Monday, March 26, 2012

cara pakai tudung bawal dwi tone (tutup dada)

Assalammualaikum..

    Hai semua. Aku nak share dengan korang cara nak pakai tudung bawal labuh yang boleh tutup dada. Act tuto ni inspired by kosmate aku. Tengok blog dia kat sini Dutchess Diary . Ok jom tengok sini & try. Thanks pade 2 kawan aku yang sudi jadik tukang lilit & model tak berbayar haha



  1. Pakai tudung bawal warna yang 1 macam biasa
  2. Letakkan tudung bawal warna yang ke 2 kat atas kepala. Letak belakang sikit
  3. Pinkan kat bahagian belakang macam dalam gambar no 3
  4. Ambil bahagian tudung bawal yang belakang bawak ke belah kanan. ( ikut keselesaan)
  5. Ambil sebelah kanan tudung bawal yang 1 bawak ke bahagian bahu & pinkan.
  6. Tarik bahagian kiri tudung bawal 1 naik ke atas kepala dan pinkan. 



  • Macam ni lah rupe bile dah siap pin tu. Memang nampak berbelit tapi senang je.
  • Kaler combination yang sesuai akan nampak lagi menyerlah.


   Maaf lah tukang jadik model ni pakai seluar tido je. Spontan. Btw korang boleh apply pakai tudung cara ni kalau nak pegi majlis ke jalan2 ke. Sory aku tak buat video sebab tak bape minat. Aku letak gambar je lah ye. Selamat mencuba. 

p/s : akan ada cara ke 2. Nanti aku update

20 comments:

  1. ahaha :D
    da jadi model tdung pulak kakak2 nie
    hehee ^_^
    sweet

    ReplyDelete
  2. cantik juga ni yang... boleh cuba2 nnti :))

    ReplyDelete
  3. eh .. smart ah ... nak try lah :) thanks kongsi .. alahai ,, seluar tido pun takpe .. hehe

    ReplyDelete
  4. agak keliru juga.bila di amati.
    ok ok paham paham.haha.

    ReplyDelete
  5. cantik, nampak susah tapi sebenarnya senang. nak try lah nanti :)

    ReplyDelete
  6. wahhhhhhhh cantekkkkkkkkkk nak kena try nih hehe

    ReplyDelete
  7. menarik lah style camni.thanks for share tuto ^__^

    ReplyDelete
  8. nampak chantik dri tepi
    belah dpn tu mungkin boleh variasi kan lg..
    suka sbb menutup dada =)

    ReplyDelete
  9. boleh cuba ni ble nak pi jalan2..
    kalau g kelas pakai cmni,kena bahan di orang je

    ReplyDelete
  10. jemput singgah pages di facebook http://www.facebook.com/FahaCollectionSdnBhd

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi