Thursday, August 25, 2011

Dear driver, tolong jangan buat ini ye

Assalammualaikum..

   Tadi baru pas berbuke kat Hotel Sri Mesia Temerloh. Sempat melantak segala jenis makanan kat situ sampai senak2 perut. Ok tak nak cite pasal tu. Sini daku nak share dengan korang & khas untuk semua driver tak kire laki ke pompuan.


   Sempena nak cuti raye ni kan,driver2 sekalian silelah jage korang punye perangai kat atas jalan. Tadi je dah ade 3 eksiden kat highway temerloh. Seriau kau tahu. Adoi. Tolonglah jangan buat ini :

  • kau pegi U turn kat tengah2 jalan. 
Tadi again2 geng2 mamat yang tak bape nak macho buat bende. Hangin lah abah daku. Pastu dah gelabah tadi sebab kete tak lepas. Padan muke kau. Jatuh saham ye bang
  • kau nak belok kanan tapi amik side kiri
Ni selalu driver pompuan yang buat. Pastu ape lagi meh hon ramai2. Bia gelabah tengah jalan
  • slow kat line kanan 
Bapak berangin oh. Nak potong pastu kau slow kat situ. Walamak. Pakat kene maki dengan driver lain
  • belok mengejut
Again,pompuan. Ish2 nanti langgar bontot sape susah.
  • reverse tak tengok belakang
Pastu syok reverse tak sedar kete belakang ade. Dumm!!
  • masuk jalan sehala
Yang ni laki ke pompuan ke same je. Aiyak

    Semua ni daku selalu sangat tengok. Abah daku tu suke sangat marah kat driver2 macam ni & pity what yang kene marah tu sume driver pompuan. Opss! Takut daku nak drive. So,korang janganlah buat bende2 macam kat atas ni ye. Bahaye 1 pastu nanti mengundang makian driver lain.

    Hati2 balik kampung. Sekian.

tenkiu abg eq. ganti duit raye hihi

20 comments:

  1. jangan juga potong belah kiri sampai block abih pengguna motosikal yang nak tumpang lalu nih.

    kasihani lah kami,
    kami ni kecik lagi timun

    ReplyDelete
  2. macam hampeh je kan? jom hon dorang. hahaha :p eh, saya bakal ada lesen. takut juga. hoho

    p/s: apa tu? cd eh? nak juga! huhu

    ReplyDelete
  3. sy berjanji tak akan drive macam tu!

    sbb ayh saya tak bagi sy drive sbnrnye even dah ada lesen.. sob3.. huhu

    ReplyDelete
  4. mmg nyampah dgn driver gini.. haish..

    ReplyDelete
  5. yg tibe2 belok tak bagi signal mmg bikin panas je. sabar je lah.

    ReplyDelete
  6. akak tak suke org yg suke makan angin atas jalan..nak nak jalan kete tak banyak dye leh makan angin bawak pelan..kalo kat lampu isyarat lg bengkek..lampu hijau..dye leh makan angin..kalo gitu akk selalu saje saje dekat kn kete akak kat kete dye bg cuak n laju sikit..weee

    ReplyDelete
  7. elakkan break mengejut paling penting =)

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi