Friday, July 22, 2011

berkawan dengan orang yang tak same level,jatuhla standard. Opss!!!

Assalammualaikum..

   Selamat tengah hari semua. Kawan dengan orang yang tak same level jatuh standard? Opss! Belagaknye kau. Skang ni nak kate bukan semua tapi ade segelintir manusie2 yang bersikap pilih bulu dalam berkawan.Perlu ke??

   Situasi ni selalu berlaku maybe mase zaman sekolah,u tak pun even kat tempat keje. Bagi kau yang bersikap demand gilos dalam berkawan ni cube pikir. Standard kau da bagus ke nak pilih kawan? Tak rase bersalah ke pentingkan diri sendiri?



   Kenape benda ni boleh timbul :


  • akan rase tak setaraf bile kawan dengan orang yang tak setaraf
  • rase malu
  • jatuh standard kau sebagai budak yang high class
  • membosankan 
  • tak sebulu
   Kenape daku buat entry ni? Sebab daku rase tak patut. mase zaman sekolah ade lah jugak benda2 macam ni. Tak amik kisah sangat lah sebab alah budak sekolah. Tapi bile dah masuk zaman u ni,ade jugak orang yang macam tu. 

   Daku ade kosmate yang bersikap macam ni. Nampak macam tak nampak je sikap die yang pilih bulu dalam berkawan ni. Die nak kawan dengan orang yang pandai je. Yang agak kurang pandai die macam pandang tak pandang je. Kesian kat orang yang tak bape nak pandai tu. Tersisih tau.

   1 je daku akan kate & pikir kat die. Tak kemanenye sikap demand kau tu. Aku respect kau sebab kau pandai,memang aku admit.Tambah2 lagi kau sangat cantik okeh. Tapi tak de lah bermakne sampai orang nak mintak tolong pon kau terus blah. Sopan sangat kau.Annoying.

   Nak berkawan bialah tak memilih. Bagi daku kan daku lagi suke berkawan dengan semua orang tak kire low ke high class ke. Tak kisah pun. Risau jatuh standard? Aah nanti kat kubur memang standard yang tolong kau kan.Sikap memilih mungkin perlu kot kang takut ade pulak kawan yang tak layak dipanggil kawan kan.

   Standard hanye pade name. Tak bermakne kite high standard kite boleh sisihkan orang yang kurang level dari kite. Dalam berkawan ni level2,standard2 tak mainlah der. Betul tak?

disaat ini inilah muke yang daku nak bagi kat orang2 itu

   Jadinye,bagi sape2 yang mengalami situasi macam ni jangan risau. Tak rugi pun kalau tak berkawan dengan orang yang macam tu kan. Ingat ni je. Ramai lagi yang nak berkawan dengan kite.Jadi,ikhlas kan hati dalam berkawan. Sekian

berkawan biar beribu,tapi jangan pilih bulu. Nak pilih2 jugak tapi jangan pilih bulu yang kotor.

p/s : cuti 2 hari balik kampung. Tata semua!! 

38 comments:

  1. peehhhh!
    sangat sokong entri ni 300%
    hehehe
    sebab sy pon mengalaminye
    so..
    maleh nak layan
    biolah die
    adohaii~

    ReplyDelete
  2. dekat u masih berlaku. dan tjadi pada diriku dan kwanku. kami bagai dipulau. WTH?

    ReplyDelete
  3. betol3. dpt bulu ayam baru taw, hahaha

    ReplyDelete
  4. tapi rasenye sekarang dah kurang mende2 cm tuh... tp btol la,sy paling x suke nak kawan tp duk milih2 standard

    ReplyDelete
  5. @aimie amalina
    hahah..buat tak tau je kan..bialakn die syok sendiri

    ReplyDelete
  6. @Aimifiqa

    hahaha samelah kite aimi.
    nyampah gilekan

    ReplyDelete
  7. @Cik Meyo

    hahahah tau xpe..dapat bulu yg busuk baru tau ngee

    ReplyDelete
  8. mmg banyak yang pilih kawan ni. bajet diri bagus jeh nak pilih kawan. kalau yg pndai tak pandai tu common la. sbb dari kat sekolah dah mmg diasing-asingkan mcm tu. yg menyampah nye yg jenis kaye tak kaye. -___-

    ReplyDelete
  9. org yg pilih2 kwn nie mcm bgus je..anis kawan je ngn sume org..melainkan org gatal nak mintk kene garu ngn berus dawai..

    yg sal entry anis td toh..np??najiha pny lappy pon kene viru ke??

    ReplyDelete
  10. anis nak ajak join ga nie..rajin rajin join lah erkk..tq..:)

    http://anismelon.blogspot.com/2011/07/gaanisnak-kupon-ayamas-boleh.html

    ReplyDelete
  11. sangat2 menyampah dgn spesis memilih bulu ni!!! rs nk tumbuk je..

    ReplyDelete
  12. xpernah demand mbr2.. layan je sume ;)

    ReplyDelete
  13. ada aje orang macam ni. -_-'
    kesian yg tak pandai ni.



    lagi satu geng2 yg pilih kawan cantek2. tu pon sepesen je. huhu

    ReplyDelete
  14. hehehehe..nasib baik xpenah jumpe mbr yg mcm tu...sb awal2 dah berambuskan diri..tgk cara cakap pun kite dah tau die nie jns mcmne...ckp nak gud2 jew...

    ReplyDelete
  15. yuppp ! tak rugi okeh if berkawan dengan ramai orang ..

    ReplyDelete
  16. tak elok kn mcmtu..berkawan biarlah seribu :)

    ReplyDelete
  17. amboi..demand nye org yg mcm ni..
    taraf or level tak bawa ke mana pn kn..

    ReplyDelete
  18. tapi kadang-kadang sebulu ke apa akan tinggalkan dia juga bila susah. haih. sabar je. macam-macam perkara boleh berlaku.

    ReplyDelete
  19. jom kita jadi kawan..
    cik pulau tak pilih bulu la..
    hahaha..^^,

    anda di tag
    http://islandgurlz88.blogspot.com/2011/07/qistina-1st-ga.html

    ReplyDelete
  20. aku lagi suka berkawan dengan orang yang sekufu, sebab nanti rasa inferior tengok kawan yang segalanya lebih.

    Dah tersurat enggang takkan terbang sama rendah dengan pipit.

    ReplyDelete
  21. @.izzati liyana.

    tu la pasal..macam ape je nak tak nak kawan ikut kepandaian..

    ReplyDelete
  22. @mizzkechique

    hahaha..bukan takat rase nak tumbuk je ase nak lempang laju2 je haha

    ReplyDelete
  23. @siti kektus

    tau xpe..yang jenis pesen tu same gak

    ReplyDelete
  24. @iMBobo

    aah..kawan je ngn sume org mmg x kan rugi

    ReplyDelete
  25. @hira

    mmg pon..yg macam tu elok sepak je hahahaha kejamnye

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi