Tuesday, August 23, 2011

typical people..

Assalammualaikum..

   Susah kan nak tutup mulut orang dari berkate2. Ade je yang tak kene dimate die. Ade je yang salah & die je yang betul. Ape tu typical people? Bile situasi nye macam ni :


  • bile orang tu tak bertudung kau kutuk die bagai nak gile
  • bile die dah bertudung kau kutuk die tak tutup sepenuhnye. 
  • bile die diam kau kate die sombong
  • bile die banyak cakap kau kate die bising
  • bile die update banyak2 entry kau kate die mencapap
  • bile die tak update kau kate die malas
    Dan a lots of bile lagi. Kauorang mesti boleh pikir kan. Ape yang daku tengok skang kat dunie artis lah kebanyakan  nye. Contoh macam Raja Farah. Die dah bertudung skang tapi banyak lagi mulut2 puaka yang kutuk die "pakai tudung tapi nampak leher,tunjuk dada nak wat ape".

   Kite ni sape nakjudge orang macam tu kan. Watch your words lah bebeh. Kite pon tak sempurna lagi nak tegur orang. Bagi daku die nak berubah bertudung tu kire 1 perubahan yang sangat2 besar. Sebab bukan senang seseorang tu nak bertudung. Lagi2 die artis.

die sangat2 cantik bile bertudung + laki die comel ok
jojie kakak ella pulak bertudung. Cantik kan


    Artis ni yang paling daku suke sangat2 tengok die bertudung. Sangat2 cantik dari tak bertudung dulu. 


   Jadinye kat sini daku cume nak cakap je. Kalau kite tahu yang kite pun tak layak untuk menegur jangan judge orang sesuke hati. Korang boleh tengok typical people ni kat sekeliling korang. Even dalam blog pon. Mulut orang biaselah kan.Sekian .

p/s : mood ke laut :(

31 comments:

  1. gitula manusia..suke kondem.. ada je yg xbtl kt mata diorg..

    ReplyDelete
  2. itulah namanya manusia...ada sahaja yang tidak puas hati dengan orang lain...kalau dilayan memang sakit hati...buat ndak tahu je...lagi satu...kutukan mereka tidak akan menghalang periuk nasi pun...hehehe.

    Sabar Cik Najihah,..

    ReplyDelete
  3. biace la 2..mulut org kan..n x semua org sempurna :)

    ReplyDelete
  4. ari ni entah kenapa komen pocket semua nya nak ke negatiiiiiive jer ..
    mohon ampun diminta yer :D
    jangan block pocket terus plak tau!!

    dik najihah, kalau pun sayer tak reti masak, still sayer buleh komen ikan siakap tiga rasa ni masin, nenas dipotong dadu sebesar siku, bawang tu rincik halus sikit bleh tak?

    gitu gitu..
    peace sis!! all n all,
    i still luv coming ere :D

    ReplyDelete
  5. betul betul..serbe tak kene..diam diam sudah..tak pon bg smeangat..nie idak..hishhh

    ReplyDelete
  6. @Kancil 8349

    huhu betul tu..kadang2 makan hati jugak

    ReplyDelete
  7. @Pocket

    eh mane ade lah pocket
    fara suke je pocket komen sini tau hihi.
    fara mmg x pandai masak pun

    ReplyDelete
  8. manusia mmg xkan pernah berpuas hati..tp kl ada teguran yg membina tue ptt kita amik utk memperbaiki diri...mcm bertudung tue..kl ikut agama bertdg bukan bermakna menutup aurat..huhu..peace no war ;)

    ReplyDelete
  9. mulut org bukan mcm mulut tempayan. mulut tempayan boleh la nk tutup. hurmmmm.

    ReplyDelete
  10. kita boleh nasihat .. tapi biarlah dengan cara yg betul ..
    kita xleh nak hukum .. hanya Allah shj layak

    ReplyDelete
  11. ntah2 kalo encik Ji bertdung pn owg mkin kutuk kot. ekeek

    ReplyDelete
  12. farah bertudung lawa. ;)




    orang2 macam tu terlebih makan tongkeng ayam kot. tak abes2 ank mengata pasal orang lain.

    ReplyDelete
  13. no sygs .. kita boleh je tegur orang tapi biar kena pada tempatnya . guna ayat sebaik dan sehalus yang mungkin .. kita ni nak menegur orang , tak kira siapa . kalau nampak ada berlakunya kesalahan , kita tegur secara lembut . itu saja caranya . tapi orang sekarang lebih suka memaki , memaki dan memaki . seriusly i dont understnd kenapa macam tu ..

    ReplyDelete
  14. @siti kektus

    hihi..lawa kan..
    haha no komen lah..
    nak bercakap je kan

    ReplyDelete
  15. @tia @ Ini Kisah Tia

    tu la pasal..maki je keje.. x de nye yang baik

    ReplyDelete
  16. jojie cantik sgt bila pakai tudung! :) irma pun. kita suka tengok! sangat sweet. tp bagus lah makin ramai yg bertudung..so ramai yg akan ikut lagi :)

    ReplyDelete
  17. by the way, saya belajar nk bertudung so saya selalu sangkut selendang kat ats kepala saya..but then bila kat shopping mall, makcik tu jeling kt saya n cakap baik tak payah pakai lah dik.

    saya terus rasa putus asa :/

    ReplyDelete
  18. @Namee Roslan

    cantikkan depa namee..
    hee its ok dear..slow2 pakai tudung..biakan je mulut makcik tu..
    grr

    ReplyDelete
  19. tegur tak salah, tapi kena pada tempat dan caranya .. sebab kalau salah tegur, orang tuh repel, buat pe kan .. lagi bertambah teruk plak ..

    n memang suka tgk diorg ni pakai tudung .. cantik !!

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi