Wednesday, August 24, 2011

Lelaki VS pompuan curang. Mane lagi hebat?

Assalammualaikum..

   Skang ni istilah curang dimane2. Tak kire lah pompuan ke laki ke same je naik nye. Same hebat. Tapi masing2 punye ego kan. Kau salah kan aku aku salah kan kau. Pastu 2 2 lingkup. Tak de makne nak salahkan orang lain. Tengok diri sendiri nye jugak.



Situasi 1 :

" u,jangan tinggalkan i. i sayang u"
" sorylah i rase kite dah tak sesuai lagi"

Lepas seminggu si pompuan tu dengan laki lain. See?

Situasi 2 : 

"aku sayang die doe,die awek 1st aku"

Tup2 kelua dengan pompuan lain. See?

   Jadinye laki ke pompuan ke same je. Kalau dulu yelah kot. Tapi skang dah lain. Bukan kat sini nak jatuhkan sape2 tapi kalau korang tengok sendiri pon korang tau. Contohnye macam relationship dalam fb tu ha. 


   Bile kau kapel dengan orang ni kau in relationship,engaged,married teros. Bile dah clash kau divorce. Pastu tak lame kau in relationship dengan orang lain pulak. Wah senang je nak married ke divorce ke. Just 1 klik je. Tak yah wali. Kan. Maaf kalau ade yang sentap.

   Tak salah kalau nak salahkan bf @ gf kite sebab die curang tapi remember this. Ape yang kau buat itulah yang kau dapat jugak. Even tak banayk sikit pon tetap kene. Macam daku. Daku penah tinggalkan bf daku sebab jamban tu. But then jamban tu curang dengan daku. See. Sejibik dengan ape yang daku buat.

   Jadi awak,kalau nak curang tu pikir dulu. Tak bes tau curang2. Sakit hati. So,buat lelaki,tak yah nak salah kan pompuan sangat lah & same goes to girls. Tak yah nak cari salah laki jugak. Same je. Kalau rase nak dihargai,hargai dulu orang disekeliling kite. 


   Sini daku nak speaking sikit. Sikit je tak banyak. Im so sory for publishing this entry. This is not for someone but for everyone. If u want somebody to love u,love ur self first. Im not trying to get your attention but to remind u that was hurt when being dumped. Kau tahu?

   Sekian. 

p/s : tengah makan hati dengan kau & rase nak lempang cine yang tukang oter baju raye aku. Bongok tak buat cane aku nak raye!!!!!

33 comments:

  1. habis kalau kita x pnh curang, tapi dpt bf curang...mmg sbb nasib kite malang kan? kan..kan...

    ReplyDelete
  2. hurmm..budak2, mmg suke tkr2 status ikut suka ati diorg je..


    amboi, garangnya.. babap je cine tu.. haha

    ReplyDelete
  3. betul3..kite curang t orang curang kat kite..da pena rase :)

    ReplyDelete
  4. @mizzkechique

    em..bukan budak2 kak..da besa..aah mmg garang..geram ni..

    ReplyDelete
  5. @epalpai

    huhu..
    tu lakan..sape yg penah rase je tau

    ReplyDelete
  6. the moral of the story.. appreciate life and happy always :-)

    ReplyDelete
  7. a'ah la. tapi tu suma kan adat. dia dah bukan untuk kita. if dia rasa tu y terbaik. silakanlah. ;)

    ReplyDelete
  8. Weyyy, same ngn aku. Takde baju rayaaa. :(

    ReplyDelete
  9. mudahnya 'kawin-cerai' dlm FB,
    tp tu satu cara nak tunjukkan
    komitmen kot. hekennee..

    curang?
    a sin is not a sin until u get caught :D

    so dont get caught :D

    ReplyDelete
  10. moral of the story. curanglah dlu sblom dicurangkn.

    eh btol ke x? HAHA.

    ReplyDelete
  11. cinta menyusahkan! hahaha.. better fokus study dulu.. ngee..

    ReplyDelete
  12. well, about that fb status, people who only into fb would really care about it. For me realtionship is all about privacy. I won't declare it to anyone on fb.

    And if you really care and love about yourself, just forget what others did to you as long as you are not like the others. Be yourself.

    Happy Raya!

    ReplyDelete
  13. benda baik dibalas baik, benda jahat dibalas jahat. Allah maha adil. pernah jugak merasa mcm ni.

    sorry to hear about your baju raya. yeah. pegi lempang dia. :D

    ReplyDelete
  14. @Asyila Zainuddin

    yup..study dulu..dah hebat baru bercinte ye

    ReplyDelete
  15. @I wong (依之汉)

    really appreciate when u said that..
    nothing gonna change ourselves.
    happy raya too

    ReplyDelete
  16. @.izzati liyana.

    yup..Allah maha mengetahui..
    yes tenkiu..
    mmg ase nak lempang

    ReplyDelete
  17. satu je lah..ikut la hukum karma..

    "if 1 day kita tak bersama dia kerana kecurangan dia...n tak mustahil org yg dia pilih itu akan curang balik pada dia..."

    ReplyDelete
  18. shera sokong ni semua.. serius..

    dulu shera tinggal kan ex pkwe konon ckp nk belajar.. sedih gler ex tu.. ofcoz lar kte sedih jugak.. then bler shera jumpe lelaki laen.. Shera ske kat mamat tu.. tup tup mamat tu ade awek dh.. x bgtahu shera pun.. peh.. skt nyer ati..

    memang rase sakit gler ati.. kte wat org.. kte kne blk.. mmg diam terduduk bler pk blk au..

    ReplyDelete
  19. @Shaherah

    nasib kite samelah shera..sakit woo kene cmtu

    ReplyDelete
  20. hahaha :D sokong! saya tak main benda alah tu. tunggu betul-betul engaged atau kahwin, baru tekan situ. huhu

    ReplyDelete
  21. saya pun memang tak suka orang curang-curang ni. sebab tu, kena nasihatkan diri dulu. hehe :D

    ReplyDelete
  22. xnak curang..sian suami akk.dia lelaki macho terbaikk...heheh

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi