Monday, January 7, 2013

AJL vs Berita Ramalan Ribut Akan Melanda Pantai Timur

Assalammualaikum..

     Aku on9 sebab nak tahu siapa menang AJL, alih2 kecoh pasal ribut tropikal (sonamu) bakal melanda pantai timur. Allahuakbar! Saudaraku ramai kat sana even family aku juga. To be honest aku juga geram dengan mereka2 yang suka sebarkan berita atau dengan erti kata lain terlalu eksited dengan penyebaran berita ini.

    Lupakan hal itu. Semua ini memanglah hanya ramalan tapi ape pun kemungkinan tak mungkin mustahil nak berlaku. Allah Maha Mengetahui segala hal. Info selanjutnya.

Nasihat Ribut Tropika
Dikeluarkan pada 08:52PM 06 Januari 2013

Peringkat : Ribut Tropika (SONAMU).
Masa Pencerapan : 8:00 malam, 6 Januari 2013.

Kedudukan : Latitud 7.5 Utara; Longitud 109.3 Timur; kira-kira 472 km ke Tenggara Ho Chi Minh City, Vietnam.

Pergerakan : Ke arah Barat dengan perlahan.

Jarak dari Bandar terdekat : Kira-kira 718 km ke Timur Laut Dungun, Terengganu.

Kesan terhadap Malaysia : Keadaan ini boleh menyebabkan angin kencang dan laut bergelora di perairan Laut China Selatan.

(Sumber: Jabatan Meteorologi Malaysia
KEMENTERIAN SAINS, TEKNOLOGI DAN INOVASI)



info dari Fb I Love Pahang

"Dan pada sisi Allah jualah anak kunci perbendaharaan segala yg ghaib, tiada siapa yang mengetahuinya melainkan Dia sahaja." (Surah Al-An'am: 59)


p/s : bagi yang menyebarkan, pastikan cerita tu betul ya. Jangan tokok tambah kata tsunami!

5 comments:

  1. InsyaAllah semua ok.. bimbang gak family kat Tganu sana... Huhu

    ReplyDelete
  2. moga dijauhkan dri bencana ni..

    ReplyDelete
  3. semoga kita semua dilindungiNya..amin..

    ReplyDelete
  4. takut pulak rasa. kena banyakkan doa lah minta kita semua dilindungi. ajl pun memang takde mood nak tengok dah. :/

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi