Thursday, July 21, 2011

rindu zaman 1st year. Sungguh selekeh & jakun!

Assalammualaikum..

   Malam ni teringin nak share dengan korang pengalaman daku mase jadi student 1st year kat UPM taun lepas. Iyelah budak kampung nak dapat masuk u. Sonok lah kan. Lagi2 budak tadika macam daku ni ha. Serupe monyet. Jom2 bace sambil usha gamba .

    Memula daftar kolej kau tau banjir sekitar serdang tu ha. Penuh nam gilos dengan kete. Nak boleh ke masuk kat dewan besar 1 jam. Gilos lah. Dah daftar sume terus pegi cari kolej Nak cepat2 cop bilik. Ha kat situlah abg2 & kakak2 PU tolong2. Ade tu nak ngorat junior lah katekan.

    Mase orentasi mase paling2 daku tak suke start dari sekolah menengah lagi. Kat UPM name die Minggu Perkasa Putra. Nak Putra aje.Nyampah kene bangun awal,jogging,ikut barisan,kumpulan. And,lucky me to have them as my group member. Korang tau,bile dah jumpe kawan 1 kepala ni konpem2 tak ingat dunie. Nak2 daku sorang je yang sesat dapat kat kolej tu tak de kawan. Sedih woo.

ni muke2 hero grup daku mase MPP
heroin nye
   Lawo tak baju batch kitorang? Peh upm memang kayo bagi macam2 dalam beg. Tak menyempat. Buku nak bersepah2. Untung2. Selendang upm tu paling2 berharge, Bole buat selimut time tengok wayang.

baju kolej 16. Mase ni panas nak mampus
ribuan manusia kat blakang tu yang sebok dok lawan cheer
   Saat paling best nanti mase kat dewan besar. Mase tu lawan2 cheer ikut kolej. Sory to say bagi kolej 10 memang anti la der,lu nak hot je kan mentang2 sume laki. Hehe.Nak pulak kolej 11 back up. Wah lagi tak menahan. Nak terkelua bijik mate ni. 1 lagi. Jangan lupe pakai cantik2 tau nak pegi dewan sebab anda akan menjadi perhatian abg2 kamera man kat atas tu yang mane depa akan tayang & zoom muke korang 1 dewan! Lepas pade pemes nyah.

zaman tudung bawal.Muke nak suci je kan
   Btw beg merah tu lah yang kitorang bawak selame 1 minggu. Sampai dah nak rabak. Naik pulak bas ala rapid kl tu terserlah kejakunan. Terok2.

akak yang angkat tangan tu penyayi kolej 16 tau. Beliau sangat cantik
last day yang memang sangat2 bes. Jerung kolej 16
benda alah no 16 tu wajib tayang selame 1 minggu. Tak basah ketiak kau nak pegang?
   Sepanjang 1 minggu orentasi daku paling tak suka sebab & bila :


  • bangun pagi
  • balik lambat nak mampus
  • kene marah even yang buat orang lain
  • dengar ceramah. Ngantuk woo
  • kene beratur nak amik nasi
  • berebut kerusi 
  • bersemak dengan minah yang bajet nak curi tumpuan akak & abg PU**nak muntah biru
  • bile pepagi bute kene nyanyi lagu kolej
  • naik bas!
   Tapi sume tu sangat2 manis bile pikir balik. Adik2 yang nak masuk ni selamat menjalani hari yang bes ni tau hee.



budak 2 dari kiri tu baru lepas eksiden. Hadiah nak masuk u, kesian die patah tangan


wanna see the selekeh me?
-
-
--
-
-

muke tak siap camtulah. Blakang tu masjid upm
Btw paling2 bes korang akan rase rindu sangat nak balik time ni sebab baru 1 hari kenal dah rapat gilos. 

"Weh tetibe aku rindu kat korang sume weh. Jom gather2 nak???"

yang 2 baju lain tu abg fesi hot. ngaaaa
im gonna mis u guys
someone that i miss dem much was there. Ahaks!

p/s : hira,nanti jangan lupe ngedat ngan akak kat kafe tau haha. Yang lain jom ngedate kat Mines

22 comments:

  1. tetibe sy pulak yg rindu zaman fes yer sy....heeee

    ReplyDelete
  2. akak! mana tau saya tengah baca ni? adeh. terkejut ni tiba-tiba nama saya dekat situ. haiyooo.. hahaha :p orientasi tu saya dah terbiasa dari sekolah sampai matrik. bosan kan? kena bangun pagi-pagi. tidur pun lambat pula. haiyoo.. sabar je la. hoho. ok, set! kafe ye kak? haha :D

    ReplyDelete
  3. wah.. mesti sronok kan.. lau mcm shera.. shera rindu zaman skolah rendah.. >.<" hehhe..

    ReplyDelete
  4. @hira

    tau xpe..dah macm bosan da hahaha..itu last time kot haha
    mestilah..konpem bace hahah
    ok set

    ReplyDelete
  5. @Shaherah

    zaman sekolah pun rindu jugak..
    hukhuk

    ReplyDelete
  6. wahh2,,tak suka orentasi gak ,,tapi mase masuk utm dulu ,kitorang nye orentasi sgt cool ,,tak kisah nak turun ke tak,,cume kene gi dewan je laa,,

    so ,tak merasa orentasi U yg tension giloss ,,hehe

    tapi memori2 msa2 tu la yg menarik sekali kan,,^_^

    ReplyDelete
  7. confirm? blogger tegar dalam blog akak ni. haha :p

    ReplyDelete
  8. conok kan bile tgk balik..huuu..windu nye nak g U balik =)

    ReplyDelete
  9. @zie_ira

    em ktorang wajib turun huhu..
    tu lah kenangan manis

    ReplyDelete
  10. zaman blajo mmg best!! nnt dah keje msti lg rindu zaman stdy! :)

    ReplyDelete
  11. ingat kitorg suka sgt sokong k10 tuh? tak langsungggggg

    ReplyDelete
  12. dik, K16 gak ker?? akak dl pun duk K16 gak.. wahh..ada jodoh la kite..

    akak rindukan ms 2nd n final year sbb 1st year agak kelam kabut ckit..hehe

    ReplyDelete
  13. @mizzkechique

    aah..kolej 16..hihi aah lah kak..
    jodoh kite la hee

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi