Sunday, January 27, 2013

Coral Wonderland Melaka & Kedai Makan Paling Tak Bersih Di Dataran Pahlawan,Melaka

Assalammualaikum..

    Hai semua. Rindu nya nak update blog. Dapat jugak. Masa cuti Maulidur rasul abah bawak aku & adik2  pegi Melaka. Kebetulan akak aku balik. Mula2 pegi Taming Sari. 2nd time aku naik benda tu still aku gayat bagai nak gila. 1st time aku naik pegi dengan kawan2 aku. Aku memang tersangat takut pada ketinggian. Gayat gila. Even bangunan sekolah & shopping mall yang 4 tingkat pun aku tak berani nak pandang bawah. Seram. Tak boleh masuk Fear Factor ni.

   
the worst muka i guest. Time ni benda tu tengah naik. Scary



muka try jelly rumpai laut. Best!

Then lepas tu pegi pulak jalan2 Dataran Pahlawan nak makan. Aku pegi makan kat food court kat situ. Know what, that was the worst food court i ever had. Tahu kenapa? Tengok bawah ni punye gambar



  1. bakul makanan bersawang
  2. jantung ayam tak dibuang
  3. servis lambat sangat2.
  4. dapur tersangat bersepah
  5. mahal sangat2 - nasi tak sampai separuh penuh 1 pinggan RM2.50
  6. ayam hangus,tak masak & hangit
   Nasib baik lah aku tak order kat kedai tu. Kesian kat abang ipar aku,akak,adik & abah sebab tunggu lama gila nak makan. Dahlah tengah lapar sangat. Nak tak nak makan ajelah. Pakcik belakang aku siap sampai terlelap tunggu makanan dia sampai. Masa aku amik gambar ni semua pakcik tu tanya mama "kenapa?". Then ma tunjuk semua ni. Pakcik tu jawab balik "tak senonoh punya kedai. Pengotor!". Dan aku rasa budak kedai tu perasan. Biarkan. Tak haga langsung sensitiviti customer. Abang ipar aku sampai nak termuntah kot. Taubat tak jejak dah makan kat situ.

    Bila dah kecewa tu terus pegi coral wonderland kat Carrefour tingkat 4. Harga dia sorang RM 30. Tapi abah amik pakej family dapat RM205. Actually quite expensive tapi dah alang2 sampai jauh2 masuk ajelah. 

    Dah masuk dalam aku sangat2 teruja! Sebab dia ada touch area untuk kita pegang hidupan2 laut dalam sendiri. Sumpah best gila. 



    
    


teruja gila abah & ma pegang tapak sulaiman
eel section. Comel kan belut2 tu semua


stonefish.The most poisonous fish in the world.  



   Dah nak balik dah. Bes jugak duduk dalam tu. Berbaloi lah bayar mahal. Dia ada kasi kuiz kat kita suruh jawab. Bagus sebab dia suruh kita cari & baca fakta2 kat situ. Then nanti dapat keychain & kalendar. Oklah tu dari tak dapat apa2 kan. Bukan takat amik gambar & tengok2 je. The best thing is ada tempat duduk2 & explanation tentang semua hidupan kat situ. Seronok.

    Last but not least, tak rugi pegi. Teruja sangat.


ok bye

p/s : pagi tadi blog aku diserang komen anon lucah. Yang sangat lucah. Kat shoutbox pun dia ada tinggal jejak. Kalau korang rajin tengoklah. Nightmare gila 2 tahun berblog baru timbul anon tu. Lucah amat

5 comments:

  1. Akak dok melaka pun x gi lagi coral wonderland tu. Food court kat situ mmg tak selera nak masuk pun. Gi dataran pahlawan better gi kedai2 biasa next time yer.

    ReplyDelete
  2. kenapa tak komplen? kalau i dh komplen sebab kita bayar utk mkn kot

    ReplyDelete
  3. @Aziela

    hehe sebab time tu dah malas nak jalan. lapar sangat. ok :)

    ReplyDelete
  4. @cha

    time tu tengah ramai..x pelah buat pengajaran

    ReplyDelete
  5. wahhh, best la dia jenjalan dgn family..

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi