Monday, August 22, 2011

Aku komen blog kau sebab kau komen blog aku = aci?

Assalammualaikum..

   Selalu tak korang berpikir cam daku? Orang tu akan komen bile kite komen blog die? Penah tak terpikir? Daku selalu je pikir cam tu tapi buat tak tau je.


   Dan ade jugak yang akan jawab "orang dah komen entry kau tu kire ok ape dari tak de langsung". Sayang,im not that desperate nak suruh orang tinggal komen setiap entry. Daku bukan jenis yang suke pakse orang. Im not like " hey kau datang sini komen entry aku kalau tak aku tak komen blog kau". Opss!! Bukan tau nyah.

   Bagi daku lah kan,fair ke tak fair ke itu korang punye cite nak pikir sendiri.Kalau korang amalkan sikap give & take macam namee kate dalam blog die its oklah. Kalau tak emmmmm. Jual ikan lah tu.

    Kenape eh daku buat entry ni? Sebab :

  • tersangat obvious blogger itu hanye datang komen daku bile daku komen kat entry die je
  • sikap blogger yang tamak & jual ikan
  • kesian
    Bukan nak kate ape,cume agak kecewa dengan sikap certain2 orang tu yang hanye mengharapkan orang lain buat dulu dari die. Paham kan ape yang daku nak sampaikan kat sini. So kalau korang bace ni harap2 korang tanyelah diri sendiri. 

   Daku jenis tak kisah kalau korang nak datang ke tak ke blog daku. Nak komen ke tak ke. Tapi setakat ni alhamdulillah.Banyak pengomen tegar kat blog daku ni. Korang,daku sayang korang lebih lah. Ni nak bagi reward ni heee. 

manusie ade macam2 ragam. TAK SEMUA SUKE KITE

   Saling menghargai 1 same lain. Tak salah kan. So,sory kalau ade yang sentap. Sekian.

Korang bace blog daku sebab ape? 

sile jawab. Terime kasih

45 comments:

  1. akak lak xsuke org dtg komen blog akak yg xkomen entry.. dtg tgglkn link blog dia suh jejak balik.. apakah???

    ReplyDelete
  2. shera bce bnyk kat tutorial pkai shawl.. x past2 lg blajar benda tu.. >.<"

    hehe.. hmm.. tu lar kan.. manusia ni mcm2 prangai.. nk phm kan prangai dieorang ni pun pening.. kalau diam.. macam melampau2 pulak.. >.<"

    ReplyDelete
  3. aiiyoo..... sudah berangin cik najihah.... tenang2.

    ReplyDelete
  4. " hey kau datang sini komen entry aku kalau tak aku tak komen blog kau"

    aku nak letak kat semua belog yg aku singgah...kiki

    weh...aku baca belog kau sebab ko kak cik aku..:)

    ReplyDelete
  5. kalau kancil banyak sebab dan ia bergantung pada penulisan dan isi entri tersebut....kalau 1 sebab ndak logik...yang pasti bila jawapan sudah diberikan oleh blogger lain. Kancil jadi reader je...hehehe...

    ReplyDelete
  6. aku pon jenis tak kesah sgt....if ader time aku akan blogwalking n komen...if xder time nak buat cammaner kan....tak sumer org ader byk maser nak dok depan pc nih 24 jam....tersangatlah faham situasi itu ...sbb aku pon samer...;)

    ReplyDelete
  7. aku suka baca blog ko sebab penulisan ko..interesting..tak bosan dibaca..bila baca macam jasad ko ade depan aku, bercakap dengan aku...aku jugak byk belajar cara tulis entry dari penulisan ko...ni pendapat aku la....hihihihi

    p/s: rindu moments kat matrik dulu...hehe

    ReplyDelete
  8. blog sapa2 pn saya komen je. heee

    ReplyDelete
  9. @Shaherah

    lame2 nanti pandailah tu :)
    hihi tu la lain orang lain ragam

    ReplyDelete
  10. @Anis Adila Aris

    hahah cool jugak..kalau x ko x bace lah ye :(

    ReplyDelete
  11. @^^nu[dd]yra^^

    tu la kan./.ade yg x paham2
    jenuh la kalau mcm tu

    ReplyDelete
  12. @TheGirlNamedNoor

    tenkiu :)
    hii terharu jap..
    tau xpe..rindu kot

    ReplyDelete
  13. Kadang-kadang bukan macam tu cik jihah..
    Kadang-kadang orang tu comment blog kita, then kita singgah balas and find out entri tu interesting..
    Barulah berkesempatan uuntuk comment..

    BTW, jangan marah2..
    Try baca ni..
    http://musicbrilliant.blogspot.com/2011/08/dialog-sepasang-couple-di-line-telefon_22.html

    ReplyDelete
  14. tgk sini... http://www.anastasyea.com/2011/03/related-post-for-blogspot-tutorial.html

    ReplyDelete
  15. pocket akan komen kalau pocket rase ada yang sihat nak pocket komenkan,
    sihat disini, biarpun negative pun sihat, tapi tak sihat kalau maki hamun tanpa tujuan.

    kamu perlu komen di blog pocket dulu?
    tak semestinya.

    hey hey!! tak paham teori jual ikan tu.. acaner yer?

    ReplyDelete
  16. huhu. akak suka datang sini sebab suka baca kisah najihah..:)

    ReplyDelete
  17. trm kasih di atas tegurannya... ttg masalah follow smp 300 ratus masih lagi belum setel...

    ReplyDelete
  18. biasa la tu...kalau dah bz..nak tgk blog org pun xsempat nak komen..heehe

    suka terjah blog semua...ehheh

    ReplyDelete
  19. dah buat tutor khas untuk awak
    bro jenis tak kisah samada suka atau tidak..terpulang kt reader..diorang berhak menilai,

    http://www.trioseposen.com/2011/08/tutorial-cara-buat-related-post-blogger.html

    ReplyDelete
  20. Hamboih, garangnye cik najihah kite. hehehe.

    ReplyDelete
  21. @Pocket

    hahaha...jual ikan yag selfish tahap gaban ngee

    ReplyDelete
  22. @Santri T.P.I.N.I

    o yeke..maybe awak follow ikut button atas kot

    ReplyDelete
  23. adoi terasa. aku sebenarnya bukan dtg komen bila kau komen je. tapi aku komen blog ko bila aku update post je. sebab masa lain aku bizi. so, masa update blog je la aku datang sni. soryyyyy

    ReplyDelete
  24. @Taufiq Tiramisu

    weh aku x kisah pun la..
    siyes..
    aku bukan emo pon

    ReplyDelete
  25. jual ikan. ikan jual.hehe

    pengomen tegar paling penting kan yunk. walau update cmner sekali pon die tetap dtg blog kita baca n tgglkan jejak.. baru seronok berblogging dgn kawan mcm tu..

    ReplyDelete
  26. najiha..setuju ngan mk..sbb tu akk remove shoutbox..hehe..diorg suka tgl link situ tanpa baca entry..huhu...

    ReplyDelete
  27. @Fad

    em kadang2 geram jugak kak..
    em x pelah

    ReplyDelete
  28. cik najihah sabar jer lah yea..biasalah kekadang ada yang nak komen ada juga yang tak mahu kan..janji siapa yang komen biarlah jujur bukan setakat nak ambil hati..but shaz suka entri ni..peringatan pada kekawan kan

    ReplyDelete
  29. @bee shaz wals

    thanks shaz..fara x kisah pun nak komen ke x :)
    hak mereka

    ReplyDelete
  30. saya komen blog akak sbb sye bru sggah..entry ni buat sye trtarik nk komen..hehe :) btul tu,, kdg2 un saya bengang jgk..:)

    ReplyDelete
  31. assalamualaikum :) blog awak best, walaupun bahasa kadang2 agak kasar tapi senang nak org baca n paham. lagipun banyak entri yang best2. tuh yg buat saya tertarik ngan blog awk ni :)

    p/s: saya da lama baca blog awak, tapi bile baca entri ni yg buat saya nak komen.

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi