Wednesday, August 17, 2011

Taktik laki2 buaye nak mengorat pompuan

Assalammualaikum..

   Korang tau kan ape yang daku maksudkan dengan buaye tu. It seems like laki yang playboy ye. Kalau korang penah bace entry daku sebelum2 ni daku penah kene trick dengan laki spesis ni. Sebab tu sampai skang tak berpunye sebab serik hahaha. Wah gitu!



   Opss!! Bagi korang yang tengah nak sangat bercinte &  tengah bercinte tu watch out. Jangan kau senang2 nak terus time laki tu sebagai pakwe kau kalau kau belum yakin die betul2 nak kau. Nak tau cane dorang tackle pompuan? Berdasarkan pengalaman yang ade,ni nak share :


  • akan terus usaha nak kasi kau jatuh hati kat die
Macam2 care lah die wat. Amik hati kau lah senang cite

  • tabur kate2 manis + janji2 yang bunguk
Peh. Kau tau tak si jamban yang trick daku tu macam2 woh die kate. Contohnye "b akan selalu dengan by","b x kan tinggalkan by" & those lakhanat words. Ok bebeh sile jangan cepat cair ye

  • kasi kau benda (material)
Nak tackle hati kan. Mestilah kasi kau itu ini pastu mesti kau pikir "oh laki ni sangat sayangkan aku". Oh tidaklah.

  • gunekan orang terdekat untuk pujuk kau
Tak kirelah sape2 pun janji kau akan tau pasal die. Yang penting ape yang kau tau pasal die tu sume baik2 belake.

  • citekan all the keburukan pasal ex die
Korang tau,mase daku dengan die dulu die selalu salahkan ex die. DAN die selalu refuse & kate yang die tak penah kene tinggal tapi die yang tinggalkan pompuan. How tricky he was kan. Ape korang rase ek?

  • tunjuk baik sepanjang mase
Mase dengan korang die akan pretend sangat2 caring & baik. Pijak semut pun tak mati weh. Yelah nak tunjuk kasih sayang die kat korang tu. Kang korang curious pulak kan.

  • takkan mengaku salah
Lagi 1 dorang ni bile dah buat salah,memang tak kan nak ngaku. Yelah sape nak ngaku berak tepi jalan kan. 

   Tu dari pengalaman daku. Dari korang? Yes,memang sakit sangat2 bile kite dah setia & sayang kat orang tu tapi taik yang die bagi kat kite. Bende ni betul2 tinggalkan kesan dalam hidup daku.Bende ni jugak buat daku lebih berhati2 dengan lelaki. Beware sayang so u wont hurt like me. Itu  sangat sakit tau.




   Orang tak kate tu pengalaman kalau tak rase sepenuhnye kan. Ape yang daku boleh share dengan korang,tolong jangan cepat sangat percaye dengan orang. Tak kire laki ke pompuan ke. Zaman skang manusie macam2 woo.

   Nak bercinte boleh,tapi bialah mase yang sesuai dulu. Sampai skang alhamdulillah im doing well with my life. Entire life. Daku sikit pun tak makan hati dengan those mulut puake yang perli2 daku bagai tu. Lantak kau lah mulut kau. 

   For u,jamban,i wish u'll read this 1 day. Yes,u did it very well to me & i wish. I wish Allah will give more than u did to me. More pain enough to hurt u like u hurt me. May Allah show the miracle. Thank u!

semoga Allah kuatkan semnagatku untuk terus hidup dimuka bumi ini mencari keredhaanNya. Semoga Allah menemukan aku dengan seseorang yang dapat menjaga hatiku dengan sebaiknya & dapat mencintai ku kerana mu Ya Allah. Amin

p/s : ni autopost. Skang daku tengah shoping raye weh.hihi. Nanti daku reply komen awok ye 

36 comments:

  1. semua orang macam-macam. banyak sangat ragam. pening kepala. haih. beware! :D

    p/s: shopping untuk saya sekali kak! :p

    ReplyDelete
  2. semua orang macam-macam. banyak sangat ragam. pening kepala. haih. beware! :D

    p/s: shopping untuk saya sekali kak! :p

    ReplyDelete
  3. betol2!! xpe.. pengalaman mengajar kita untk menjadi lebih berhati2... hehehe

    ReplyDelete
  4. dia betul2 bagi pengajaran kat ko..
    aku doakan ko akan jumpa yang terbaik :)

    ReplyDelete
  5. ntah, dahla jahat, nama jamban pulak tu. ok bai! hihi

    ReplyDelete
  6. Wah..kecewa habis kamu nie...ndak apa...pengalaman mengajar kita untuk menjadi lebih berwaspada...apapun Kancil dulu pernah dikecewakan...time nak masuk meminang...girl tu wat hal...tapi dah Allah tunjukkan kepada Kancil bahawa dia bukan jodoh Kancil...apapun, suatu hari nanti kamu akan jumpa lelaki yang baik untuk kamu...:)

    ReplyDelete
  7. @Kancil 8349

    aah mmg sangat2 kecewa..
    hope so amin :)

    ReplyDelete
  8. citekan all the keburukan pasal ex die => paling jijik dgn buaya cenggini.. dh jmpa dan akak dh semelih.. last2 kawen dgn ex yg dia buruk2kn tu.. jijik kan??

    ReplyDelete
  9. buaya kat sg pahang banyak..lagi2 temerloh tu..kalau bro shoping raya kt temerloh la..kalau buaya darat tu huhuu pandai2 la kaum hawa nak handle yea....:)

    ReplyDelete
  10. Kancil ada tag nama kamu...kalau sudi ikut GA nie

    http://kancil8349.blogspot.com/2011/08/ga-saya-mahu-duit-syiling-malaysia-siri.html

    ReplyDelete
  11. sy single mingle so, tak terlibat..hahahaha..boleh ke ckp mcm tu..heeeee

    ReplyDelete
  12. dah biasa jumpa laki cm ni ..hahaha

    ReplyDelete
  13. xleh bla, siap bgga dia yg tggalkan awek dia...
    pakcik paling xsuke bile org tu clash, saling tuduh2 ex dorg.kene tgk situasi jugak la kan...

    ReplyDelete
  14. peh, kamu membuat pocket nak tulis satu post :D

    tunggu lah nanti :D

    lelaki jadi buaya dengan keadaan,
    kerana pompuan sekalian banyak yg cmel comel dan kami tak mampu nak resist tanggungjawab untuk memenuhi kekosongan hati kamu semua :D

    kalau ada yang terluka dalam process, kira collateral damage la tu.. :D


    (UUUUUUUU jahat nya komen kuuu)

    ReplyDelete
  15. wahahha....xsuka lelaki yang suka buat ayat2 manis..

    kalau kenal xnak layan..buat xtau..eheh

    ReplyDelete
  16. buaya ialah sejenis haiwan reptilia berdarah sejuk, boleh hidup di dalam air dan di darat..ctnh lain speri ular dan cicak...hehehehe

    setuju dgn entry ni..hati2 korng dgn buaya darat..:D

    ReplyDelete
  17. lelaki buaya mmg pandai berkata2...sepak masuk longkang je..huhu

    ReplyDelete
  18. @Bro ahmad

    hahah pandai bro kan..
    tu jenis buaye x makan org x pe haha

    ReplyDelete
  19. @SoLy SoLicious

    kalau single x penah kene lagi cmni x pe gigig

    ReplyDelete
  20. @Pocket

    hahahah ..laki & pompuan same2 jadi ctu sebab masing2 buat hal..
    bukan salah sape2 tapi 2 2
    tenks bace :)

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi