Monday, August 22, 2011

Dari KLIA + Putrajaya + Kajang = semput [ Entry cuci mate ]

Assalammualaikum..


CAUTION!! ENTRY CUCI MATE
(sory lah der,kamera cap henpon & casio je )

  2 hari daku tak update bersantai sebab ni lah. Jumaat lepas asar terus bertolak ke KLIA nak hanta nenek pegi umrah. Berbuke kat highway saje. Cun ape. Daku pakai baju blogger & mama & abah kate " Ben Ashaari tu sape ngah?". Daku jawab " big bro angah huhuh" 

wa bangge gilos pakai baju ni hahahah

    Kat hentian Lanchang pon bole. Gasaklah orang nak kate ape janji perut kenyang.

see those kanak2 yang berpuase except the little budak itu


lauk singgang + sardin + sambal belacan malatop nyah






********************************
   Nak tunggu flight pukul 3. Memang sangat menduga kesabaran sebab mengantuk sangat. Huwaaa. Tapi kan hati ini rase sejuk bile tengok budak2 mesir pakai full attire complete dengan songkok. Waaa.

tulah nenek daku





kesian die sampai tido2
   Dalam pukul 1.30 pagi dah naik. Mase ni masyaAllah ramai yang menghantar dari yang pegi huhu. Btw sempat tengok drama air mate student2 tu. Tibe2 terase nak belaja betul2 hahahahaha. 



tu lah die family2 student tu. Sepanjang2 koridor tu yang menghantar.

   Pastu kelaparan. Balik la. Sampai umah bapak sedare pukul 4.30 pagi. ha kau tak tido terus sahur. Walamak.

the muke of kelaparan

***********************************************
  Lepas subuh tido macam orang gile pastu pegi Putrajaya pulak. Raye sale lah kat PICC. Terpegun melihat keterujaan mak2 dengan kakak2 budak berebut beli handbag yang super murah itu. Daku tak beli ke? Errrrr tak sanggup kene lenyek.

sakan beli & belah

  Daku hanye rembat baju je pastu terus blah solat. Tak sanggup nyah nak bersesak bagai kang hilang naye nak cari. Dah lah luas. 

   Lepas isyak barulah terhegeh2 pegi uptown Kajang merewang kan. Kau tahu tak sakit gilos kaki ni. Tu belum pakai heels. Baru pakai sandal. Macam ni nak beraye pakai wedges? Hahaa. Peh lepas balik rase badan melayang2 sebab penat sangat. Weekend yang sangat riang sebab berjalan je.

   Mase tu tak ingat blog dah ingat nak tido je huhu. Pape pon baju raye dah setel. Kauorang? Tak bes tau beli last2 minit sebab tak de size,sume stok dah tak lawa. Geram pulak. Ok lah penat taip. Tata. Time kasih sebab bace entry usang ni.

betape comotnye muke minah ni

p/s : raye ni pakai jubah. Teruje nak jadi macam Heliza pulak wooo














18 comments:

  1. salam,

    patut pun menyepi..rupanya berjalan jauh kamu eya...hehehe...cantik baju tu..nak jugalah...:)tapi kalau pakai kat Sabah, confirm orang nak kenal lebih2 lagi kat Tawau...orang tahu Bloggers Tawau je...

    ReplyDelete
  2. wahh bestnya jalan2...eka pun baru balik beli baju aye semalam..peh kaki melecup sakit lak tu..
    baju dah ada dua...hehehehehehehe

    ReplyDelete
  3. meriahnye.. kenangan hantar/ambil org balik Wat HAJI/Umah kat klia bleh dijadikan sebahagian dari kenangan manis kan.. :)

    ReplyDelete
  4. nt share lah pics pakai jubah tu..mesti suweet

    ReplyDelete
  5. wahhh , die shopping2 .. hahaa . daku jugak tak rela dihenyek2 .. sudahlah daku ni kecik saja .. mau mampos kang jatuh dipijak lagi . daku tak sanggup .. Tia pun baru dapat beli kain kelmarin . oyeahhh . nanti ibu buat . hehe

    ReplyDelete
  6. @Kancil 8349

    x pelah..janji ade lambang blogger hihi
    aah menyepi sekejap

    ReplyDelete
  7. @Cik Eka

    hee da tengok da gamba..
    wah sakan shoping ngee

    ReplyDelete
  8. @tia @ Ini Kisah Tia

    haha bes lah kan buat sendiri..ni beli je huhu

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi