Monday, August 15, 2011

Pesanan daku buat blog yang ade lagu

Assalammualaikum..

   Hai semua. Sebelum tu daku nak mintak maaf kalau ape yang bakal daku taip dalam entry ni bikin korang sentap. Maaf lah yek sebab dah tak tertanggung rase bengang huhu. Mintak maaf awal2 kang ade yang serang pulak.

  Daku bukan nak marah ke ape tapi daku cume nak pesan je. Tak salah kalau korang nak pasang lagu kat blog tu. Hak korang blog korang suke hati korang lah kan. Tapi kan. Kat sini daku nak bagi sikit pesanan buat korang yang pasang lagu tu :


  • janganlah kau pasang lagu yang hard core 
Janganlah kau pasang lagu yang hard2 beb. Terkejut kau. Hari tu daku bukak 1 blog ni terkejut nauzubillah sebab bukak2 terus kelua lagu die yang agak hard tu. Bole bikin readers sakit jantung wooo. Kalau bole pasanglah yang sedap sikit telinge ni nak dengar.

  • jangan pasang lagu autoplay
Daku kalau bukak blog yang ade lagu mesti daku akan cari button pause sebab daku sekali bw berpuluh blog. 10 blog daku bukak 5 blog ade lagu kau bayangkan mood nak bw cane.

  • pikirkan kesenangan & keselesaan readers
Daku ni pakai berokband je. Limit nye sikit je weh. Bile dah korang pasang lagu kat blog volume berokband cepat kene makan. Jadinye kenelah korang berpikir pasal itu. Kesian tau bagi blogger yang pakai berok band ni. Takkan tiap2 minggu nak ppegi topup tambah volume. Sengkek lah wei

  • tak payah letak lagi bagus kot
Em.Rasenye tak payah letak lagi bagus kot. Senang. Daku lagi selese bukak lagu sendiri kat lappy. 

   Em tu jelah. Daku bukan nak menghentam ke ape tapi sakit woo kepale ni bile lappy hang. Tadi bukak blog ade lagu tetibe lappy daku hang. Kene restart balik. Tension waaaaa. Jadinye untuk tak nak bagi orang maki kite nak2 lagi dibulan pose ni pandai2 lah korang cari alternatif untuk selesaikan ye.


   Alah daku dulu pon obses nak letak lagu bagai kat blog tapi beselah newbiekan sume bende nak cube letak. Belajar dari kesilapn its ok. Tu jelah. Takat ni kesabaran daku still bole bendung lagilah. Time kasih sayang2 semua.

p/s : kau pakse orang bace & follow blog kau tapi blog kau  lagu bersepah2 cane nak follow & bace?

48 comments:

  1. cik najihah...newbie cam sis dolu pernah wat..tp bkn kat blog lah..kat tagged..frenster... Nasib bek fb takde..

    ReplyDelete
  2. pernah tersedak buka blog sorang ni sbb pasang lagu "keras".. grrrr

    ReplyDelete
  3. Kancil sokong...kekadang lambat loading...malas kancil nak baca kalau lambat...hehehe

    ReplyDelete
  4. Setuju !
    saya baru je ada blog dalam bulan 7 , mula-mula saya letak lagu ....
    then bila ramai blogger post entri pasal 'lagu yang mengganggu'..
    baru saya terfikir , sebenarnya blog ni orang datang untuk baca dengan tenang .
    So saya pun buang itu widget ! =D

    ReplyDelete
  5. betul tu kadang2 rasa bingit je :P

    kalo schaze, schaze akan mute volume laptop atau pc. hihi

    mcm ni lagi puas hati..muahaha xP

    ReplyDelete
  6. hehe,dlu yui pon suka letak lagu..

    tp lama2,mood nak letak trus ilang+xder..

    beselah dear...baru2 lgi..yg lama pon ada gak letak..

    p/s: jgn lupe kasi detail kat mail ea..

    TQ dear..

    ReplyDelete
  7. hoh0,.-_-" {psg lgu micheal buble home pian0 versi0n,.tkjut x?hihi

    nice blog^-^

    ReplyDelete
  8. betol2..

    asal nk buka blog org len aje mesty

    aku mute kan volume at pc aku ouh..

    senang..

    ReplyDelete
  9. salam,
    nak join abg eq masuk UPM ke? sgt2 dialu2kan...ramai blogger abg eq jumpa dah kat UPM...

    ReplyDelete
  10. @mizzkechique

    bukan takat nak tersedak kak..nak termuntah sekali sebab terkejut hohoh

    ReplyDelete
  11. @Nur Najwa

    baru lagi..same cm sy jugak dulu..lame2 buang terus..

    ReplyDelete
  12. @schaze zainn

    tau xpe..samelah kite..nasib baik bermurah hati nak bace jugakkan

    ReplyDelete
  13. @Daktechic

    agak2 x buat org nak maki ok la hihi..tenkiu ya :)

    ReplyDelete
  14. @eqbalzack

    waa yeke..sy mmg student upm lagi senang lah nak meet hee

    ReplyDelete
  15. hahhah..

    kadang2 terbuka blog kuat...terkejuuttt sebab bunyi lagu kuat sgt..huuh

    ReplyDelete
  16. hahaha ada lagu, tekan pangkah...kalau dia ada komen kat blog aku, baru rasa sejuk hati nak layan lagu dia...HAHA

    ReplyDelete
  17. setuju..dulu2 waktu 1st diela buat blog, mmg nak letak lagu la n semua widget2 yg x penting..tp bila dah lama sket dlm blogging nie, baru la sedar yg semua tu x penting n menyusahkan pelawat yg datang..skg nie, diela pun x bepe nak suka blog yg ada lagu..

    ReplyDelete
  18. dlu blog has pn ad lgu..
    tp da buang sbb tuan empunya blog sndri rasa semak ad lgu dlm tuh hahaha

    ReplyDelete
  19. serius aku suka entry ni..
    klu blh takyah la letak lagu hehe..

    ReplyDelete
  20. @ABU

    time kasih..
    kan2..agak mengganggu

    ReplyDelete
  21. rasanya tak payah kot letak. kite pelawat tak same taste music dengan tuan punya blog. lagipuan kadang kadang tekejut bila tetiba lagu kuar..nak gugur jantung tau..

    ReplyDelete
  22. betullah tu,boleh pening kepala dibuatnya :)

    ReplyDelete
  23. tuuddiaaa bile cik najihah berkata-kata... eh, belog sy pun ade lagu... lagu angin,.hheheee

    ReplyDelete
  24. @SoLy SoLicious

    hahah lagu angin..bole jadi kan..
    bukan ape..cume agak bengang

    ReplyDelete
  25. hee..btul2..sy x suka yg ada lagu..klu radio tu ok lagi la..

    ReplyDelete
  26. hilang mood an klu msk blog yg brlagu ni

    ReplyDelete
  27. hurm btul tu. kalau sy trus pgkah je blog yang ade lagu memekak tuh. lagi kejam kan. huhuhu :D

    ReplyDelete
  28. @Saiazuan

    hohoho..mood tu ade lagi cume annoying huhu

    ReplyDelete
  29. @sharifahzakiah

    hahahah lagi lah kejam kan..tapi kadang2 fara pon wat bende yg same gak

    ReplyDelete
  30. btol2.. xyah letak lg bagus... wat sakit jiwe n rage berbakul2... hahaha

    ReplyDelete
  31. waaaaa...samala..akk bengang tau..loading jd lmbt..rasa nak je tekan pangkah..tp nanti kecik ati plak kita xbls kunjungan..tp camana org nak dtg kalo blog dia wat kitanya berukben abis limit..huhu..

    ReplyDelete
  32. @Fad

    tu lah kak..nk je tekan pangkah kan

    ReplyDelete
  33. hahaha. saya dah biasa dah. saya tekan pangkah dulu. tutup sound, baru buka balik. haha. sangat menyakitkan hati, limpa dan jantung~ :p

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi