Wednesday, July 13, 2011

citer UPU daku yang sadis

Assalammualaikum..

   Hai! Amboi sekarang semua budak2 lepasan SPM tengah cuak nak tunggu result upu. Cuak ye dik. Hikhik rase klaka pon ade bile terkenang balik mase daku nak dapat upu dulu. Kau tau yang nasib daku tak seberapa baik? Meh daku share.

   Zaman matrik dulu daku tak de la gemilang sangat. Siyes mase belaja kat matrik 1 taon rase nak pecah pale ni oi. Stress gilos2. Memang pening blaja dengan keadaan yang sangat laju & susah. Matrik susah? Eh tak lah. Senang je**bagi kau yang pandai. 

bile dah tension gilos ginilah gayenye
   Result sem 1 ok lah sebab cuak takut kene tendang kan. Result sem 2 hancor! Berkecai harapan nak jadi dokter nyah. Sudahnye menangis sorang2 dalam bilik.Wuuu. Mase tu bersepah pamplet dari semua U yelah nak tengok yang mane layak haha. Almaklumlah pandai sangat sampai tak tau nak pilih mane. 

   Setelah 3 bulan cuti mase tibe result UPU ni nak kua kau tau ape daku rase? Rase nak rendam muke dalam kolah. Cuak gilos2. Sampai nak terkelua jantung usus semua. Kat fb dah kecah semua dok nanges2 kate dapat U macam2. Tibe tang daku tak leh nak cek. Wat the hal kan.

    Last2 cek pakai sms. Jawapannye :

"TAHNIAH. SUKACITA DIMAKLUMKAN ANDA BERJAYA DITEMPATKAN DI UPM"

    Mase tu kau tau berkecai henpon daku campak terus pegi jerit kat mama abah. Huuuuu kami anak beranak nangis kat situ yaw. Alhamdulillah. Sebodoh2 daku pun dapat jugak masuk U selama 19 tahun cite2 nak jejak kan kaki buat degree tercapai. Allah saje yang tau betapa gembiranya bile dapat hepy kan mak ayah.

    Ha bagi adik2 yang tengah cuak tunggu result upu tu kan meh nak bagi tips :

  • banyakkan doa. 
  • tawakal
  • tenangkan hati
  • bersedia untuk terima ape je keputusan
  • buat tak tau je
  • sebelum nak cek tu selawat banyak2
    Semoga maju jaya adik2 semua. Ops!! Kalau sape2 dapat upm tu bolela kite dating sesame hahaha. Tata!

p/s : sory terpanjang

10 comments:

  1. happynyer diaaaa..hehe. CONGRATS dear! :)

    ReplyDelete
  2. Huuu.. Alhamdulillah.. Rezeki...
    Sy tgh tunggu jumaat ni result upu.seksanyaaa..

    ReplyDelete
  3. terasa nk smbung master..dan semestinya di UPM lagi...hehe..

    ReplyDelete
  4. wah..kalau bole sambung sambung je la..
    syok nye

    ReplyDelete
  5. wah .. betul ke sampai pecah handphone tuh .. dasat sungguh .. kat UPM amik ape ?

    ReplyDelete
  6. hahaha aah berkecai jugakla,,
    memang dasat..
    amik food science

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi