada yang sedap ade yang pahit gila babas. Hopefully aku dapat ubah addicted aku ni dengan air lain. Kalau lah boleh ye.

    Korang kalau tahu pasal ni share lah dengan aku ye. Nescafe sedap nak2 yang ais tu. Walamak menggoda weh.


18 comments:

  1. wah dasyatnya.. hehe hana xsuka minuman berkafein..

    ReplyDelete
  2. jangan amalkan selalu sangat...kaffein x bagus kalau addicted tau...

    ReplyDelete
  3. yeah..saya peminat nescafe (coffee lover too)..
    tgk gmbr2 air tin ni, tingat jgk time stdy dlu2..
    skrg dh abeh stdy, bila ada cafe or kdai juai kopi ja, msti kena try...

    ReplyDelete
  4. kite pun suka kopi :D minum sehari sekali je la :) kdg2 2x. xblh minum byk sgt sbb caffein xelok utk kulit. peminum kopi kena rajin minum air kosong tau sbb

    ReplyDelete
  5. awk apesal blog awk ni loading lama gila eh?? kdg2 sy nak baca blog awk pon susah. nak ckp internet sy slow, rasanya tak sbb sy rajin blogwalking kt blog org lain, ok je tak sampai seminit. blog awk loading dekat2 5min kot? kdg2 sy malas nk tunggu. jgn mrh ye kite cuma nk gtau je kot2 awk tatau kan? :D

    ReplyDelete
  6. i like mocha..ngengegggee..kita peminat tegar kopi.. ^^

    ReplyDelete
  7. @Miss Volvo

    o yeke. maaflah. sebab sy bukak blog sy ok je. x sampai 2 minit pun. mungkin awk bukk byk sgt blog kot tu yg jadi loading lama. thanks bgtau :)
    thanks juga dtg blog sy

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi