Friday, July 8, 2011

tips nak handle orang yang tak paham bahase

Assalammualaikum..

   Hai semua korang2. Baru sekarang dapat nak update sebab bz sikit siang tadi. Wah tak menang tangan reply komen korang2. Thanks bagi yang follow & tinggal komen. Korang ade tak kawan yang jenis tak paham bahase? Tak kire lah bahase melayu ke tamil ke cine ke ape ke. Tau tak nak buat camne nak handle orang2 macam ni? Meh nak share :



  • sound direct terus 
Daku suke gune care ni dah susah sangat nak paham bahase kan. Haha. Kalau boleh ayat bia kasi pedas ye kalau nak sound. Kejamnye daku.

  • perli kat fb
Ape gune ade fb kan. Memang ini agak kejam & memalukan tapi berkesan jugak. Try lah. Perli kasi sentap sikit.Konpem2 orang tu bacenye status korang tu. Kalau tak paham2 jugak alamatnye memang hati kering.

  • elakkan dari terus berhubung
Yang ni yang daku buat pade seseorang tu. Korang elakkan lah dari terus berhubung dengan orang yang tak paham bahase tu. Kang kalau layan lagi korang sakit jiwe. Buat bodoh je kalau die tepon ke mesej ke.

  • jauhkan diri
Kalau ade kawan korang yang jenis macam ni better jauhkan diri buat sementare waktu jap. Mungkin agak keterlaluan tapi nak ubat rase sakit hatikan.

  • cari pakwe @ makwe sebagai samaran (untuk yang dalam percintaan)
Bagi korang yang mengalami masalah orang tak paham bahase still nak jugak kacau korang even korang tak nak kat die buatlah care ni. Daku penah buat. Berkesan! Tapi lame2 die tau jugak. Tapi carilah yang boleh harap kang lain pulak jadinye.

  • slow talk
Yang ni cara yang paling2 baik bagi daku.Tapi manusia ni cakap elok2 pun tak nak dengar. Nak jugak berkasar. Tapi kalau die paham mesti die akan stop kacau korang. Cayelah.

  • buat bodoh
Teruskan buat tak layan. Konpem die akan bosan. Tapi kalau orangtu betul2 setia nak kan korang,memang jodoh la tu. Jangan dilayan jenis yang menyakitkan hati tu ye.


   Jadinye bagi korang yang tengah geram dengan orang yang tak paham bahase tu & still nak jugak kacau2 korang sabo jelah. Memang jenis tak paham bahase betul. Ape boleh buat dengan orang macam tu kan. Manusia. 

   Sekian 




12 comments:

  1. lgi satu tips tmbahan nak kawal org xpaham bhse,.


    kite gune translator..hahahah...

    ReplyDelete
  2. orang tak paham bahasa ni kalau ada depan mata kita tumbuk je...hahaha

    ReplyDelete
  3. taw takpe. ase nak cincang2 je org tu hehhh

    ReplyDelete
  4. ha betul..susah berurusan dgn org tak paham bahasa...rasa cm nk lempang je... huhuhu

    ReplyDelete
  5. soly :

    hahah tu pun kalau paham..kalau x paham

    ReplyDelete
  6. amirah anis :

    hahah sekepale lah kite

    ReplyDelete
  7. babe, suka la cara-cara u nak handle org tak paham bahasa ni. baru i dpt idea nak handle. ;))

    ReplyDelete
  8. huhu..tenks..
    saje kongsi2 hihi..

    ReplyDelete
  9. MK sound direct atau buat bodoh je..hahaha

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi