Sunday, January 13, 2013

Hilang Anak

Assalammualaikum..

    Aku dah habis exam sem 5! Yey. Ok perlu untuk eksited setelah berminggu aku stress. Cakap pasal hilang anak ni selalu sangat jadi kan. Nak2 kat shopping complex tu ha. Selalu je ade announcement "sesiapa yang kehilangan anak yang berbaju merah,bla bla bla sila ke kaunter pertanyaan sekarang". 

    Semalam aku singgah Jusco Seremban 2. Pastu tengah2 teman mama pilih baju abah tu adelah sorang budak kecik ni main2 kat kaki aku. Kaki? Eh silap kat area tempat aku berdiri tu lah. Then mak aku tanye "anak uncle ke ni?". Uncle cina tu pun jawab "eh bukan ma, saya tolong jaga ini anak hilang mak ayah. dari tadi sy sama isteri sy jaga ini budak". Terkejut aku dengan mak aku.

    Budak tu hilang for almost 1 hour! Mak ayah tak tahu kemana hala. At last amoi kaunter panggil abang security tu amik budak ni. Aku tengok mak ayah die terduduk kat kerusi luar tu tunggu anak dia. Habis cair2 maskara mak dia. Nangis mungkin. lepas pade tu aku tengok bapak dia kepit kuat2 anak nye. Budak tu stay cool je tak nangis langsung siap gelak2 lagi. Alahai comel gila.  Ada beberapa kemungkinan :

  • syok shopping
  • terleka
  • anak hyperactive
     Ada jugak aku pergi shopping complex aku tengok mak bapak budak2 guna macam2 cara tak nak kasi anak die hilang merata2.
  • ikat

Tapi aku rasa macam kejam sangat je ikat anak macam ni. Kesian

    So, mak ayah jangan lah syok sangat nak shopping tu. Tengok anak sekeliling. Kang tak memasal anak hilang. Jaga anak2 tu baik2 ye. Bye!

12 comments:

  1. tahniah exam sem 5 dah abes. kalau susa sgt kendong je anak tu kemana kite pegi jgn biarkan die merayap snsrg

    ReplyDelete
  2. Tulaa..lani banyak sangat kes hilang anak.. btw, congrats sbb dah abes exam.. :)

    ReplyDelete
  3. Sbb tu akak tak suka nak shopping,anak-anak ikut suka diaorng j nak main sorok-sorok la nak main lari-lari la, ltih nak kawal

    ReplyDelete
  4. biasanya expatriate yang suka ikat anak cenggini... ^_^

    ReplyDelete
  5. parents kena alert... klu rs payah, tinggal je kt umah anak² tu, suh sape² tlg jaga.. ni shopping, ralit sgt smpi anak pun diabaikan

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi