Monday, August 8, 2011

seleseme. Ape nak buat?

Assalammualaikum..

   Ape perasaan korang bile seleseme? Saje nak eje macam tu. Sangat sekse kan. Waaa daku paling tak suke bile seleseme. Kau tau kenape? Sebab :

  • hingus asyik nak meleleh je nak2 tengah solat
  • pening kepale bagai nak gilos
  • tong sampah penuh dengan tisu
  • hidung jadi badut
  • muke jadi kering
   Tu la yang daku alami 2 hari lepas nak2 tengah pose. Kau tau mase tu daku tak sabo2 nak berbuke pose sebab nak minum air. Tekak ni perit yaw. Seleseme sangat2 leceh! Tapi dah kate pose kenelah sabo. Tido aje lah kan.

   Tapi kan act seleseme ni ade kebaikan nye jugak. Nak tau ape? Ni die :
  • tapis habuk2 dari direct masuk dalam lobang idung kite
  • supaya kite mendiamkan diri. Yelah asyik bersin je haha
  • tak banyak buat dose mate,tangan hati sebab duduk rehat je

   Daku kalau bersin tisu mesti nak kene ade sekotak. Kalau tak parah. Mau amik langsir lap haha. Daku kalau seleseme ni lengkap 2 pakej sekali pening kepale + demam. Pastu kiok terbaring. Tu yang tinggal blog berhari2 tu. Walamak dalam tido asyik mengigau je nak update blog tau. Sape kat i tak rindu u ol hahah. Nyampah.

   Jom sini daku share cane nak hilangkan seleseme ni :
  • makan ubat. Kalau tak hilang jugak kau telan yang kuat punye pastu tido. Masyuk
  • makan panadol soluble. Berkesan tau. Tapi tak sedap langsung
  • hembus hingus sampai kering. Jangan sampai tercabut hidung sude
  • rendam dalam air
  • minum air teh panas
   Lagi2 kalau hidung tersumbat. Walamak rase nak mati je kan mase nak tido tu. Pusing kanan pusing kiri tersumbat jugak. 1 bilik bau minyak cap kapak. Tapi lain orang lain carenye. Terpulang lah. Tapi daku akan buat ape2 je janji hilang seleseme tu sebab tak tahan.

p/s : demam sampai suare sengau2. bes jugak haha

22 comments:

  1. akak lak batuk..ada petua x?? hukhuk

    ReplyDelete
  2. selsema la xlen nak duduk diam...

    asyik nak terkeluar ja hingus neh...ehhehe

    pas tu bersin..semoga cepat sembuh ya cik najihah...;-0

    ReplyDelete
  3. tu la..ak klu sesema ase cam nk cabut je idong mat salleh aku ni haha

    ReplyDelete
  4. jgn lupe mkn obat taw bile bukak pose nnti.. semoga cpat sembuh ye dear :)

    ReplyDelete
  5. makan ubat banyak2. hehehehe. get well soon. susah nk beribadat kalau selesema. :D

    ReplyDelete
  6. @sifu im

    hahahah amik kau idung mat saleh mane mau cari haha

    ReplyDelete
  7. ayooo..
    patotla ilang jek akak ni ha..
    ayoo
    get well coon taw!
    jgn dok mkn mende2 sejuk
    jage makn
    jage ubat sume k!

    ReplyDelete
  8. @aimie amalina

    tu la pasal...huhu sekse..
    time kasih dear

    ReplyDelete
  9. yeah, macam sekarang ni. fuhhhhhh.. suara macam ella. phewwwiiittttt~ hahaha :D

    ReplyDelete
  10. suka minyak cap kapak ! tc weh~ XD

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi