Wednesday, July 13, 2011

beza blogger & orang tak de blog

Assalammualaikum..

   Hai korang. Semenjak korang dah bergelar blogger sejati ni kan,ade tak perubahan yang korang pasan dengan dunie korang sebelum jadi blogger? Ade kan. Tak pun korang compare je dengan kengkawan korang yang tak de blog tu. Kalau tak pasan meh nak tunjuk beza nye :

# blogger

  • perah otak nak cari idea buat entry bagai nak buat karangan!
Ha macam daku. Alah tipu kalau korang kate tak terpikir pun nak pikir idea untuk buat entry. Kate nak pemes dengan cara yang betul kan. Amek. Daku sebelum tido da siap save dalam henpon. Obses tak??

  • ngadap lappy 24/7 
Ini sudah kronik. Sanggup makan minum depan lappy. Memang dasat lah. Sampai juling mata.

  • pemes
Tengok. Sape kate blogging tak pemes? Pemes tau. Yela nak pemes sampai sanggup jatuhkan orang lain. Ade sampai camtu

  • kat mane2 konpem nak amik gambar
Bile dah jadi blogger mesti kat tangan korang akan sentiase ade kamera kan. Kan2! Untuk ape? Untuk tayang kat dalam entry lah. Harus itu.

  • kalau jumpe kawan2 mesti tanye "ade blog tak?"
Kawan2 daku tak ramai pun ade blog. Jawapan yang majoriti.Malas nak update. 

  • rase tak tentu hala kalau sehari tak update blog
Itu lah daku haha. Yelah bile balik kampung cuti 3 hari tak update blog kan. Dah jadi macam orang angau da. 

  • jari jemari semakin ligat kat papan keyboard
Dah hari2 buat senaman mane tak ligatnye.

  • gelebah ayam bile tetibe ade problem dengan blog
Macam masalah widget tu la. Habis kelam 1 dunie.

# Orang tak de blog

  • hanye on9 fb & lain2
Tak de blog on9 he la fb manjang.Hikhik 

  • tak tau ape itu trafik,ranking,SEO 
Bukan nak kate semua. Tapi majoriti kalau kau tanye kawan2 kau yang tak de blog tu mesti konpem ternganga.


  • waktu lagi free
Yela takde nak buat ape2. 

  • kepale tak semak dengan entry bagai
Heaven je. Tak de nak semak2 pikir idea untuk buat entry kan. Pikir ayat nak buat status fb je 

  • waktu tido lebih teratur
tak macam blogger sanggup sengkang mate nak berblog walking. Sampai lebam.


32 comments:

  1. terbaik arh ! heh bersetuju bebenor nihh..haha

    ReplyDelete
  2. saya setuju!

    saya pon selalu gak save tajuk entry dalam handpone.
    heeeee

    ReplyDelete
  3. saya seorang bloger tapi tak la obses sangat..hikhik

    tidor pon on time..

    dah kerja ni, susah sikit belogwalking lama-lama, unless kalo ada org bg link..xP

    ReplyDelete
  4. syazwan :

    hahah sesame la pulak kan

    ReplyDelete
  5. schaze :

    huhu..fara tengok mood jugak ..

    ReplyDelete
  6. hehehe...betul betul betul..kalo xde blog layan lah fb..skang dah ade blog..hurm..fb pon tak ketahuan hala..hehehe..nak off9 pon dah tak tawu..weee

    ReplyDelete
  7. kesian otak sbb kena perah.. tp mmg menyeksakan sbb kn crik idea tetiap hari..

    ReplyDelete
  8. 24/7 tuh tiyah setuju sgt..hkhakhak..:)

    ReplyDelete
  9. anis :

    hahah betoi2..
    fb dah x de pape da skang kan huhu

    ReplyDelete
  10. MK :

    tu la pasal..sampai sakit2 otak ni ha

    ReplyDelete
  11. akak suka sgt2 blog awk ni najihah! smua entry best2! u r my feberet blogger dah!

    ReplyDelete
  12. setuju2..memang da angau ngan blog lbh dari fesbuk..haha

    folo u 2..

    ReplyDelete
  13. ehe..anis tolong pomote je..ngeee..kalo xde ehem ehem g..kalo menang t..ngn kawan pon boleh..dye kan nak like yg terbanyak..haaa..

    ReplyDelete
  14. betul3..kalau xada blog xmenghadap buku.:)

    nanti 13/7/2011 pukul 8pm tgk blog pip.ada sesuatu utk kamu :)

    ReplyDelete
  15. kak cikin :

    awww kak jangan lah begitu..hii tenkiu kak ..luv u lah ! hee

    ReplyDelete
  16. nurasyiqin :

    hahah tau x pe..abeh sume nak angau da

    ReplyDelete
  17. cik pip :

    hee..opss apekah itu??

    ReplyDelete
  18. yang kamera itu sangat betul ..

    yang orang takde blog, dia banyak main game FB .. heheh

    ReplyDelete
  19. heee tu la pasl..kalau kite nk g mane2 ade je kamera kat tangan kan

    ReplyDelete
  20. paling sadis lah shaz mase dlm berblog, dah taip panjang lebar bagai... sekali segan nak publish.haha.buang mase eden jeee taip panjang2.wakakaka ;p

    ReplyDelete
  21. heheh..btol la yunk..tapi widad ikot mood kadang2 jadi malas dah..

    ReplyDelete
  22. samelah jugak...fara kadang2 malas

    ReplyDelete
  23. kah3x .. betul tu . kira macam kita blogger , dapat ilmu lebih sikit .. perhhh ..

    ReplyDelete
  24. haha...ada benar nya juga kata kamu tu..:p
    pakcik pon baru lagi dalam dunia belog nie...

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi