Friday, July 29, 2011

Buat budak2 yang sangap nak bercinta

Assalammualaikum..

   Peh penat nak gilos mekap blog malam tadi woo. Cari template lagi edit sane sini. Juling wooooo. So cane muke baru blog daku? Ok tak?

   Ok lah malas panjang citer. Skang ni kalau korang tengok budak2 skolah adik2 kite sakan sangat nak bercinte kan. Terlebih2 advance dari kite yang tue ni. I mean dari segi "kesangapan" nak ade pakwe makwe tu. Peh dasat kau adik2 umur baru 13 dah sakan bercinte yaw. Mak tak marah ke?

 
   Bagi daku lah kan,kalau adik2 gian sangat nak becinte tu cube korang bace ni dulu :


  • pikir pelajaran dulu
Belaja lah sampai habis dulu dik. Ni blaja pun semput nak pikir pasal pakwe makwe. Kang lintang pukang sape susah,mak ayah jugak. Kesian penat2 hantar blaja kat sekolah tapi sebok bercinte.

  • setia ke pasangan tu?
Sedangkan yang besar ni pun tak de pasangan,korang kecik2 dah ade. Sedangkan buaye bersepah2 ni pun tak setia lagikan korang yang masih kecik. Erk,boleh caye ke pasangan korang?

  • takut tak tertanggung sakit
Buatnye korang terbreak tengah jalan ke ha mau rase nak bunuh diri kan. Yelah bercinte sakan pastu putus. Huwaaaaa adik nak matilah. Wat the hal.

  • takut terlanjur
Dah besar pun macam2 hal lagikan yang kecik ni. Lagi menakutkan. Kes dah banyak sekarang ni budak bawah umur terlanjur. Pastu sape yang nak bela baby tu,buang jugak. Kau tau 2 dosa besar kau buat. Membunuh & berzina. 

  • tak perlu lagi 
Kapel mase mude bukan 1 keperluan. Tak payah lah nak pikir lagi. Buat semak kepale je. Baik pikir exam tengah tahun & akhir tahun. Kang turun kelas pulak. 

   Daku kate ni bukan ape. Daku pon dulu gatal jugak nak bercinte mase kecik2 pastu tak jadi . Monyet lah katekan. Korang kene ingat,jangan sekali2 libatkan diri dalam cinta kalau korang betul2 tak pasti tu lah cinte korang. Nak berjiwang pulak kan.



   Daku pon sangat geram kat adik daku yang tak habes spm lagi dah gedik2 nak berkapel pastu kene tinggal padan muke kau. Cinte lagi kan. Ha pastu blaja tunggang langgang. See. Sangat tak perlu lagi. Bak kate mak daku"kat alam U & kerje nanti macam2 orang kau jumpe ngah,pilih je nak pakwe @ makwe cane". How sporting my mum. 

   Jadi,budak2 think it wisely daling.Jangan sakan sangat. Nak bercinte silekan tapi jangan salahkan sesape kalau tertonggeng. Sekian.

p/s : cane nak buat kotak untuk susun banner kat page tab tu weh? sape tau?

57 comments:

  1. budak tecik tak tau apa tu cinta kak , tu dia suka main2 . eheheh :DD

    ReplyDelete
  2. betul tu...

    budak2 sekarang neh umo belasan tahun pun dah ada awek or bf..ish2...

    nti mula la segala masalah sosial berlaku...

    cintan cintun konon...sdgkn cinta monyet...ehheh

    ReplyDelete
  3. mengada je kecik2 dh pandai bercinta.. menyampah tau tgk.. mengalahkan org yg dh kawen dia punye belangkas tu..

    ReplyDelete
  4. blog akak dah ok. siap ada love-love. awwww~ hahaha :D tu la, budak kecik zaman sekarang dah advance terlebih. haha. sabar je la~

    ReplyDelete
  5. POP setuju..huhu...budak2 skrg kecil2 dah pndi nak cintan-cintun nie..hik3..mamy POP pun kata tunggu msuk U , dapat ijazah , bru lah cari . Bnyak lagi pilihan..hik3,,

    ReplyDelete
  6. somel lah template baru ni...hehe...tajuk..SANGAP?? ...hehe...anyway..bdk2 baru nak menginjak remaja..especially 13-14 secara psikologinya akan berkeinginan utk berpasangan..Ini disebabkan perubahan hormon..So, kepada adik2..kontrol skit hormon tu ek? kalau tak..takut nt merosakkan diri..

    ReplyDelete
  7. @hira

    hahahah nak jiwang kan..
    tau xpe..sabo je la..

    ReplyDelete
  8. Setuju sangat2 dgn semua point tu. Putus cinta je, tunggang langgang hidup. Study pun nta ke mana.

    ReplyDelete
  9. @Diana @ bilakukatacinta

    sangap tu desperate sangat..em tu ramainye x terkawal hormonnye..adoi

    ReplyDelete
  10. aku penah dua kali je bercinta. tapi x ah sampai sangap nk buat projek. stakat jalan sama2 balik kelas pegi prep. pastu bagi2 hadiah. hahaha. bapak skema aku dlu.

    ReplyDelete
  11. setuju sangat, kalau kat blog pun sme. yg kecik dah tayang2 boyfie dia. hihi.

    ReplyDelete
  12. @Taufiq Tiramisu

    suci gile sekali je bercinte hahahha..
    zaman dulu bagi2 hadiah je haha

    ReplyDelete
  13. bebudak skrg sume dh gatal nk berlaki..
    kehkehkeh..

    ReplyDelete
  14. ahkak ni dik, lepas spm bru laa brjinak2 dlm menda2 ni semua. lepas tu msuk u bru laa pndai kaple2 ni. hahaha ni adk2 dh pom one sudah pndai brcinta. aisshhhhh -___-

    ReplyDelete
  15. LIKE this post !!!! Ta pyah kate budak form 1 da pndai bercinta . Kwn saia yg umo tahun 5 dah pndai kpel . Kwn2 die sume bkapel . Tahun 5 uh . Gile babenk ebadd .

    Saia pon pnah kapel gax 3 kali time form 1 . Skunk saia da form 2 . heee . sumpaaa , mang membazir masa je lah kapel ni . SAIA TA KAN KAPEL KALO MASIH SKOLAH LAGI !!! Dah dijadikan azam uh . Blaja lagi penting .

    Sayangilah ibubapa , keluarga dan agama kita bsungguh2 sbelum menyayangi insan lain .

    ReplyDelete
  16. darah muda la katakan..=D..tau nak seronok ajer..btw ok aper design ni..tenang mata memandang sebab biru..hehe..

    ReplyDelete
  17. hahahaha
    kt skola adik aku pn rmi kapel..
    adoi..
    pning2...
    nsb bek adik aku x join kapel..
    kalo tak, mmg ak takek kepala dia.. bior pdn mka hahahahaha

    ReplyDelete
  18. memang btl..skng ni budak2 lain bercinta lebih power dr orang tua..
    dorang tak pk pnjg, jd mcm tu la gayanya..hurm..

    peace

    ReplyDelete
  19. Btul tu!! Ceh tgk entri ni..ada lah pandangan seorang penulis novel 14 tahun.. Jom tengok! http://pikastories.blogspot.com/2011/07/antara-amanah-larangan.html

    ReplyDelete
  20. adik aku tu dah bersilih ganti...haha
    player..kiki

    ReplyDelete
  21. tahu tak ngape..sokong sume kat ats nie..muda muda lg tak payah le nak sakitkan hati sendiri..t cinta kemane..belajar kemane..ape pon tak boleh..

    ReplyDelete
  22. eh lupe..cantik baju baru tok blog nie..weeee..same kale lah kite..

    ReplyDelete
  23. uhmm...ela tak setuju klu ade orang yang tak setuju.... ! ha ha ha . .
    kite yang 19tahun ni pon takde lg yang taken by..taken by.. bagai ~ huuu ~
    uhmmm.. (di sini ela nk jual minyak.. !) ha ha ha
    peace cik najihah ~ <3 <- for u :)

    ReplyDelete
  24. tengok kwn bercinte mcm syok je.. sbb 2 ler nk try gk.. lepas 2 kasi heboh 1 skola.. hihi..

    ReplyDelete
  25. setuju :)
    tiada jalan mudah untuk senang. kalau bercinta bagai nak rak, betul2 ke boleh menjamin masa depan. bercita-cita sampai ke anak cucu cicit, tapi disebabkan terlebih main, pelajaran pun terabai..

    p/s:kalau usia 13 tahun tu belum masanya lagi nak fikir benda2 mcm ni. fokus pada pelajaran dulu, dik..

    ReplyDelete
  26. kisahnya macam tu..
    budak ni cinta monyet, jangan jadi monyet sudah ler..

    ReplyDelete
  27. @BloomSyaz

    bagusla kalau mcm tu..
    syg diri sendiri dulu baru syg orang lain

    ReplyDelete
  28. @Nurasyiqin

    ru ka kan..darah mude..
    o yeke..thanks

    ReplyDelete
  29. @ela.aley.ela

    hahaha samelah kite kan..
    kite ni pon x de calon lagi

    ReplyDelete
  30. @ela.aley.ela

    hahaha samelah kite kan..
    kite ni pon x de calon lagi

    ReplyDelete
  31. betol2.. study betol2 dulu baru laa pikir nk kapel.. hehe

    ReplyDelete
  32. ouchh.. budak2 skang ni berbeza dengan zaman akak dulu dearr..
    skang ni pergi mana2 sahaja akan nampak mereka yg masih bersekolah buat benda tak senonoh.. ishh.. ntahlaa.. agaknya tak dapat nak kawal hormon kan..

    ReplyDelete
  33. @Farah Shamsudin

    tu la..
    kalah yang dulu kan..balik skolah dah dating2

    ReplyDelete
  34. hahaha.. setuju2.. lagi2 kalo kapel tapi gaye dh macam laki bini dh.. hadoi.. lg nyampah.. wakakaka.. buat bese sudah la.. lg sweet gitu..

    ReplyDelete
  35. aku nak kiss dgn bdk 2 lam gmbr 2 blh????kahkahkahkahkah..... :P

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi