Tuesday, August 2, 2011

Blog aku dah pemes sebab follower ramai

Assalammualaikum...

  Hai semua. Lepas berbuke pose otak ni terbukak sikit nak buat entry haha. Ha tengok tajuk entry rase nak lempang je kan. Opss! Itu bukan daku ye tapi tu die tajuk yang daku nak jadikan point dalam entry ni ha. Nak tau ape die silelah bace sampai habis.

motif letak muke die? Sebab hensem

   Cube korang pikir sebab ape korang follow blog orang? Adekah sebab :
  • feberet quote "i follow u follow me"
  • entry die yang supeb
  • blog yang ringkas & padat
  • saje suke
  Jujur daku kate kan,daku follow blog orang ni sebab daku rase memang daku nak follow. Daku bukan kate nak belagak ke hape tapi yelah dah hati kate nak follow kan. Tapi daku agak kureng gemar dengan certain2 blogger yang gunekan quote suruh follow balik tu. Perlu diingat hak nak follow tu terpulang pade blogger tu sendiri. Tak perlu nak pakse2.

   Daku respect pade blogger yang da pemes tu tapi alngsung tak tunjuk yang die belagak. Ade certain blogger pemes & baru nak pemes follower dah naik trafik mencanak2 dah kecah. Dah sombong bagai. Opss! Tak usah jadi blogger kalau nak bangge diri.


    Tak semestinye blog yang sikit follower tu tak bes DAN tak semestinye blog yang follower beriban2 tu bes. Ok maybe bes bagi mereka yang follow itu tapi tidak bagi mereka yang sudah cop blogger itu sebagai "blogger sombong". Bahaye tau perkare macam ni. 

   Jadinye rasenye memang tak payah kot rase bangge sangat sebab follower kau dah ramai. Dan tak usahle pikir "wah blog aku dah ramai follower jadi aku dah pemes". Yucks. Itu sangat annoying ok. So,sape2 yang rase blog die pemes sebab follower dah ramai tu pikir2 kan lah lagi ye.

   Mungkin ade yang kate daku ni blogger yang tah ape2. Its ok tak marah pun. Hak kau nak kate ape pun. Mulut kau. Bagi korang yang follow blog tu tanyelah diri korang sebab ape korang follow blog orang. Opss jangan nak rakus sangatlah nak rembat follower kan. Sekian

p/s : jangan tanye kenape daku tak follow blog kauorang yang terlalu memakse daku kat shoutbox tu ye. 

62 comments:

  1. betul tu! mementang lah followers dah banyak. Kerek aje. huhu

    ReplyDelete
  2. hihi, tula psl.. wat geram je.. xpe, dtg sgh je..klo best br follow.. huhuhu

    ReplyDelete
  3. sgt xsuka kalau org yg pgg prinsip "i follow u, follow me back". sbb tuh lg baik xde shoutbox. slalunya org mcm neh just tgl jejak dkt shoutbox, entry xbaca pon. sengal jee. hehe :D

    ReplyDelete
  4. saya suka follow sebab diaorang tak letak quote "femes" tu.kalau diaorang letak quote tu, serius saya tak follow..bukan nak berlagak. tapi annoying lahh

    ReplyDelete
  5. kalau saya, saya follow blog yang best dr segi penulisan.actually saya tak kisah pun if dorg suruh follow.tp baru2 ni,ade sorg tu follow saya pastu tbe2 kt shoutbox ckp "dah follow saya balik belum?".tbe2 saya rase die mcm mendesak.hurmm kan cik najihah :)

    ReplyDelete
  6. hahahhaa.. pendapat kita same.. orang2 yg memekak2 kat shout suruh follow die uh.. memang shera wat tak nampak jek.. shera akan singgah blog die.. kalau best, shera akan follow.. tak yah suruh.. memang rela ati nk follow..

    jd blogger tak payah desperate sgt kan.. ^_^

    ReplyDelete
  7. @ainondreamergirl♥

    ha tau xpe..
    agak geram disitu ye., peh ase hangin je..

    ReplyDelete
  8. @Laila Majid

    yep..itulah..nak kite follow janganla sampai macam tu kan..spoil terus mood nak follow

    ReplyDelete
  9. @Shaherah

    samelah shera..fara pon buat cmtu jugak

    ReplyDelete
  10. weeee
    suke entri ni!
    berbelog dair hati untuk semua!

    ReplyDelete
  11. hehehe...dlm dunia blogger xelok sombong2..kedekut ilmu...ape yg ptg..kap ba ra kap alif ta nun...

    ReplyDelete
  12. ko nie selalu wat entry sentap je kan..haha

    ReplyDelete
  13. ila pun xsuka bila cakap...follow me..i will follow u back...saboor je la..ehehe

    jom berblog cara sihat...;-)

    ReplyDelete
  14. superb laa cik najihah ...
    sy pom akn folo belog org tuh kalo sy suke tanpa nak pakse2 kan , huhu ~

    ReplyDelete
  15. @Anis Adila Aris

    hahahaha agak lah kan..ade yang nyampah ke

    ReplyDelete
  16. @ILA HonEyBuNNy

    mari2 berblog sevare sehat ye..x usah pakse2

    ReplyDelete
  17. @CikMiMiey

    hee...yup.,kalau kite dah suke tu hari2 mesti kite datang kan

    ReplyDelete
  18. yea setuju!
    kite pon xsuke follow blog yg suke pkse2 kite follow blog die..
    hihikk

    ReplyDelete
  19. @Ezy Chiaki

    em macm enyampah kan..biala kite follow secare rela

    ReplyDelete
  20. hurmmm .. betul .. tak payah paksa lah sangat nak suruh orang follow tu ..

    ReplyDelete
  21. suke entry nie najhah..akak pon xsuke blogger yg baru femes sikit dah sombong..akak jenis.."ade aku kesah..cukup 3 kali bagi salam.."..weee..

    yg bab follow memolow toh..akak layan kan aje..sbb kite dulu pon penah duduk kat bawah..

    ReplyDelete
  22. @anismelon

    em..fara pon x kisah kalau nak follow orang tapi kalau dah terlalu memakse sangat tu..em paham2 la huhu

    ReplyDelete
  23. i like :kita samela jihah..hehe..kau dipaksa ku terpaksa..haha

    ReplyDelete
  24. @Fad

    hahahah..tu la pasal..siap bole buat tajuk lagu

    ReplyDelete
  25. saya follow anda kerana sukakan entry dan contest..:)

    ReplyDelete
  26. errrr..adoii..adakeh aku tergolong??? ecece..bajet fames ka..haha :D

    ReplyDelete
  27. hahaha.. sebab tu kite tak bape nengok sangat shoutbox tu.. baik tgk yang rajin2 komen tu.. at least diorg bace ape kite tulis..

    ReplyDelete
  28. blog saya tak femes pun. apa pun tak boleh. hehe

    ReplyDelete
  29. tak suke dipakse... dh mcm tawanan lak.. suke ati la nk follow ke x.. haha

    ReplyDelete
  30. salam ramadhan...cik najihah dh komen dlm blog saya sebanyak 6 kali dan tersenarai dlm top 5 komentor blog sy.

    ReplyDelete
  31. tips berguna utk org cm sye.. :D

    ReplyDelete
  32. quote i follow u follow me tu mmg dah biasa sgt nampak...kalau blogger baru tak kesah sgt, tapi kadang2 yg pelik followers dah 1k lebih, tetap nak guna quote tu..huhu

    ReplyDelete
  33. skng ni klu kt ping blog kat fb, mesti ada yg suh follow dia.. annoying la..

    ReplyDelete
  34. aku tak risau kalo follower tak ramai.. tapi aku risau bila dah follow pastu unfollow plak... mana laa tau aku ade buat salah ke, blog aku tu membosankan ke... kan..? risau tang tu jek...

    ReplyDelete
  35. tak reti nak jage anak2 yang sebok lari sane sini kacau orang <<--- Perggggggghhh yang nie saye paling menyirap ! Nak tangan kan, anak orang.. Saboo je laaa.. Hehehe

    Nak terbang naik beskal mini ?? Hehe
    JOM terbang ke ENTRI TERBARU AdinLaLa !
    - Manusia Makin Ego : Wordless Wednesday

    ReplyDelete
  36. ahha..hangen semacam..biasela 2..adat berblogging..semua nk kejar follower n trffic :}

    ReplyDelete
  37. aku setujuuu! adoi..hangen je..aku tau la nak suh folo balek, tapi tak payah la nak gtaw kan..tensyen! hee

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi