Tuesday, August 2, 2011

Buat perempuan yang cintanya tak kesampaian. Ape nak buat?

Assalammualaikum..

   Hai semua!! Weh rindu sangat2 kat korang wei. Maap sangat tak update 3 hari nyah. Sebab yang tak dapat dielakkan. Brok band buat hal. Rase nak nyumpah2 tapi pose nasib baik kan haa. Nanti daku balas sume jejak & koen korang okeh.


  Sory gile pade korang yang tag daku tu. Ni ha 1st post pasal pompuan yang kecundeng tengah jalan pulok. ct entry ni khas untuk sorang kawan kesayangan daku yang tengah tertonggeng2 frust bercinte. Die mintak pandangan daku. Wah bole jadi dokter cinte gitu haha. Kalau korang pon ade masalah yang same bolela cube care kat bawah ni ye, kalau menjadi alhamdulillah.


  • buang segala macam berkaitan si polan itu
tapi kalau korang rase sayang tak payah la buang kan. Buang yang tak berharga je. Haha jahatnye. Tapi daku mase frust cinte pertame dulu daku koyak baju,putuskan rantai,teddy bear bagi kat kawan. Bes tau putus cinte ni ase nak bunuh orang haha. No tepon tu buang sekali

  • cari yang pengganti yang baru
Yang ni agak susah sikitlah kan nak buat unless kalau korang kental. Tapi doalah semoga tak bertemu lelaki macam tu lagi

  • bz kan diri
Ha yang ni paling mujarab. Tak payahlah korang dok meratap 24 jam kehilangan si polan tu kan. Buang mase ok! Cube korang pegi memasak ke,tengok wayang ke,on9 sampai lebam ke.

  • redha je
Ape pun ujian yang datang kat korang mesti kene redha kan. Setuju tak? Tu semua dah tertulis. Kalau dah tak de jodoh kite dengan die nak buat macam mane.

  • think positive
Cube korang pikir. Korang tengah sebok2 nangis sampai lebam2 mate kan tapi si polan tu tengah sebok2 bersuke rie dengan makwe die yang lain. Sakit hati tak? Jadinye jangan tunjukkan yang diri kite tu lemah kat die. 

  • menangislah

Kalau korang rase nak menangis tu terpulanglah. Tapi! Jangan terus nak menangis. Cukup lah korang nangis dalam 1 hari tu je. Jangan bazirkan air mate korang yang sangat bernilai tu untuk buaya ye.

  • berjumpa face to face
Yang ni kalau korang still nak kan explaination dari polan tu. Tapi daku rase tak payah lah sebab nanti korang lagi tambah sakit hati & sedih.Tak pun korang pegi je tampor haha

  • kuatkan diri & semangat
Bile dah putus ni kite kene kuatkan semangat. Daku penah cite yang daku penah putus cinte tahap babeng la. Bunguks punye jantan. Kuatkan diri korang jangan bia die tengok kite ni lemah bile putus. Nanti die akan rase bangge bile korang terlalu sayang kat die.Baru putus cinte belum putus tunang kan.


  • banyakkan berdoa
Tak de care lain dah. Ini je yang mujarab. Memang kite kehilangan orang yang kite sayang tapi ade lagi yang lebih2 menyayangi kite. Allah s.w.t. Dia Maha Mendengar. Menangislah kat Dia. 

  • happykan diri
Korang bertuah kalau dapat kawan jenis yang gile2 sengal tu ha. Sebab dorang boleh buat korang tersenyum. Kawan yang boleh harap tak kan biakan kawan die kesedihan sorang2. Betul tak?

  • bia masa yang tentukan
Just follow the flow. Semua peraturan hidup kite dah ditentukan oleh Allah. Bersabarlah

  Ok lah tu je yang daku rase korang patut buat. Bukan ape cume daku tengok skang kite terlalu dibutekan sangat dengan cinta. Sampai dah tenggelam. Harap korang paham. Be happy jangan sedih2 tau! Sekian.

   Buat paten,ingat ni. Big girl doesn't cry. Ko dah besa jangan sedih2 tau. Aku sayang ko & bia mase je yang pulihkan semua ye. Jangan diingat lagi mamat gondol itu. He..

Sayangi diri sendiri dahulu sebelum sayang orang lain. 

Untuk mengubati hati korang yang tengah berduke tu jomlah kite tengok video ni. Gelak sampai menangis ye


18 comments:

  1. akak mmg redha... dh xde jodoh kannn

    ReplyDelete
  2. huhu setuju2 sgt2 hehe...

    ade lgi yg lebih baik dari yg sebelumnya kan?

    ReplyDelete
  3. setuju2! mule2 memang susah kan, tapi lame2 mesti ok.. time heals everything.. :)

    ReplyDelete
  4. haha! sayang kau faraaaaaaaa. wuuu.. nway, ak da patahkan dua2 sim card ak.. eiiii. benci nyahhh. hik3

    ReplyDelete
  5. sokong sngt ngn entry ni taw..tak gne ingtkan sngt si dia yg ngek tu.Tunjukkan kita boleh hidup ag baik tanpa dia! huhu..emosi ni^^

    ReplyDelete
  6. suka entry neh...;-)

    jangan terlalu kejar cinta...heheh

    ReplyDelete
  7. @ILA HonEyBuNNy

    em tula..x payah nak kejar sangat cinte tu

    ReplyDelete
  8. redha mmg redha, tapi nak melupakan tu, satu kepayahan yg amat sangat. sobs.



    panggil fara ea? bukan najihah? hihi *menyibuk je*

    ReplyDelete
  9. @siti kektus

    mmg la..
    tapi kene cube..
    najihah bole fara pon bole

    ReplyDelete
  10. doktor cinta, i tak perlukan you. kalau i kahwin nanti, i perlukan you. wah, gitu nampaknya~ hahahaha :D best! memang tu la tips saya masa dulu-dulu. huhu

    ReplyDelete
  11. @hira

    dulu2..ye la die da ade gewe kan hihi

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi