Sunday, August 14, 2011

Sakitnya bile terpakse kehilangan orang yang disayangi

Assalammualaikum..

   Penah rase kehilangan? Kehilangan orang yang sangat2 korang sayang? Tak kire lah bf ke gf ke mak ke ayah ke sape2 jelah. Sangat2 sakit & tak tertanggung kan. Even arwah nenek daku meninggal pun daku kaku tak terkate inikan orang yang terdekat dengan kite. Kat sini daku nak share 2 cite yang rasenye bakal buat korang mengalirkan air mate. Kalau ye lah. Kalau tak korang memang kental.

 
   Daku terjumpe 1 blog ni. Dari blog arda. Kau tau mase daku bace blog die mule2 air mata daku mengalir tak henti2. Sangat2 sedih. Kalau korang nak tau sebab ape korang pegilah blog die bace. Blog ida asyida. Daku kagum sangat dengan die sebab cinte dorang bawa sampai ke mati. Subhanallah.

   ********************************************
   Yang ni cite salah sorang dari bff daku :

Mase pagi bufday die tu daku dapat mesej "fara,haikal dah tak de. Die dah meninggal". Mase tu daku yang tengah tido terus bangun. Lepas tu terus call anis. Bile tanye die die menangis. Ya Allah kesian sangat2. 

SEBELUM KEJADIAN ( mase kat hostel )

"haikal nak balik mesia bawak shell untuk aku tak sabonye"

Tiap2 malam daku akan dengar die gayut dengan arwah. Pastu nyanyi lagu "Seribu Tahun". Pastu mak die ade cakap "anis,gambar haikal makin pudar". 

LEPAS KEJADIAN

Anis ade kat rumah arwah mase tahlil. Arwah meninggal mase tengah praktis kapal terbang kat Ausie. Kami 10 orang menangis kat die. Tenang kan die. Sungguh,sebagai kawan tak sampai hati tengok die macam tu. Samapi tak tau dah nak buat ape. Korang tau tak ape jadi kat die lepas arwah meninggal :
  • die lost
  • pelajaran die sangat2 teruk sebab dalam kelas die termenung je
  • menangis hari2
  • tak penah senyum
  • tak terima kenyataan
Sampai 1 hari kitorang nekad tak nak die terus macam tu. Kitorang marah die. At last,die sedar. Die terima. Semua tu kehendak Allah s.w.t. Lepas pade tu,barulah kitorang paham ape maksud tersurat kate2 kat atas. Rupenye arwah nak pegi. Skang dah 4 tahun arwah pegi. 

   Korang,kalau korang kat tempat daku pun korang tak kan sampai hati tengok kawan baik korang macam tu. Sedangkan daku yang hilang orang yang daku sayang hidup2 pon bagai nak gile inikan orang tu dah meninggal.

   Alhamdulillah,anis sekarang lebih gembira. Gembira dengan hidup die. Syukur. Tapi jauh disudut hati daku dapat rase dalam hati die ade lagi name arwah. Buat anis,be strong dear. Aku sentiase doakan kebahagiaan kawan2 aku. Aku sayang kau.


anis,aku rindu kau gilos

  Kalau daku kat tempat die,daku rase daku tak kan kuat untuk menanggung semua tu. Rase sedih yang teramat bile kat tv,paper ade je berite eksiden,kebakaran yang melibatkan kematian. Nak2 dalam nak dekat raye ni. Ya Allah peritnye dugaan mereka. 



  Cuma, kalau ditakdirkan daku ditimpa ujian sebegitu daku harap Allah s.w.t akan berikan daku kekuatan yang besar untuk menempuhinya. Korang,hargai orang disekeliling korang sementara masih ada. Kuatkan semangat. Kite kene redha dengan semua ketentuannya & bersabarlah.

  Buat yang telah pegi,Al- Fatihah buat mereka. Semoga ditempatkan dalam kalangan orang2 yang beriman. Amin.

setiap yang hidup pasti akan mati. Bersedialah kamu

24 comments:

  1. memang sedih bila orang yang paling kita sayang tinggalkan kita...tapi harus ingat..itulah yang telah diberikan kepada kita daripada Pencipta kita...mungkin ada hikmah semuanya dan bukan jodoh Anis...apapun bagitau Anis...supaya bersabar,...dan banyakkan bersedekah dekat arwah...

    ReplyDelete
  2. bukan senang na trime kenyataan..tp kalau akak..akak lagi rela pisah mati kalo ngn xbf la..kejam kan..tp tak lah doa ex toh mati..kalo mati lg senang na lupe..

    tp kalo mcm kwn fara nie..still bf..mstilah sedih..akak pon sedih

    ReplyDelete
  3. Ya ALLAH..smoga die tabah.klu nisa kt tmpat die..nisa blum tntu ckup kuat tuk hadapi smua ini

    ReplyDelete
  4. @Kancil 8349

    tenkiu bagi pihak die..die sure akan bace komen ni

    ReplyDelete
  5. @anismelon

    separuh nyawe kak..em..doakan yg terbaik buat die

    ReplyDelete
  6. tetiba teringat Arwah abang eyfa :((

    ReplyDelete
  7. salam..ct tahu that story..erm, sekarang cik anis di utm kan3..pernah terserempak ngan dia kat sne... :))
    moga anis and farah sentiasa happy and bersyukur dengan apa yang telah di miliki..

    ReplyDelete
  8. susah nak diungkapkan dgn kata2 kesedihan itu

    ReplyDelete
  9. @siti zulaiha

    1 sekolah tau..
    aah utm..
    amin..semoga begitu

    ReplyDelete
  10. kalau asfz pon asfz xkuat..seyes! xtaw apa jadi..sobs..sobs..sobs..

    ReplyDelete
  11. semoga arwah ditempatkan dlam kalangan org yg beriman..sayu jap membacanya ha..semoga si anis terus tabah :)

    ReplyDelete
  12. mcm mane la die nak berdepan ngan semua tu aer...
    asalkan aku kalau pk nudin xde pun dah meraung tak ingat, ape lagi kalau btul2 jd

    ReplyDelete
  13. @Anis Adila Aris

    teruk wey..adoiyai aku pon pening...mintak2 x jadi kat ko la

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi