Friday, August 19, 2011

Erk! Tak retilah nak mekap tebal2

Assalammualaikum..

   Kagum dengan mereka2 yang pandai mekap tu. Kalau korang nak belajar care mekap yang sangat cantik bole lah korang tengok sini :

   See. Banyak kan blogger2 yang buat tutorial mekap ni. Cun nyah. Cantik dorang ni. Ops

    Btw daku tak delah pandai mekap2 bagai ni & much2 prefer light mekap je. Mekap simple2 je yang mampu. Lagipun tak bape suke mekap tebal2 hihi. Muke tak sesuai. Jadi kat sini daku share dengan korang ape yang daku pakai bile kelua jalan2. Simple je weh


  1. toner cap safi ( safi sangat bes tau )
  2. Maybelline BB cream ( pon bes )
  3. Pixy 2 way cake compact powder ( sangat suke )
  4. Eyebrow pencil cap mydin
  5. Eyeliner cap Avon @ Silkygirl
  6. Lip Ice @ Lipstick cap Avon
    Daku punye brand mekap2 ni sume cap2 murah je. Tak mampu nak branded2. Tapi daku paling suke pakai barang2 tu sume sebab murah & bes. Nanti lah daku buat review ye. Pastu siap,dah boleh pegi dating dah.

   Daku paling tak suke pakai :
  • eyeshadow
  • obvious colour punye lipstick. Terangkat bibir yaw
  • maskara ( kes tak de bulu mate sangat )
  • concealer 
   Simple2 sude. Kan2. Tapi bagi yang pandai mekap jadi lawa tak pe. Jangan jadi badut sude. Hasilnye? 

-
-
-
-
-
-
-
-
suke syok sendiri dalam kete haha




   

60 comments:

  1. susah la nak make up. banyak benda nak kena beli and pakai. leceh. huhu

    ReplyDelete
  2. Simplenye kak najihah..
    'BUT SIMPLE is MORE ' =D

    ReplyDelete
  3. kite setakat pakai moisturizer+bedak+lip ice je.. hikhik..

    ReplyDelete
  4. uiyooo~~ toner safi kite samaaaaa lerrr~ ;) heehee ...

    ReplyDelete
  5. besenya kalau keluar pakai bedak johnson, pastu letak vaseline kat bibir.. hahaha... simple giler..

    kadang2 je pakai lipstik. kih3..

    ReplyDelete
  6. cek pun x pndai makeup.. lip ice pun ambik mak punye..kiki

    ReplyDelete
  7. walaupun tak appropriate, still pocket nak kater gak..

    pocket pun tak reti mekap :D
    heheh



    Tp kalau disuruh pilih, rasanya suka yg tak mekap gak lagi.
    entah kenapa... kepudaran tu indah kot :D

    ReplyDelete
  8. eh eh.. same la..
    pkai yg tu je..
    xreti nk mekap tebal3..kot nye nnt org tkjut lak ttbe mekap tebal3..huhuhu

    ReplyDelete
  9. sama la kite wak...tak suka mekap2 bagai...=P

    ReplyDelete
  10. cik gebu pon xpndai sgt bermekap2 bagai neh.. tpi skunk neh tetibe aura nak mekap tue membuak2.. mekap simple2 sudah.. kang jdi tepung gomak lak.. susah lak derr.. haha

    ReplyDelete
  11. ada lelaki lebih suka pada wanita yang tidak bermekap...nampak keasliannya. Lebih ayu orang kata...hehehe...

    ReplyDelete
  12. Diana lagi la, bedak pun tak pakai. Hahaa! Relax je kelua tak touch up muka

    ReplyDelete
  13. weh dia ada maskara la...
    akak ada bedak..
    pelembab muka..
    lip gloss...
    celak mata saja...
    produk kecantikan??
    oh suda brapa byk mencuba
    tp kesannya tetap sama~!
    guna gosok periuk baru style kot.

    ReplyDelete
  14. hahha. banyak gile mekap. aku bese pakai gel rambut je. hahahahaah.

    New Entry : Manusia-Manusia Yang Patut Kena Tikam Sampai Mati [Part 2]

    ReplyDelete
  15. qaseh guna krim safi je syg .. hehe lagi kuno ..

    ReplyDelete
  16. same here! kite lagi la x reti mekap. teehee :P

    ReplyDelete
  17. simple lagi cantik la..natural..daripada make up tebal2..cantik sbb make up..x asli dah tu..hehe

    ReplyDelete
  18. xpnh ag try. agak2 cmane ek pas mekap. hehe

    ReplyDelete
  19. okla tu pe. lg la malas bab mekap ni.

    ReplyDelete
  20. hahaha :D comel betul muka. saya lagi simple kak. selalu tempek bedak compact je. kalau biasa, toner, moisturizer dengan bedak compact. haaa.. lagi mudah semudah ABC! haha :D

    ReplyDelete
  21. betul, tak yah lah nak mekap tebal2 kan.. ala kadar pun cukup le.. comey je tgok gambar cik najihah kat tepi ni hah.. ehe

    berkunjung dari blog cik Lulu Caldina..
    followed u .. salam ukhuwah

    Ikhlas
    ~GenMerah~

    ReplyDelete
  22. ninie pun guna bedak pixy tu..best sgt2 sebab lembut dan seseuai dengan kulit ninie..

    kira ok lah, bnyk gak najihah pakai..
    ninie juz tepek pixy and lip ice sikit pastu chow..agy pemalas..hahaha =___=

    ReplyDelete
  23. kalau makeup memang susah sangat nak maintain. sebab kalau keluar dgn makeup, jap2 kena tengok cermin sbb muka saya berminyak :) tp saya suka je tgk org lain makeup! :) cantik !

    ReplyDelete
  24. akak tak reti+xsuke mekap tebal tebal.rasa cm ade bendasing je kt muke..

    fara tak pyh mekap tebal tebal la..dah cantik..

    ReplyDelete
  25. @EYFAalias

    kan2..
    leceh tapi kalau da pandai kejap je hihi

    ReplyDelete
  26. @Nur Najwa

    yup tau x pe..
    simple lagi bes than lerlebih

    ReplyDelete
  27. @cik pulau

    ok lah tu kak..
    kite pon kadang2 tepek bedak johnson sude

    ReplyDelete
  28. @cik pulau

    ok lah tu kak..
    kite pon kadang2 tepek bedak johnson sude

    ReplyDelete
  29. @Anis Adila Aris

    puyooo mak ko pon pakai lip ice hebat lah hee

    ReplyDelete
  30. @nini

    huhu memang x kan mekap setebal itu

    ReplyDelete
  31. @aisah hanafi

    opss x de lah kak..x minat nak pakai pon ngee
    tapi akk cantik

    ReplyDelete
  32. @Fad

    hahah tau xpe kan kak..natural lagi bes

    ReplyDelete
  33. @hira

    akk lagi x pakai moisturizer bagai dik..x minat

    ReplyDelete
  34. @Namee Roslan

    same goes to me too namee..
    hehe suke jugak tengok org bermekap

    ReplyDelete
  35. @anismelon

    haha x tebal mane nye kak..
    ag pon mmg x suke...geli

    ReplyDelete
  36. xyah nk tebal2 sgt dik..simple pun dh nice dh... =)

    ReplyDelete
  37. tengs.. :)

    ade orang bertuah muke dah memang cantik.. ade orang yg kurang bertuah coz tak dapat kulit cantik tapi nak nampak cantik.. terpulang pada masing2 punye pemikiran.. natural or bermekap, dua2 same cantik :)

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi