Wednesday, August 3, 2011

Kau tau aku hangin sangat bila...

Assalammualaikum..

   Hari ni entry panas sebab perkara ni berlaku kat daku minggu lepas. Bulan pose tak baik marah2 kan. Jom daku share. Daku memang hangin sangat bila :



  • tengah2 beratur orang blakang dok himpit2 
Kau tau itu sangat2 rimas! Hari tu beratur nak beli Big Apple. Pastu ade plak makcik blakang daku ni ha sebok dok himpit2 daku. Dah la mase tu tengah ramai nak gile manusia. Nasib baik makcik kalau tak dah lame kene sembur. Yang depan daku lak si polan sebok main2 henpon sampai dah turn die bole buat bodo je. Wat the hal!

  • berebut barang yang nak dibeli
Ni lagi 1 hal. Mostly makcik2 lah. Daku rase hangin nak gile bile tengah2 daku pegang tu kau sebok jugak nak telek benda yang daku pegang. Pegi cari lain la wei bersepah lagi yang same yang nak berebut2 dengan daku tu ape kes.

  • potong barisan 
Yang ni sape2 je bole hangin kan. Macam yang minggu lepas daku relakan aje. Mase tu muke daku peh muke ketat gile lah. 

  • tak reti nak jage anak2 yang sebok lari sane sini kacau orang
Tengah2 dok lepak kat situ ade pulak anak makhluk Allah ni melanggar2 daku yang tengah beratur ni ha. Kalau sekali tak pe ni berkali2. Kau tau daku rase macam nak sepak je budak tu. Nasib bapak budak tu ade kat depan. 

  • kanak2 yang macam orang kebulur nak rase makanan percume
Kan ade biasenye kat shopping mall yang die bagi free taste tu kan. Kau tau hari tu daku nak amik kan spageti untuk adik daku sekali adelah kanak2 rakus tu menyambar. Dah gaye tak makan setahun. Yang peliknye mak bapak pon 2 x 5. Sampai kan akak & abg tukang bagi tu bengang gile muke.

  • jenis yang tak penyabar nak kencing & berak
Mase kat toilet lah. Orang lain pun tengah tahan jugak kencing berak ni kau yang datang lewat terus sambar toilet orang lain yang dah lame tunggu. Dasar gelojoh betol.

  • tengah beratur nak bayar tapi sebok main2 henpon
Kalau turn kau jauh lagi tak pe ni dah nak dekat sangat kau sebok dok bersms dengan makwe pakwe kau sampai turn kau dah sampai. Sampai akak cashier cakap "excuse me cepat sikit bole?". Padan muke kau. Nak tau,daku yang agak kejam ni curik2 bace mesej die dengan makwe die. Gasak lah kau. 

  • cleaner toilet yang kurang ajar
At least bile nak lap tu cakap elok2 kat customer nak lap kejap ini kau tau die cakap ape? " aku dah lap pegi jalan lagi atas tu.Bute ke". Dah terang2 jalan yang nak pegi toilet tu ade 1  lorong je kot. Peh

   Ha tu lah die antara situasi yang bikin wa panas je der. Bukan nak kate ape lah mostly memang ramai makcik2 yang buat. Kang bile tegur kate kurang ajar. Yang paling hangin tu lah yang dok himpit2. Sikit je lagi daku nak sound oh kalau tak konpem kene cop kurang ajar. Lantak lah hati dah panas.

   Jadinye korang,janganlah bikin orang lain panas ye. Menyirap weh rase nak lempang laju2. Kalau korang penah alami macam daku alami ni konpem korang paham ape daku rase. MALATOP.

rase nak bagi muke macam ni kat manusia2 itu
p/s : macam biase sabar!

30 comments:

  1. ssabrlah...itulah ragam manusia..kata bertamadun dan berdisiplin...cakap je...hahaha...apapun berdoa tak akan berjumpa dengan orang macam tu dan tidak ingin seperti mereka juga

    ReplyDelete
  2. @Kancil 8349

    ragam2 jugak tapi janganlah sampai menyusahkan orang lain..
    em..

    ReplyDelete
  3. yg mengimpit tu kerap kena time nk cucuk duit kt ATM.. vodo btl la..

    ReplyDelete
  4. hehe. kite paling bengang kalau orang potong barisan r. macam nak makan je orang tu.

    ReplyDelete
  5. hehehehe...mereka tidak fikir sama apa yang kita fikir pada masa nie. Lagipun, cik najiha dah nampak apa dorang buat...semuanya ditunjukkan oleh Allah...tujuannya supaya kita tidak sama macam dorang...hehehe...

    ReplyDelete
  6. sabar sabar... cmtuh la manusia.. tak pernah nak fikir orang lain...

    ReplyDelete
  7. bulan bulan puasa ni bykkan bersabar,,tapi kalau ezza tak sabar..maen sembur je! muahahahaha

    ReplyDelete
  8. Manusia cmni dia pikir janji dia lepas sudah..mane nak peduli orang lain.. Sabarlah ye..x sabar sangat kita bako jer..hehe (^_-)

    ReplyDelete
  9. hehe...

    last2 kita kena saboor jugak kan..

    ila pun paling xsuka org potong Q tau...erghhh..

    ReplyDelete
  10. haha. muke mahal bwh tuhh.. vry funny. tullaaa.. mmg kne blja sabar jela ngn ragam org kn. rmbut kn sma itam. hati len len.pragai pon ta sma kn >.<

    http://yanadimple.blogspot.com/

    ReplyDelete
  11. garang btl makcik cleaner toh..adeh..sabar jela..org tua tua..tp kalo tak leh lalu situ na lalu mane..and toh mmg keje dye kan..

    ReplyDelete
  12. waaaa..tgh hari td pn akk angin gak..ada plak mamat bw keta laju je dok sebelah kiri akk,dah keta akk dok depan dia nak gak masuk lorong akk..penyakit apa ntah tu..dahla bln posa..hanya mampu gelengkan pale..kalo ikutkan hati yg pns ni mmg rasa nak marah2 dia..tp tau xde guna layan org xbertamadun camtu..pnt kita je..huhu..panas lagi ni..hehe

    ReplyDelete
  13. hahahaha. sabar kak, sabar! :D

    ReplyDelete
  14. @siti kektus

    bukan takat nak makan nak sekeh je haha

    ReplyDelete
  15. @Jalut

    tu la..pentingkan diri sendiri..yg buatnye melayu plak

    ReplyDelete
  16. @ILA HonEyBuNNy

    tu la ila..balik2 kite kene sabo jugak kan..

    ReplyDelete
  17. @LyaLuna

    hahah mahal kan..payah nak jumpe muke cmtu tu hahah

    ReplyDelete
  18. @Fad

    lain kali akak hon kuat2 kak..bagi terpanjat haha

    ReplyDelete
  19. ahh ta sabar betol nk kencing dan berak..haha

    ReplyDelete
  20. wah macam marah ni .. sabar2 .. uhu .. sabar2 ...

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi