Tuesday, August 16, 2011

bile manusia dah jadi hipokrit

Assalammualaikum..

   Bile manusia ni dah jadi hipokrit,hilang semua kate2 yang sebelum ni. Common answer bile kate macam tu "biaselah manusie,bile2 boleh berubah". Yup memang pun. Bile2 boleh berubah. Nak2 bile dengan orang yang kite suke. Blakang kate lain depan kate lain.

 
   Same goes to people known as blogger. Tak kan lari dari semua ni. Kalau sebelum ni kau kate :

  • aku tak suke blog berat2
  • aku tak suke blog ade lagu
  • aku tak suke orang sombong
  • aku tak suke minah2 mamat2 dok tayang gambar
   But then bile people known as "otai" itu tak pun the most fofular blogger buat itu semua habes kate2 kat atas yang tak suke tu hilang. Oh betape senangnye manusie ni berubah demi manusie juge. Thumbs up bebeh. Itulah kehidupan. Tak pelah,aku dah minat die,nak die bagi attention kat aku tak kesah lah blog ni berat ke tak cantik ke ape ke.

   Kenape eh daku buat entry ni? Sebab terlalu muak dengan sikap certain2 orang yang begini. Blakang dalam blog sembang kencang tak suke itu ini. Tapi bile depan mereka2 yang pemes bagai kencang kate lain. Hipokrit & manusie tak kan lari.



   Same jugak dengan manusie2 yang kat luar sane. Even bergelar kawan,kalau tak cakap macam keling tak sah. Oh mungkin hipokrit itu penting bagi menjamin kebahagiaan. Nvm,biakan mereka dengan hidup mereka. As long as kite tak bergelar manusie macam tu jugak kan. 

   Tak dinafikan even daku pon admit daku hipokrit tapi tak de lah nak obvious sangat. Korang bace korang pikirlah sendiri. Peace no hurt feeling bebeh. Oh btw tenkiu kak tina for the kad raye yang baru dapat petang tadi. Cun tau


nak cakap pandang2 dengar2. Silap haribulan diri kau yang merana

p/s : BERSABAR 

16 comments:

  1. dapat kad raya tuu XD

    <--- xdpt pon ag.. X(

    ReplyDelete
  2. uuu..
    persoalan yang kamu timbulkan memang lah besh :D pocket suka.

    tapi,
    ada yg berpendapat, tak nak ter'hanyut' ngan arus wang yang mempengaruhi blogger blogger kita.

    yang hanyut jugak kita panggil hypocrite. sekali kau ludah, kau telan balik kerana wang.

    tapi yang dok tetap ngan pegangan tak nak hanyut tu terus dok buang duit bayar TM Streamyx,
    walhal yang blogger yg dah hanyut..
    dok nayang check nafneng riban riban.

    masihkan kita buleh kata mereka hypocrite lagi? or simply kata mereka pandai mengambil peluang :D

    ReplyDelete
  3. @Pocket

    em tulah..masing2 ade pendapat sendiri..ade hak nak cakap ape pun..
    ni pun sekadar luahan & pandangan je ..
    tenkiu for reading

    ReplyDelete
  4. najihah!!salah org eh..awk tag k.tina tuu...hehebkn kak fad..kih3

    ReplyDelete
  5. Tapi seelok-eloknya jangan hipokrit dengan perkara yang melibatkan agama. :)

    ReplyDelete
  6. hipokrit? tak matang langsung! eh, tiba-tiba je. hoho. hipokrit sangat menyakitkan hati =____=

    ReplyDelete
  7. satu je..jgn muak dgn agama kite..ehee :)

    ReplyDelete
  8. dik, manusia mmg suke jd hipo ni.. sabar je la.. yg penting kite dgn pendirian kite..


    yeah, dh smpi pun.. cantek x?? smpn buat kenangan yer.. :)

    ReplyDelete
  9. @mizzkechique

    em tu lah kak..x leh nak kate ape..
    cantik sgt hee..
    mesti lah kene simpan

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi