Monday, March 5, 2012

hostel life

Assalammualaikum

   Hai hai. Lame tak update. Penat ah. Korang ape kaba? Harap2 baik ye sayang. Korang mesti penah dok hostel kan tak kire zaman sekolah ke U ke kolej ke. Ape2 jelah. Mesti dah masak sangat kan dengan hostel life ni. Same goes to me. Aku dok hostel since aku dari darjah 5 lagi. Mase tu di panggil Asrama Desa kat Kluang Barat Johor.

   Aku nak share dengan korang life aku sepanjang hidup aku dok hostel ni. Phew. Kene ragging culture shock semua ade. Mase aku kat asrama desa tu aku kene ragging dengan sorang akak ni. Die suruh aku iron 1 bakul baju die. Pastu terjebak pulak dengan masalah kutu. Ewww. Geli beb. Masalah hantu bagai.

curi google

    Then form 1 aku dok hostel kat SMK Sulaiman Bentong. Anyone? Mase kat situ ade jugak kes nye. Sumpah aku benci gile akak2 exco mase tu. Nak tahu tak ape jadi?

  • kene penampar dengan akak exco
  • nampak benda halus itu
  • cinte monyet
  • keracunan makanan
    Dulu2 nakal aku ni. Semua bende nak cube. Then bile akak exco tau die mengamuk. Nak tampar aku. Aku ingat sampai sekarang ayat die "harap je muke cantik tapi hati busuk". Sentap nyah. Then ape lagi memang pemes lah 1 hostel sebab buat hal. Yang nampak bende tu mase aku nak naik tangge. Elok die berdiri tepi rumah warden. Cantik!

    Perkare paling bes mase aku dok hostel tu mase ade birthday celebration. Tukar2 hadiah. Kalau nak tepon pakai public fon. Sorang 5 minit je. Beratur punye panjang. Kalau yang cakap lame2 tu kene maki terus. Tergelak aku bile ingat balik. Kat sekolah tu jugak aku jumpe Joe. Ala yang dalam entry WW aku yang dengan die tu. Ingat? Kat situ jugak aku kene keracunan makanan buat pertame kalinye sampai tertonggeng2 aku. Ah!

aku zaman form 1


    Then aku pindah hostel SMK jengka 2 dari form 2 sampai form 4. Ha kat hostel ni macam2 jugak jadi :
  • panjat pagar
  • masalah tak de air yang so so teruk
  • 1st love
  • 8A
    Dulu aku memang nakal. Aku penah panjat pagar sebab nak pegi mandi kat surau. Curik2 balik awal. Paling aku tak suke sekolah ni selalu tak de air okeh. Kolah belakang hostel pon kering! Kene merempat kat surau berdekatan. Kat hostel tu jugak aku bercinte. Gatal nak bercinte. Dari jadi fasi aku jadi pakwe aku. Pastu lingkup sebab die tinggalkan aku. Dem ah. 3 tahun wei kapel. Perkare paling2 manis dalam hidup aku mase aku dapat 8A dalam PMR. Oh mai. Seronok gila. Cikgu tak penah target aku. Mane tak nye trial pmr aku 7B 1C kot. Kau ade?

    Ayat jahanam 1st love aku mase aku dapat result tu "baby dah buktikan yang bercinte pun boleh berjaye". Jahanam betul bile aku pikir balik. Then aku pindah sekolah ke MRSM GEMENCHEH N9.
  • kenal erti student yang sebenar
  • kene panggil dengan HEP
  • histeria
  • kawan2 yang super duper best
  • perasmi sekolah tu. 
zaman aku form 4 

    Aku batch yang 1st kat sekolah tu. Baru bukak. Togel lagi sekolah tu mase tu. Bangge tak bangge. Mase kat sekolah tu baru aku nyesal tak belaja betul2 sebelum aku pindah sekolah ni. Baru aku tau betape susahnye sekolah kat sini. Baru aku tau betape ketatnye rule kat hostel. Tapi mase form 5 dah menyetan balik haha. 

    Sorang budak LDP yang dikire pengawas lah pegi bagi name aku kat HEP. Dan sampai sekarang jugak aku tak kan lupe ape yang die kate kat aku "najihah, this is ur 1st & last time u're in my room. Ok". Warning beb. Pastu balik hostel aku cari budak yang repot aku. Aku tak bangge tapi aku malu sebab aku pompuan 1st yang kene panggil HEP. Kau tak rase aku nak jirus muke budak tu dengan air ke?

    Kawan2 yang super best tak yah cakap. Close sangat mase tu. Sedih ah bile dah nak abis tu. Oh mase spm aku kene histeria. Siyes sakit & penat weh. Nanti aku buat entry lain cite pasal pengalaman aku. Again, name aku lagi naik. 

     Kehidupan kat matrik lagi yang :
  • sangat kusut
  • stress
  • sekejap
  • bes
     Aku tak puas dok matrik setahun je. Sekejap sangat rasenye. Rindu weh. 

sem 2 matrik
sem 1 matrik
    Then sampai lah sekarang aku stay hostel. Hidup kat hostel bagi aku memang serabut tapi bes. Bes sebab dapat gath dengan member2 kutuk2 sembang2 kan. Haha. Lagi 1 aku suke dok hostel sebab senang. Tak payah nak pikir2 jauh nak pegi kampus ke ape ke. Tu bagi aku. Pengalaman sepanjang duduk hostel dalam hidup aku adelah pengalaman yang sangat2 berharga bagi aku. Sayang gilo.

1st sem 1st year UPM
    Korang adik2 yang tak pernah langsung dok hostel tu seseuaikan lah diri. Sure bes weh. Sampai 1 mase kau rase kau nak cium katil bilik kau tu hihi. Ok lah dah panjang aku melalut ni. Sory kalau korang bosan. Tapi ni lah kisah hidup aku yang tak semua orang tahu. Thanks for reading.
    

18 comments:

  1. hostel ni mcm2 cerita ni. first time duk hostel ms blaja kat perlis. ceh. air slalu takde. mmg hangin la. mule2 bengang. lame2 normal je air takde. tak effect ape dh. hahaha.

    ReplyDelete
  2. saat paling best dalam idup.. studi+duk asrama... Hmm..tak same dgn zaman U ni..

    ReplyDelete
  3. akak dok hostel masa belajar di UPM..memang mengajar erti berdikari...

    ReplyDelete
  4. smk sulaiman , bentong ??? oh , rindunya bentong .. Tapi tak tahu lak ad asrama .. Gucy sekolah rendah tunku ftimah .. akk tahu tak sekolah tu ? hehe . oke , rindu bentong .. Btw , saya pun ad pnglaman duk asrama , hantu n kutu biasalah ...:l

    ReplyDelete
  5. Saya duduk hostel waktu masuk matrik dengan sekarang ni je. Ahhaha.

    ReplyDelete
  6. rindunya zaman belajarrrr ! hehe. namee dulu time zaman U suka terperuk duk dalam bilik je. taknak keluar pun. rasa macam nyesal gak sbb tak enjoy student life. :') btw, comelnya jihah time form 1!

    ReplyDelete
  7. mmg banyak cerita n pengalaman duk kt hostel kan. best ouhh :)

    ReplyDelete
  8. @NIZAM paling x suke dok hostel tu lah die..x de air

    ReplyDelete
  9. @✿Gucciey Lavender✿

    tau syg..hihi selalu jugak lalu depan sekolah tu..
    aah perkare biase

    ReplyDelete
  10. @Namee Roslan
    sayang nye namee..hihi..comel ke..nampak brutal

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi