Wednesday, January 30, 2013

MAKAN : Restoran Nasi Arab Damsyik,Senawang

Assalammualaikum..

    Aku dah lama dah rasanya nak buat entry pasal restoran ni tapi asyik hold je. Baru sekarang nak update. Sape2 yang duduk area seremban & senawang pernah pegi sini? aku rasa restoran ni femes. Jom aku share review aku.

    Rasanya dah lebih 10 kali aku makan kat restoran ni. At first abah lah kenalkan. "angah,abah nak bawak angah makan kat 1 tempat". Aku pun blurr. Mula2 tu aku rasa macam tak best je tempat ni sebab macam tak sedap & selambe aku je tanya "air lain tak de ke kat sini" since dia hanya promote certain teh & jus je. Then bila lepas makan nasi arab dia berpinggan2 aku tambah. See.

    Apa yang menarik tentang restoran nasi arab kat sini :

  • sedap! Sangat sedap
  • harga berpatutan
  • bersih
  • decoration restoran yang cantik & selesa
  • manager restoran yang sangat concern terhadap customer dia
  • waiter yang sentiasa alert & senyum je
  • open kitchen 
    Family aku kalau datang makan mesti order yang set Thalasa ataupun  Khamsa. Puas hati nyah makan bagai nak gila sebab sedap. Nasi tak muak. Sambal belacan die memang superb sedap. Aku suka ratah ayam cicah dengan sambal belacan tu. Dan yang sambal ke ape tah yang putih tu aku tak pernah makan. Tak tau rasa apa.

   Kalau pergi sini tak pernah tak ramai orangnya. Sentiasa full. Memang seronok tengok bisness dorang. 






My favourite

chicken kebab

    So kalau sape2 yang tak pernah pegi lagi kalau nak pegi boleh lah cari kat alamat ni  :

Nasi Arab DamsyikNo 1,Taman Bourganviellea,Jalan Senawang Paroi,70400 Seremban,Negeri Sembilan


    Blogger Cik Eka pun ade jugak pernah review pasal restoran ni. Boleh tengok opinion dia pulak. 

p/s : rating restoran ni aku kasi 10 bintang

16 comments:

  1. baiklah...akan cuba untuk sampai ke sana juga... ^_^

    ReplyDelete
  2. Da dekat....cam teringin plak....open pkul brapa smpi kul brape ni dik...?

    ReplyDelete
  3. hurmmm, akak nasi arab ni kureng ckit.. hukhukhuk

    ReplyDelete
  4. dulu stdy kat sremban. selalu lalu n nampak. tanpa memperdulikannya. rugi pulak rasa^^

    ReplyDelete
  5. mak aih sampai 10 bintang dia bagi.ni takde kes rasuah2 kan?haha

    apsal la jauh sangat..senawang.dekat2 kajang takde ke?

    ReplyDelete
  6. sedap tau nasik arab! hehe kat cyberjaya byk restoran nasik arab. jom la jihah dtg cyber, kite makan2.. saya dekat je kat sane :D

    ReplyDelete
  7. saya pernah makan, pernah juga tapau.. tapi rasanya lebih seronok makan di situ... rasa macam duk di negeri arab. nasi je dah best, tu belum lauk pauk lagi... memang superb!

    harga memang best! sepadan dgan hidangan...

    ReplyDelete
  8. @Asyifa Mustaffa

    alamak lupa nk letak opening hour. .nanti sy letak ye :)

    ReplyDelete
  9. @El-Janna

    hikhik. x pela next time bole dtg kan

    ReplyDelete
  10. @afzalsukasuki

    hahahah sebab sedap weh. area sana belambak cuma x tau sedap ke x

    ReplyDelete
  11. @Hanida Moss

    yeke. ha bole la jumpe nanti kan,. hihi..

    ReplyDelete
  12. jauhnya.. hehe.. xde cawangan area Bangi kee

    ReplyDelete
  13. Kak eka baru baca entry najihah ni. sebab ramai viewers dr blog adik. hehehe

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi