Tuesday, July 26, 2011

Backstabber - Pigi dah!

Assalammualaikum..

   Hai semua! Baru lepas bw rase naik juling dah mate ni aiyo. Entry hari ni pasal backstabber. Tau tak ape tu backstabber? Da name back- stab konpem tikam blakang hee. Backstabber ni banyak orang yang boleh buat kan tak kire lah sape2 tapi mostly kawan2 especially bff (ATAS DASAR NAME).

 
    Ape korang rase bile kawan sendiri tikam korang dari blakang? Ape nak buat :


  • nak caci maki depan2
  • sembur dengan air liur
  • sembah dengan air
  • tampar laju2
  • sound pedas2
  • biarkan aje
    For sure yang last sekali tu hanye yang ade kesabaran yang tinggi je buat kan.Opss! Kalau lah daku kan,daku tak sebaik itu nak biakan kot. Maybe buat yang ke 3 tu baru bes hahaha. Opss! Kejam nye kan. Tapi asalkan berbaloi dengan ape yang die buat kan.

    Kawan daku penah jugak alami benda ni. Kawan baik amik bf die sendiri! Wah sound good but rubbish. Ape yang daku boleh cakap "kau pegi tampar laju2 2 2 manusia tu,baru adil". 2 2 salah. Si kawan baik salah sebab tak reti bahase tu bf orang nak amik & si lelaki tu pun salah sebab gatal tak cukup gf depan mate.

   Kenape eh backstabber ni wujud ?

  • tak puas hati
  • nak balas dendam
  • tak remajelah beb
   Tu lah die. Papepun,daku nasihatkan kalau korang ade rase nak buat camtu tak payahlah buat. Sebab rugikan diri korang je. Tambah dosa lagi ade. Dan juge ingatlah ye wahai kengkawan " jangan mudah sangat nak percaye orang". 


     lebih baik berkawan dengan musuh jika musuh itu lebih bernilai jika berkawan dengan bes pren sendiri yang tidak bernilai seperti yang disangkakan

29 comments:

  1. lebih baik berkawan dengan musuh jika musuh itu lebih bernilai jika berkawan dengan bes pren sendiri yang tidak bernilai seperti yang disangkakan...i like this...well sy pn salah satu mgsa d backstabber oleh 2 org bff...sabar jak la...tapi sy buat yg no.5 tu...sound kaw2 pnya hehe

    ReplyDelete
  2. back stabber nih kalo kne balik kat dia baru nak sedar...

    latest entry Bila menderma biar ikhlas... & Urban-or-Disaster

    ReplyDelete
  3. tenkiu :)
    saba ubat yang paling mujarab tapi ade hadnye kan..
    just let it be je..
    hahah gud job tu ngee

    ReplyDelete
  4. kalau akak, mls layan.. biarkan je.. kang lyn kite pun sm mcm dia..haha

    ReplyDelete
  5. @kaizen

    kalau die nak sedar kan..kalau x..

    ReplyDelete
  6. da rmai sngt zaman skunk nie. .
    hu3.. org yg kte ingt baek ngan kite 2 laa yg kdg2 bley tikam blkg kite =)
    better be carefull. . rite ?

    ReplyDelete
  7. @syerz eyryn

    yup betul tu..skang x bole nak caye org sangat kan

    ReplyDelete
  8. ayat last best...

    utk backstabber nie qin lg ske tggu karma je..dah kene sorg dah pon...last2 dtg sndri cite mslh..mse 2 sedap la bg...

    xyah nice sgt ngan backstabber...ahhaha

    jahat kan..=p

    ReplyDelete
  9. @Asyieq-iN Rkey

    hahah pendapat kite same kan..
    bia padan muke die

    ReplyDelete
  10. kalau qaseh kena .. redha je lah tapi alhamdulillah tak pernah kena lagi

    ReplyDelete
  11. Emm benda ni mmg klu x rasa leh la kata biarkan tp klu kna kat btg hidung sendiri baru tau btapa panas dan terbakarnya ati ni tmbah lg bila tgk muka dia..bygkan org yg kita pcaya last2 tipu kita..WTF..!!!time tu la rasa cm nak tampar n trajang je dia..pd echa benda ni xleh ar nak sbar..uat pe nak hipokrit.sabar pun ada hadnya..jgn ar melampau!!!!

    ReplyDelete
  12. nak tampar laju2,simbah dgn air.. anak org pulak..kita buat jahat dgn dgn org nanti mesti akan dibalas balik perbuatan kita tu...
    pe yg boleh buat sabar je la..

    ReplyDelete
  13. bukn pe miss...kdag2 tuh..org tkot nk ckp dpn2..tkot si mamat nih xpuas atey n xbley time..huhu..tp mmg xbley ckp blkg2 pn.. :D
    selamat ckp depan2.. :D

    ReplyDelete
  14. @saffiya_aleesya @ echa

    uhuhu...yup2..
    beragak lah kan kalau nak makan kawan sendiri

    ReplyDelete
  15. @asamasin

    em tu la pasal..tegur salah x tegur salah em macam mane lagi kan

    ReplyDelete
  16. yess !! backstabber lg bahaya drpd musuh jelas kita .. huhu

    klu cmtu lg bagus berkwn dgn musuh :D haha

    ReplyDelete
  17. tula btul tu cik jiha. kalo nk berkawan ni kene cari yg sesuai dan jgnla tlalu rapat sgt sbb mmg akan jadi tak puas hati nnt. tjadi kat diri sendiri

    ReplyDelete
  18. konklusinya, kawan tu biarlah dengan orang yang ikhlas berkawan dengan kita. tak perlulah ikut standard ke apa semua. niat tu yang penting. hehe :D

    ReplyDelete
  19. diorg dengki la tue kan kan kan..kalau ila..biarkan ja..

    tapi kadang2 lawan jugak...sound pedas2...kasi pedas biar dia rasakan pulak..ahhaha

    ReplyDelete
  20. gambar last tuh patut gantung di mana2 .. heheh

    ReplyDelete
  21. kalau laki tuh dah g ngurat besfren dia, tinggalkan je laki tak guna cam tuh .. ops .. terEMO plak .. hehehe

    ReplyDelete
  22. @iPai

    hahahaha..suke dengan komen ipai..nak buat fara gelak je ngee

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi