Monday, January 28, 2013

Cantik & Sihat Dengan Rumpai Laut Collagen- Testimoni Sendiri

Assalammualaikum..


    Korang pernah dengar kan rumpai laut ni. Pernah makan tak rumpai laut yang dah direbus? Aku pernah rasa dulu tapi aku tak suka sebab texture dia. Rasa dia tak de apa2 pun cuma aku rasa nak muntah bila kunyah benda tu.

   2 minggu lepas mama ada beli rumpai laut ni dari kawan dia. Then makcik tu tengok muka aku & adik aku ada jerawat. Dia recommend pakai jelly rumpai laut ni. Yang mama aku pulak dia bagi briefing pasal kecantikan & kesihatan dalaman bila makan jelly ni. Yang tu aku tak tahu sebab katanya sulit hanya untuk orang yang dah kawin. Ok aku malas nak amik port.

   Malam tu aku teruja gila nak pakai. So aku pakai lah buat masker selama 1 malam. Bangun pagi masa solat subuh aku cuci aku perasan kulit aku jadi lembut,halus. So aku teruskan untuk hari yang berikutnya & alhamdulillah jerawat2 aku yang tumbuh semua kecut. Sampai sekarang aku guna & kulit aku makin lama makin ok. No more jerawat kasar2 & halus,no more kulit kasar,no more kulit kusam & gelap.

gambar dari google. Lebih kurang macam ni lah jelly tu. 
    Cara guna :

  1. ambil setengah sudu kecil jelly ni & sapu kat muka buat macam masker. Jelly ni amik sikit pun dah cukup sebab nanti bila diratakan dia menyeluruh. Tak perlu amik banyak2.
  2. biar selama 15 minit ataupun semalaman. Bilas
Cara nak rebus benda rumpai laut ni aku tak tahu sebab mak aku beli yang dah siap rebus. Tinggal letak dalam peti sejuk je. Sini aku share kat korang hasil dari aku google :



    Mak aku amalkan yang gambar yang no 4 tu. Minum/makan dengan sunquick. Aku amalkan yang no 3 tu. Biar dalam bekas & simpan dalam peti sejuk. Time nak guna keluarkan. Mak aku beli RM15 sebekas. Terasa rugi tak beli masa kat MAHA dulu. Halal.

    Kalau korang nak beli cube cari dekat kedai2 jamu ke. Tak pun google je. Aku beli kat kawan mak aku je sebab dia tukang pengedar. Tengok muka dia kalah kulit baby weh. Gebu gila. 


   Lepas aku & adik aku guna mak dengan kakak aku tegur jugak perubahan. Dan lepas pada tu kakak aku rembat 1 bekas jelly tu. Dah nak dekat 3 minggu aku pakai dan terasa perubahan kat kulit muka. Alhamdulillah aku teruskan. 
   

p/s : lepas ni boleh feeling2 flawless,tak payah beli produk mahal2. Haha. Tenkiu ma

37 comments:

  1. selalu dengar tapi tak pernah ada keinginan nak cuba. wahh lepas ni bleh try lah..

    ReplyDelete
  2. wah berkesan ye.. tapi sedap tak?? takot nk try huhu

    ReplyDelete
  3. nice!! tak pernah lak dengar tips ni.. huhu..

    ReplyDelete
  4. baru nak berjinak2 dengan rumpai laut collagen ni... ^_^

    ReplyDelete
  5. wanita, memang obses dengan kecantikan. isteri saya pun sama... huhuhu

    ReplyDelete
  6. nanti msj kat fb gtau guna celcom or maxis..nak bagi hadiah top up :)

    ReplyDelete
  7. salam najihah...salam kunjung balas.:) x perna lg try kolagen ni..:)

    ReplyDelete
  8. alamak ! memang jadilah kalau pakai kolagen nie.. aish !

    ReplyDelete
  9. @Princess Feyqa

    kalau sy yg rase sy akan kata x sedap hehe

    ReplyDelete
  10. @intanfirdaus247

    x pe nanti kalau terasa nak pakai boleh pakai :)

    ReplyDelete
  11. nak try jugak..mana nak cari? huhuhu

    ReplyDelete
  12. nak try jugak lah nnt.. nampak mcm best je hehe

    ReplyDelete
  13. teringin nak pakai. tapi cara nak masak tu lama kan.. kalau ada yang dah jual siap tu nak la beli

    ReplyDelete
  14. as salam
    kelebihan gred aa adalah ia lebih kepada kecantikan dan gred AAA lebih kepada kesihatan dalaman ,sakit kronik,kanser,gout,sakit jantung dan sebagainya kerana ia mengandungi kolagen lebih tinggi dari gred AA.
    kami ade menjual rumpai laut kering gold gred AA-RM20 (100g)termasuk pos,
    purple Gred AAA-RM25(100g)termasuk pos
    dan kami juga ade menjual Bedak Arab yg diimport dari Doha,Qatar -RM55 termasuk pos(boleh kecutkan jerawat dan jimatkan masa make-up anda,cepat ,ringkas,cute....:-)

    nak murah lg murah sila tengok senarai bawah nie:-

    1.PMC(rumpai laut kolagen) gred gold AA beli 2 bungkus(100g setiap satu) =RM35(termasuk pos)
    2.PMC (rumpai laut kolagen) purple AAA beli 2 bungkus(100g setiap satu) =RM45(termasuk pos)
    3.beli campur gold + purple =RM40 (termasuk pos)

    ReplyDelete
  15. Assalamualaikum..saya merupakan pemborong rumpai laut TERMURAH 100% dari sabah....
    SANGAT MURAH DAN BERKESAN...
    if nak beli...sila lawati page kami..^^
    http://www.facebook.com/PemborongRumpaiLautAsli100DariSabah

    (SEMAKIN BANYAK ANDA ORDER, SEMAKIN MURAH HARGA KAMI TAWARKAN..^^)

    untuk order - PM/Call/sms/ 010 9499904

    KOLAGEN ASLI GRADE AA (KUNING) - 100gm/pek
    Harga 1 - 5 PEK : RM6/ PEK
    Harga 6 - 9 PEK : RM5/ PEK

    KOLAGEN ASLI GRADE AAA (PURPLE) - 100gm/pek
    Harga 1 - 5 PEK : RM7 / PEK
    Harga 6 - 9 PEK : RM6 / PEK

    KOLAGEN ASLI GRADE AA (KUNING) - 1KG
    Harga : RM45

    KOLAGEN ASLI GRADE AAA (UNGU) - 1KG
    Harga : RM55

    ****tidak termasuk cas p'hantaran rm7 perKILO..^^
    ****cas p'hantaran bergantung dengan order anda^^

    ReplyDelete
  16. HARGA BORONG RUMPAI LAUT SABAH;
    UNGU (GRED AAA)
    1 KG – 5 KG – RM 35.00
    6 KG KE ATAS – RM 30.00
    KUNING (GRED AA)
    1 KG – 5 KG – RM 30.00
    6 KG KE ATAS – RM 25.00
    KOS PENGHANTARAN
    1. POS LAJU (3-5 HARI) – RM 10/KG
    2. POS MALAYSIA UDARA (6 HARI – 1 MINGGU++) – RM6/KG
    3. POS LAUT (20 HARI -1 BULAN++) – RM3/KG

    BERMINAT - SMS 0138541998,www.facebook.com/meini.agus

    ReplyDelete
  17. masa pakai buat masker tu ap kesan dekat muke..maksodnye muke kluar byk jerawat ke jd merah ke

    ReplyDelete
  18. salam
    add page : Niaga77
    kami menjual pure marine collagen ungu rm38/kg, putih rm35/kg & hijau rm45/kg. price including postage
    utk hrg borong 10-100kg hrga/tawaran istimew menanti.
    hubungi kami 0192609701

    ReplyDelete
  19. salam ~

    Akak .. nak tanye .. akak makan yg rumpai laut warne ape ? cpt giler ... 2 minggu da nmpak ! O.o

    ReplyDelete
  20. sya pn baru cuba..mmg tak sedap kalo makn macm tu je.. ape saya buat, saya belender mangga buat jus dan tambah kolegen tu sikit.. tak rasa.. khasiat jus dan colegen saya dpt..

    ReplyDelete
  21. saya pn baru cube..mkn gitu je tak sedap.. saya blender ngn mangga buat jus dan cmpur sikit..tak rasa sgt.. sya amalkan hari2.. kulit nmpk perubahan sikit...

    ReplyDelete
  22. sana sini kolagen..jum try collagen Shaklee yg super duper lg best! kolagen yg sgt berkualiti dari sisik ikan merah. ikan merah tinggal di kedalaman 5000m dari aras laut, membuatkan kolagennya the highest quality! dptkn Shaklee collagen dgn sy pd harga distributor...=)

    ReplyDelete
  23. assalamualaikum.
    saya ade jual PMC dr sabah
    GRED AAA (purple)
    100g/pack - RM8
    500g - RM5/pack
    1kg/10pack - RM45
    1kg(tanpa packaging) - RM35

    GRED AAAA (green)
    100g/pack - RM10
    500g - RM6/pack
    1kg/10pack -RM55
    1kg(tanpa packaging) - RM45

    adik berminat boleh msg/whatsapp : 0102618490

    ReplyDelete
  24. Slm sis...saya tumpang gambar sisi tuk promote jelly rumpai laut ni yer.....ur skin looks so flawless

    ReplyDelete
  25. salam...adakah elok utk kita pkai berterusan lepas muka kita dh ok? sebb sya ade bca juga yg klu pkai berterusan, kemungkinan bole kna racun iodine...

    ReplyDelete
  26. salam...adakah elok kita pkai seewed ni lepas muka dh ok, utk maintain? sebb sya ade baca klu berterusn pkai, kemungkinan bole kna racun iodine..sebaiknya bila muka dh ok, pkai secara berkala shaja

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi