Tuesday, August 16, 2011

Dikongkong & mengongkong = rimas weh

Assalammualaikum..

   Kau orang paham kan tajuk kat atas tu. Nak2 dalam bercinte. Sini daku nak tanye korang. Bes ke kene kongkong? Bes ke mengongkong? Yang perempuan,bes ke jadi queen control? Kau orang tak rase rimas ke weh? Nape daku rase rimas ye?



  Bukan nak kate ape lah kan. Even dalam family pon ade jugak istilah ni. Tu tak pelah sebab family. Konpem2 lah mak ayah nak yang terbaik buat anak2 kan. No wonder lah nak control bagai. Tapi bersyukur dapat mak ayah cam mama & abah sebab dorang tak terlalu kongkong anak2 die. Bak kate abah daku " jangan terlalu kongkong anak nanti kuat memberontak".

   Tapi cube kalau korang yang berkapel ni. Tak yah cakap orang lain dari daku sendiri. Mase dulu kapel si polan ni asyik nak control daku je. Kau tau itu sangat2 rimas. Ape yang die control?

  • paswed sume jamban tu amik. Mase tu pemes prenster & myspace
  • tak boleh nak bergamba dengan laki langsung even kawan baik!
  • asyik kene bagitau die ape daku buat
   Lame2 putus! Yes tu lah die yang terbaik. Putus sebab jamban tu curang dengan daku. Bunguks lah. Sedih tau nyah. 

   So bagi daku selagi belum kawin ni tak payah nak kongkong sangat lah. Belum sah jadi bini @ laki dah nak control bagai. Lagi 1 sonok ke hidup kene kongkong je. Tak de life weh kalau kene kongkong dengan bf gf ni. Bagi daku wat tension je.

   Kalau takat tak bagi liar sangat its ok lah tapi kalau sume bende nak kene repot,sampai paswed fb ke blog ke nak kene bagi jugak walamak. Naye. Daku memang paling tak suke spesis jenis cam ni nak2 bile dalam tengah kapel2 ni. Siyes sakit jiwe woo.

   Kalau korang ade kapel yang jenis cam ni cakap camni "awak,kite belum pun kawin lagi,jadi janganlah nak control sy sangat ye syg". Kalau die marah kau lawan balik hee. Bukan ape,daku rase tu hak kite nak buat ape pun kan. 

   Think wisely. Jangan senang2 dipergunekan especially perempuan!


jangan tenung lame2 kureng pahale pose hihi
p/s : kadang2 bersendiri itu lagi menyeronokkan

34 comments:

  1. betol2..najihah..tak kawen dah kongkong mcm2..nt dah kawen..mau duk umah tak bg keje...


    pss: nasib baik dia tinggalkan sis..walau merana..tp ada hikmahnya

    ReplyDelete
  2. erkk, penah gak ada pengalaman mcm ni..asal jmpa je, spot check hp.. demm, rimas okeh.. smpikn terpaksa tkr nama kwn laki jd pempuan..

    ReplyDelete
  3. alhmdulillah,dgn dia xjd mcm ni..

    yg pntg pndai jg dri masing2..

    ReplyDelete
  4. betol
    perempuan lemah jgn disangkakan lemah!

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah so far dlm bercinte blom lagi ditemukan dgn bf yang kaki kongkong :D

    ReplyDelete
  6. kita belajar dari kesilapan...yang sudah berlaku jangan diulangi...

    ReplyDelete
  7. @miss eyme

    alhamdulillah & mintak2 x kan berjumpe dengan laki mcm tu

    ReplyDelete
  8. betull..nasib baik my boyfie jenis beri nasuhat tapi tak mengongkong..hehe..:)

    ReplyDelete
  9. tak best ,lama2 t kita jd kingkong hahaks..

    qaseh amek gambar2 comei tu kat http://www.deviantart.com/

    ReplyDelete
  10. kongkong sikit2 tak pe lagi, kalau semuaaa benda nak di control, mmg agak bengang la. hehe

    ReplyDelete
  11. yep,kongkong2 nie buat sakit hati jep.single is cool ;))

    ReplyDelete
  12. lor....camtu plak...bagus la dah babai dia..hmm.suami akk xkongkong langsung..akk nak kuar ngan kwn2 pn dia faham..dia kata asal pandai jaga diri...dia percaya akk gi mana2 ngan kwn2..sbb dia tau akk garang...xde org berani ngorat..keh3

    ReplyDelete
  13. @Qaseh dalia adelia

    hahah betul tu kak..jadi kingkong hee
    tenkiu :)

    ReplyDelete
  14. @Fad

    waa samelah kak kitee..garang hee

    ReplyDelete
  15. akak takkan mintak pw bf akak..huuu..melainkan dye mntk akk nye dulu baru akk mintak..yg kembar nichkhun toh akk tak pernah pon mntk..as long as tau batas okek je pd akak..huuuu..

    yg bab na bgambar pon akk tak pernah halng..same cm pw as long as sedar awk ade gf sudah..

    ReplyDelete
  16. siapalah si polan tu ye....hehe..

    nasib baik pakwe kali ni tak kongkong mane..kiki

    ReplyDelete
  17. Hehehehe.. Alhamdulillah, buat masa ni Tira belum dikontrol dan mengkontrol. Segalanya dilakukan dengan perbincangan dan muafakat bersama. Thanks mengingati :)

    ReplyDelete
  18. ahhhhh.. abaikan je lelaki macam tu. haha :D menyusahkan hidup. uih, kasar bahasa itu. sila abaikan. huehue

    ReplyDelete
  19. ahhhhh.. abaikan je lelaki macam tu. haha :D menyusahkan hidup. uih, kasar bahasa itu. sila abaikan. huehue

    ReplyDelete
  20. @Miss Tira

    alhamdulillah kalau pasangan tira cm tu..

    ReplyDelete
  21. Yeah. Single is better for the timebeing

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi