Monday, August 22, 2011

REVIEW : Pixy UV Whitening 2 Way Cake & Maybelline BB Cream

Assalammualaikum..

   Nak review 2 bende ni kat korang. Bes woo pakai. Tak payah risau lah kalau korang ade parut jerawat ke jerawat bertempek besa mane pun. 2 bende ni boleh cover sume tu.


  • Pixy UV Whitening 2 Way Cake Compact Powder

- pakai berjam2 tak berminyak woo. Even basuh muke still ok lagi
- sangat menutup segale parut 
- bedak ni ringan tak berat macam certain compact powder. Apply sikit je dah cukup
- kulit licin & lembut

cara nak pakai :

- basahkan sikit span tu
-apply kat muke. Tak payah nak tebal sangat. Sikit sude 

  • Maybelline BB cream

- halus je kulit
- pon same tutup semua bekas jerawat ke parut ke
- tak berminyak

   Daku pakai 2 bende ni je kalau pegi mane2. Daku tak pakai pon moisturizer bagai sebab kulit tak nak. Gedik kan. Cool bebeh. Tapi terpulang lah pade jenis kulit korang kan. Kang tetibe pakai jadi kulit lain jangan salahkan daku ye. 

   Tapi rasenye dah ramai yang try those things ni kan. Tak caye trylah mane2 comsumer yang dah try produk ni. Memang puas hati ngee. laki2 kalau nak try pon bole. Haha

motif : saje bole gitu?
p/s : kad raye dari blogger dah sampai . Terime kasih. 



17 comments:

  1. wah..bestnya...mahu try nie...bagi isteri pakai...hehehehe

    ReplyDelete
  2. eka pon pakai benda yang sama ni jugak..eka amek pixy warna gelap skit biar nampak natural..hehehe
    hasilnya mmg mengagumkan.......

    ReplyDelete
  3. @Cik Eka

    bes kan..
    hihi..
    kite pakai yg cerah sikit

    ReplyDelete
  4. mirah pom pkai pixy..baru first try, bes sgt..hehehe..
    nnt nk try bb cream tu lak..hihi

    ReplyDelete
  5. akak slalu dgr org cakap pixy ni dik..beli kt farmasi ada ke?

    ReplyDelete
  6. tuan nya cantik..pakai ape pon ttp cantik yunk! hehe

    ReplyDelete
  7. nak try..biasa pakai avon..:)

    ReplyDelete
  8. akak pun pakai pixy.. tapi akak ambil yang gelap..memang awesome..! tapi akak pakai BB Cream Elianto..:)

    ReplyDelete
  9. saya pown baru nak try produk pixy ni...thanks for info...btw, cute sgt blog ni..jatuh chenta..hehe

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi