Wednesday, July 6, 2011

betapa mahalnya zaman kanak2 ku..kau ade??

Assalamualaikum..

   Hai semua selamat pagi! Hope korang sehat lah yek. Opss bercakap pasal sehat ni nanti doakan kawan baik daku cepat sehat lepas minor operation minggu depan ye. Beliau nak operate sebab tonsil. Tenkiu semua.

   Jom hari ni nak cite pasal zaman kanak2 daku yang sememangnye sangat2 mahal. Kalau bole nak je daku cipta mesin supaya daku boleh balik ke zaman kanak2 tu semula. Kenape ye daku kate mahal sangat? Sebab banyak sangat kenangan yang daku ade mase zaman kanak2 dulu. Jom lah kite seshare**gedik nyah

  • dilahirkan dengan tak de rambut & segala bulu termasuk bulu kening
Daku ni mase lahir2 je botak kepale ni. Pastu bile dah besar kening tak de. No wonder lah ade yang kate takut nak tengok daku sebab macam hantu. Tak caye? Jom tengok

nampak tak? Halus je kan kening daku. Muke nak suci je
  • daku menangis selama 40 hari tanpa henti sampai malam!!
Sebab tu sampai sekarang daku sangat2 degil & keras kepala weh. Dasat woo minah ni. Last2 bawak pegi jumpe ustaz kat kampung kasi diam. 

  • daku dilahirkan di New Zealand
Kau ade? Ha tau tak pe. Daku di lahirkan di Kampung Felda New Zealand tu yang dekat Maran Pahang tu. Yang menyambutnye mak bidan. Tak de nak merasa lahir kat hospital mase tu. Tu yang terer Bi tu **bajet siot minah ni hampeh.

  • berparut di dahi sampai sekarang 
Feh yang ni kenangan paling mahal lah sebab parut tu stay lagi sampai sekarang tak hilang2. Yela dulu2 orang nak berlari kau sebok nak berlari jugak. Lepas tu tersungkur cium jalan tar sebab kaki tersadung kat kain baju kurung. Kalau korang perasan mesti ade parut tu bertepek kat dahi tu. Ha nak skodeng lah tu! Kengkawan daku yang dulu cume cam daku melalui parut tu je.Sampai ade yang ejek daku anak thambi weh.

  • jatuh gaung 
Sakit yaw time ni. Dasat lah tengah2 syok bawak basikal sekali tak tau nak control tang mane masuk gaung terus. Siku daku lari jadi bengkok. Basikal tak yah cakap hancur. Hebat tak??

  • dihempap motor
Time ni mase abah nak isi minyak. Daku masyuk je duduk atas moto tu ha sekali moto jatuh hempap daku. Berparut kat buku lali. Kene pulak cucuk kat bontot.

  • berkulit gelap & berambut keriting kalah megi!
Walamak dulu rambut daku kalah megi. Sangat2 keriting & berkulit gelap. Sebijik macam adik bongsu daku.

ape macam..? 
  • bergigi rongak
Haha sape mase kecik2 dulu gigi die lawa jek? Daku dulu hantu jajan tau. Sebab tu gigi rongak cantek je. 

  • pernah dinobatkan sebagai pelajar cemerlang 
Bukan nak bangge tapi nak bagitau je. Seronok nyah bile name kau kene sebut kat stage depan tu.Bangge mama abah daku. Hukhuk. Mase tu darjah 6 & form 3 PMR straight A. Alhamdulillah. Alah orang lain berpuluh2 A tak kesah pon. 

  • kene ngorat,surat cinta berkepuk2
Yang ni paling tak boleh blah la kan. Kecik2 dah gatal kan. Opss mase zaman hingusan dulu siap bagi lolipop bentuk hati tu ha. Betulis "hai,saye nak berkenalan dengan awaklah". Bile ingat balik lawak pon ade. Surat cinta zaman dulu lagi lawak. Siap ade perenggan & yang paling penting "Yang ikhlas,mamat" . Kan2.

   Sayangnye semua tu dah tak de. Cuma jadi memori je. Bile dah besar banyak sangat2 dugaan. Dulu mase kecik2 suke hati kau lah nak buat ape pun kan. Sekarang ni. Tapi tak pelah. Semoga di masa akan datang daku akan menjadi lebih matang & berwawasan**wow!!

penat woo selongkar lemari2. Ni lah daku zaman hingusan kecik2. Cantek tak haha

zaman form 1. pose nak senget je.

   Sekian. 

p/s : huwaa rindu gilos itu zaman kicik2

11 comments:

  1. haha. yep2. dah besar makin byk dugaan hmm

    ReplyDelete
  2. heee..indah zmn chidhood an...okeh..skg zmn beso plak =)

    ReplyDelete
  3. meya :

    tau xpe..kenelah kuat lagi nyah haha

    ReplyDelete
  4. heheheh...hebat hebat masa jatuh gaung tuh..:) iron lady

    ReplyDelete
  5. nurathirahkaman:

    haha iron lah sangat nangis sampai teresak2

    ReplyDelete
  6. ha,ah..40 hari nanges..kalah ahmad albab..hihi ^_^

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi