Thursday, July 7, 2011

cara skrub yang berkesan

Assalammualaikum..

   Hai semua. Jom daku nak share dengan korang teknik2 untuk apply skrub muka yang effective. Sebelum tu daku harap korang tak gelakkan muke daku yang super selenge ni haha. Jom. Anda memerlukan :

  • skrub * cap ape2 pun
  • kapas muka
maaf kapas muke terbalik =p

1. basuh tangan dulu bagi hilang segala kotoran bekas korang pegang2 makanan semua tu.

2. applykan skrub kat kawasan muka. Letak secolet2 kat pipi,hidung,dagu & dahi.

3. urutkan dengan lembut. Macam yang dalam gambar ni

dengan lembut ye. opss sile abaikan jerawat yang huduh tu
3. urut sampai rata seluruh muka. 

ratekan macam ni**muke macam nak tahan kentut
4. biarkan selama 15-20 minit. Sampai kering

5. Basahkan kapas muka & perah. Pastu lapkan skrub yang kat muke korang tu sampai habis ye.

6. kemudian amik kapas yang kering pulak then lap kan sisa2 yang tertinggal mase lap dengan kapas basah tadi.

7. korang bole tengok sisa2 kotoran berwarna hitam kat kapas tu.

8. SIAP! Cube rase kulit korang.Lembut & licin saje.

SELAMAT MENCUBA!

20 comments:

  1. selalu gak scrub..tapi ta penah nak tgk sisa pon ...lepas scrub basuh terus..:)

    ReplyDelete
  2. nampak kalau buat dengan kapas..
    muke jadi lembut

    ReplyDelete
  3. wow ... tips y bgus thanz cik najihah slalu nye sj main sental je ikot suka ati .. hahahah

    ReplyDelete
  4. tenkiu..
    heheh welkem..
    opss jangan main sental je kang habis muke lawa2 tu kang

    ReplyDelete
  5. selalu buat gak...tapi tak de tgok pon sisa kotorang tu..nak tengok la nnti..hehe ..thnx for your info

    ReplyDelete
  6. try la buat..ade nanti..
    welkem :)

    ReplyDelete
  7. Waaaaa jiha.. mmg laa.. scrub muka kita sama... yummy2~ laa bau dia.. i like..

    ReplyDelete
  8. biasa main redah je kalau ktie guna scru ni,

    janji lepas basuh, muka dah licin licin. hehe ;)

    ReplyDelete
  9. hihi..
    x pe pas ni bolela try cara yang ni pulak ye hihi

    ReplyDelete
  10. ur post ni takes so much efforts nak siapkan. rajinnya!!! :D

    **impressed sangat

    ReplyDelete
  11. gitu ek...hehe...selalu terus bilas je...kes nk cpt...

    TQ for this tutorial =)

    ReplyDelete
  12. gnie :

    pas ni lap2 dulu hihi..
    sekejap je tu..
    welkem :)

    ReplyDelete
  13. salam singgah..

    wah.. dah jadi model testimoni pulak yek.. hehe..

    salam singgah ke blog saya juga..

    JOM BACA NI : ANAK HYPERAKTIF.. IBU DARAH TINGGI!!

    ReplyDelete
  14. huhu...x de la..x de nak testimoni pon..saje try2 hihi..thank singgah :)

    ReplyDelete
  15. eishh x sempat lah nak b'scrub2 nih. sampai 20 minit tu ..lama sangat ..tiap2 hari ke ni?

    ReplyDelete
  16. hahah...x lame mane pun..
    uih x delah hari2..skrub untuk tanggalkan kulit mati..

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi