Tuesday, August 9, 2011

jangan terlalu mempercayai..kalau tak lingkup

Asslammualaikum..

   Tajuk hari ni pasal percaye mempercayai ye. Anak2,korang yang bijak pandai ni konpem dah tau kan serba sikit pasal topik ni. Daku cume nak kasi share pandangan daku lah sikit2 ye. Harap2 bergunelah untuk korang nanti.

 
   Penah tak korang terpikir kenape korang kene percaye orang tu? Kalau tak penah sile pikir sekarang ye. Daku cakap camtu sebab TAK SEMUA ORANG YANG KAU PERCAYE BOLEH PAKAI. Tak caye? Meh sambung bace.

" weh,pinjam inner ko jap kejap lagi aku pulang balik"

2 hari kemudian 

" peh bau inner macam longkang tak basuh ke hape. Mangkuk tol"

*********************************************

" weh,aku frust gile gf aku dump aku doe,ape aku nak buat. Nak bunuh diri dose"
"saba weh,adat orang bercinte"

seminggu lepas tu 

" sory der,aku x de niat nak amik bekas ko,dah jodoh"
"WTH"

************************************************

   Paham? Tu lah motifnye. Even dengan kawan baik sendiri pon jangan nak percaye sangat. Nak percaye boleh tapi jangan 100% ok unless kalau kawan @ orang yang kau percaye tu agak lurus & tak sampai hati nak khianat kau.

   Daku bukan ape lah kan,skang ni meluat dengan sikap certain manusia yang atas dasarnye name kawan tapi hampeh. Kalau korang percaye 100% kang bile kene tikam kate tak bagi warning kan. Tulah. Dun put trust on them. Even daku sendiri pun tak caye dengan adik daku tau. Ha tu blakang cite.

   Lagi2 dalam bercinte ni ha. Janganlah terlalu percaye sangat dengan bf @ gf korang tu. Bukan ape kalau kene tipu tertonggeng.Nak2 lagi kite dialam maya ni ha. Jangan kau suke2 hati je percaye orang yang baru je kau kenal tak sampai sebulan. Nak mintak dating kapel terus kau on pastu bile dah hilang sume baru nak nyesal. Opss!! Jangan tau sayang2. Mahalkan sikit diri anda.



   So, kalau agak2 rase was2 dengan orang disekeliling korang tu jangan la terus pulaukan die. Bagi die peluang selagi boleh kalau tak maki je haha. Tak delah,daku kat sini tak suruh pun korang jangan caye kawan2 korang tapi beringatlah "musuh kalau nak bunuh bile2 pon bole".

   Lagi 1 ade pulak laki nak hentam pompuan & sebaliknye macam "dun trust girl","dun trust boy". Pastu 2 2 boleh jalan. Daku rase tak payah nak salahkan orang lain lagi bagus. 

p/s : semangat nak bagi kad raye kat orang sekali tak cukup hoho

33 comments:

  1. btol2
    sgt2 setuju
    kawan kdg2 tikam blkang
    kwan jd lawan
    percye diri sndri je
    kdg2 kawan baik tula lawan

    ReplyDelete
  2. sebab tu xde istilah BFF dlm hdp akak.. berkwn boleh, tp klu dh BFF, kn slng mempercayai.. Akak xnk, tktk tikam belakang..hehe

    ReplyDelete
  3. tu lar.. shera pun tak percaya kat orang sangat dah.. nanti kena tpu.. sakit sgt hati.. rase nk gi bunuh die pun ade bler kte pcaye, die tikam kte pulak.. ish..

    ReplyDelete
  4. sekarang ni kepercayaan susah nak dapat. sobs.

    ReplyDelete
  5. kawan ada pesan, kalau kite nak percay jgn sratus peratus, kena simpan sikit ragu2. hukhuk

    ReplyDelete
  6. saya ader masalah mempercayai orang..tak tahu la sampai bila..ngan suami pun tak sepenuhnya..hehe

    ReplyDelete
  7. @farah hanim

    yup..percaye diri sendiri lagi better dari percaye org lain yg belum tentu boleh pakai

    ReplyDelete
  8. berkawan sebb tu kena ade sifat saling percaya..setakat ni, xde lagi berlaku, ngepau2 gf/bf kwn sedri..

    ReplyDelete
  9. @mizzkechique

    hm...tu lah kak,..adoi..
    caye salah x caye lagilah salah..dilema tol

    ReplyDelete
  10. @Shaherah

    tu la pasal..
    org ni x bole jangke kan..ade je

    ReplyDelete
  11. @Ayuraza

    opss...dengan suami pun ke.. huhu jangan kak

    ReplyDelete
  12. betul tu...

    even kawan baik sekali pun..kita jangan terlalu percaya 100%...

    kena jugak ada syak wasangka..ehhehe..kalau bf/gf lagi la...jangan pecaya sgt kan.ehheh

    ReplyDelete
  13. takpe2.. slalunye what you give you get banck.. jd, org yg slalu tikam blakang org, 1 hari nnti die plak kene tikam..

    ReplyDelete
  14. @ILA HonEyBuNNy

    bf gf lagilah jangan percaye sangat..kang naye huhu

    ReplyDelete
  15. I'M NOT TRUST YOUUU!!HAKHAKHAK..


    BETTER PERCAYA KAT ALLAH..SBB KALO SUSAH PN,KITE MNTAK TOLONG DIA JUGAK KAN?? :)

    ReplyDelete
  16. mmg zaman skrg ni cm tu.jgn trust sgt.just trust darah daging je.

    ReplyDelete
  17. demn..saya lah yg suka tikam belakang tu...haha

    ReplyDelete
  18. betul sgt. tikam belakang ni sakit der. penah kene. mganiayai kawan sendiri

    ReplyDelete
  19. betul sgt. tikam belakang ni sakit der. penah kene. mganiayai kawan sendiri

    ReplyDelete
  20. Dont trust sape2 trust bro je :d

    ReplyDelete
  21. kawan pon kdg2 ada yg tikam belakang..tapi bukan semua..segelintir je yg macam tu kot..

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi