Tuesday, July 26, 2011

Ben Ashaari tuhan trafik?? Ben Ashaari bodoh?

Assalammualaikum..

   Peh tajuk ni bakal bikin dunie blogging malatop. Awww. Kenape tu? Alkisah tadi nak google blog Abg Ben nak buat entry lain tapi bile tengah2 google tu terjumpe keyword yang bagi daku agak keterlaluan kot. Nak tau ape?



  •     Ben Ashaari tuhan trafik
Kenape kau gelar die camtu ek? Sebab die rajin buat segmen? Lepas tu kau label die "tuhan trafik". Subhanallah. Tu dah dikire bahaye sebab melibatkan name tuhan kot.Jangan dibawak main2 der. Memang tak dinafikan Abg Ben banyak sangat bantu blogger lagi2 blogger yang newbie2. So daku rase tak perlu kot nak label sebagai tuhan.Asal die buat segmen je nak promote blog lain kau kategile trafik. Apekah.

  • Ben Ashaari bodoh
Ini memang keterlaluan. Daku sempat bace blog yang buat entry macam tu. Maybe certain blogger dah tau kes ni kan. Tapi bagi daku kau yang melabel orang bodoh tu sememenangnye ibarat campakkan diri kedalam lubang yang sangat2 dalam. Blogger ni follower die ramai jugak kot. 

Beliau dah hantar emel maaf. Daku sangat2 salute abg ben sebab jawapan yang abg ben bagi sebagai reply emel beliau sangat2 profesional ok. Ehem,tak semua manusia boleh buat macam tu. 

petikan entry si polan


Daku rase daku tau kenape si polan tu kate macam tu kat abg ben :


  • terlalu obses nak same level
  • kurang kasih sayang
  • sifat dengki
Jadinye buat korang yang kat luar tu,tak payah nak dengki sangatlah kat blogger2 lain. bersyukur dengan ape yang kite ade. Kau  tau,once kau dah involve dalam dunie blogging ni risiko kau kene sedia tanggung.Ape pun. Pengalaman abg ben 2 tahun maaaa dalam dunie blogging. 

Nak berjaye bukan senang,kene ade jatuh bangun. Trafik jatuh,follower tak ramai,readers sikit semua tu asam garam. daku dulu penah jugak kene kondem siap pakai bahase lucah lagi. Nak selesai cane? pegang kate2 ni lantak kau lah manusia.

So,tepuk dada tanyelah diri sendiri. Entry ni bukan niat yang sentap mane2 pihak ye.Tak juge mengaibkan Maaf.

p/s : pasni ade yang ggogle kang huhu. Kesian Abg Ben. Tak pe,Abg Ben kan gagah heee. Marilah berblog dengan aman.

22 comments:

  1. walawehhhhhhhhh~ hebatnya kata kunci itu. haha. sabar je la. pandai-pandai dorang je nak kutuk orang. ketuk juga. uik, takut pula ada orang mengata kita nanti. haha :p

    ReplyDelete
  2. mlut puaka..opss!! jari puaka gak tu..

    heheh..

    ReplyDelete
  3. @hira

    em tu la dunie blogging sekarang..semakin menakutkan

    ReplyDelete
  4. hasad dengki......
    perkara yg paling ditakuti~huhu

    ReplyDelete
  5. Ada orang dengki la tu...Biasala tu..
    Takpe... Masa ni die kutuk orang... Lain hari org pula kutuk dia balik... cuma cepat @ lambat aja...

    ReplyDelete
  6. penah stalk pasal isu ni .. tapi tak nak cakap lebih2 .. sebab macam gosip blogger laa plak ..

    saya lebih suka menerima baik orng itu .. sebab benda2 negatif orang tuh kita mungkin salah tafsir .. mungkin juga dia sedang berubah nak betulkan .. kalau kita kutuk, kita dah patahkan semangat dia ...


    ye dak cik najihah ?

    ReplyDelete
  7. @iPai

    betul la tu ipai..tapi x patut la die buat mcm tu even x tau pun..suppose kenela delete old post tu..hemm dunie blogging skang

    ReplyDelete
  8. kalo x salah entri yang ade perkataan bodoh tu bulan april

    ReplyDelete
  9. Astaghfirullahalazim...mnusia mnusia..apesal laa suke sgt buat dose. bnda2 mcm ni pun nk jd isu. huh

    ReplyDelete
  10. syame2 cik najihah=)
    ade jugak org dengki kerana blog..pelik2

    ReplyDelete
  11. aku baru perasan jap tadi hahahahaha....lawak....

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi