Tuesday, August 9, 2011

Cara Daku Dapatkan BE

Assalammualaikum..

   Nak dibandingkan dengan daku ni BE ala ciput je tapi cukuplah tu daripade tak de kan. Kang nak bagi tiap2 hari sengkek pulak nuffy tu ha. Kat sini daku nak share serba sikit ape yang daku buat untuk dapatkan BE dengan korang. Yelah kalau tak dapat nak membantu pun dapat sikit tolong2 kire ok lah tu kan.


  • rajin2 kan diri jenguk nuffy
Daku tiap2 hari akan jenguk buffy tu tak penah miss kalau on9 ni. Kire mouse ni macam dah tau je hale tuju tangan daku. hahah Wah boleh gitu kan.

  • update survey & blogger bio
Act daku ni tak rajin sangat pun nak update2 survey tu. Kalau daku rase rajin daku buatlah. Bile tak dapat BE baru padan muke kau jeles tengok orang lain dah boleh cash out hasil tu. Act daku update sebulan sekali je.

  • rajinkan diri hantar ticket kat nuffy tu
Kau tau daku amat sangat bengkek bile nak send ticket words kat bawah tak same. Padehal dah buat yang betul2. Tapi sabo jelah. Contoh daku hantar ticket tu macam tanye position iklan kat blog kite ok ke tak,ape masalah dengan blog kite, kenape tak dapat BE. Pandai2 korang gorenglah. Daku ade send ticket kat nuffy tanye pasal position iklan kat blog. Ni jawapan die : 

rase nak menunjuk kejap heee. Gurau je
  • bantu membantu klik iklan blogger lain
Kalau korang malas sangat kelik je 1 iklan kat mane2 blog tu. Tak pe,tak de ruginye pun.

  • updatelah blog selalu ye
Hee. Kenelah rajin update blog even malas mane pun. Bile readers ramai datang, sikit sebanyak dapat membantu korang untuk dapatkan BE tu.

  • jangan gune care kotor
Ha yang ni selalu kan kene. Kot ye pun terdesak nak duit jangan lah sampai gune taktik kotor. Kalau boleh setiap kate kat entry tu kau nak letak link. Orang pun beriye lah klik ingatkan ape rupenye iklan. Tak baik tau,mendorong orang nak memaki. 

  • position iklan kene betul
Kalau dulu daku main taram je nak letak mane2 pun iklan tu tapi skang lepas kene sound dengan nuffy tu daku lagi alert lah. Korang bukak blog daku tengok la kat mane daku letak ye.

  • jangan malu2 tanye kat blogger lain yang dah mahir dalam nuffy ni
Daku ade jugak tanye certain2 blogger cane nak dapatkan BE ni. Membantu tau. Janganlah malu2. Yang ditanye janganlah kedekut nak share.

  • pasrah aje
Kalau dah tak de sangat tu pasrah aje. Daku selalu je pasrah. Dah nuffy tak nak bagi nak buat cane kan. Merajuk kejap. Bile dapat BE baru nak berkilau2 mate.

   Tu lah die serba sikit cara yang daku gune untuk dapatkan BE. Daku tau care macam ni dah ramai blogger lain kasi tau kan. Tapi lain orang lain care. Daku hanye share dengan korang je. Harap dapat membantu korang. Sekian

p/s : tenkiu abg eq bagi kad raye. Heeee

47 comments:

  1. thanks info neh yayang...hehe

    ila pun tahu gitu2 ja ttg nuffy neh...

    sekarang baru tahu nak applykan nuffy neh..

    okeh..tips membantu ila..ngeh3..

    ReplyDelete
  2. nice tips dr blogger famous cm cik najihah..

    ReplyDelete
  3. nice tips :) tp blog kite mcm xlyk ag nk dpt BE. huk3

    ReplyDelete
  4. kadang-kadang je saya rajin untuk buat itu buat ini. hahaha :D

    ReplyDelete
  5. banyak woo dia nampak BE tu..ehehe

    ReplyDelete
  6. @cik idora

    opss janganla kate cmtu..same je sume hihi..

    ReplyDelete
  7. blog dni BE dah segan silu nak melekat ngehehe

    ReplyDelete
  8. kalau nak tanya ngan pihak nuffnang tu kene guna bahasa inggeris ke?

    ReplyDelete
  9. trima ksih tuk tip tu..hehe..baru tau..

    ReplyDelete
  10. wah, tip yang bagus tapi Lia ni Lia sangat nak buat semua kat atas tu.. tapi nak seribu daya, tak hendak seribu dalih kan??

    ReplyDelete
  11. wah, tip yang bagus tapi Lia ni Lia sangat nak buat semua kat atas tu.. tapi nak seribu daya, tak hendak seribu dalih kan??

    ReplyDelete
  12. @cik Beskod

    ye syg..bi..
    huhu x pe kalau grammar tunggang langgang..die tetap reply hii

    ReplyDelete
  13. nice tips...lain kali bagi tips lagi ea..;))

    ReplyDelete
  14. wahhh ... misti dh kayo rayo cik najihah nih .. duet rye sehengget !! kikiki

    btw thnx dear bagik in4 yg i xbpe thu nih ..hihi :)

    ReplyDelete
  15. nice tips yoww ;)

    jom join game :)

    http://bitewallpapers.com/home/blog/pictures/dec2010/pc%20broke%203.jpg

    ReplyDelete
  16. wooo...mesti BE berlambak ni, sebab tu bg tips..kiki

    ReplyDelete
  17. thanx kongsi pengalaman.. menarik tu...

    ReplyDelete
  18. dulu akak rajin hupdate bio sume toh..skang malas lah..hasil same je..weee..leh tak gnie..

    ReplyDelete
  19. @CikMiMiey

    x de lah sangatnye..just for sharing je..hihii welkem2

    ReplyDelete
  20. @anismelon

    hahah kite pon same gak kak..kadang2 je

    ReplyDelete
  21. masih xbrape faham dgn mende nie...=..=
    aahhh...lantak la, berbelog untuk release 10sen jer..hehe

    ReplyDelete
  22. ada lagi satu, make sure traffik atas 100 setiap hari.. kena konsisten la :)

    ReplyDelete
  23. tak pernah pulak try anta ticket tu. mungkin kena cuba.

    nice weh. :p

    ReplyDelete
  24. @siti kektus

    trylah hanta..
    hee konpem dpt respon hee tenkiu

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi