Thursday, August 11, 2011

Relakan die pergi..

Assalammualaikum..

   Tengok tajuk korang rase ape? Hem daku nak share dengan korang pasal ni. Korang konpem penah menyayangi sesorang kan. Tapi di 1 situasi yang lain yang mane korang hanye bertepuk sebelah tangan. Jalan terbaik adelah biakan die pegi.


   Korang bace cite kat bawah ni :


ade sorang pompuan & sorang laki. Saling menyayangi. Dorang berpisah lepas ade pertelingkahan. Takdir Allah dorang bertemu semula,ikatan kasih sayang kembali terjalin. Hari demi hari bulan ganti bulan,si laki mendiamkan diri biakan si pompuan sorang diri menagih harapan. 

Si laki datang,si pompuan bagi peluang TAPI lagi sekali si laki tinggalkan si pompuan. Again,si laki datang tagih cinte & sayang. Malangnye si pompuan dah tawar hati dengan si laki tu sebab rasekan diri die dipermainkan. 

Allah memberi petunjuk. Si laki dah pun ade gf lain. Petang tu si laki sms si pompuan kate die dah ade yg lain & tak kan sayang si pompuan tu lagi. Hancurnye hati si pompuan tu. Si pompuan hanye membirkan perkara tu berlaku even hati die sangat2 terluke.

Hampir berbulan mereka senyap! 1 hari,malam tu si laki sms si pompuan tu kate "i miss u so much,i'm sory". Si pompuan hanye tenung sms tu & reply " salam ramadhan". Setelah bace semua luahan hati si laki,si pompuan amik keputusan untuk lepaskan si laki itu buat selama-lamanya. Tak de lagi cinta, tak de lagi sayang. Si laki juge. Tapi,MAMPUKAH?

   Kalau korang ade dalam situasi pompuan & laki tu ape korang buat? Dan kalau korang jadi pompuan tu ape korang rase?
  1. merayu kat laki tu supaya jangan tinggalkan korang
  2. menangis tanpe kata
  3. diam
   Mama penah kate :

Angah,kalau betul kau sayangkan seseorang tu,kau lepaskanlah die pegi. Andai kate die kembali pade kau,dia adalah milik kau. Tapi kalau die tak menoleh pade kau lagi,biarkanlah die pegi.

   Ye, sangat2 betul kate mama. Korang,kalau korang sayangkan some1 tu,lepaskan lah. Yes! Memang sangat2 payah nak lepaskan orang yang kite sayang tu pegi tapi berkorbanlah untuk orang yang kita sayang. Even cinte kite tak kesampaian,sekurang-kurangnya berkorbanlah untuk tengok die bahagie. Percayelah,korang pun akan rase bahagie bile tengok orang yang kau sayang tu bahagie.


   Sentiase percaye dengan takdir Allah. Dia mengaturkan sesuatu yang cukup lengkap untuk kite sebagai hambaNya. Tak rugi. Kalau kite menangis kite tak menangis sebab kecewa tapi sebab gembira melepaskan orang yang kite sayang pegi.

   pompuan yang dalam citer kat atas tu adelah daku

"aku lepaskan kau pegi sebab aku sayangkan kau. Pegilah,jangan toleh kebelakang.
Aku doakan kebahagiaanmu bersama die"

p/s: big girl doesn't cry isn't

28 comments:

  1. stuju tu..mmg perit kt nak lepaskan tp selepas pkir scara logik,kalau btoi dia mnyayangi kt,pasti ada cara utk dia pertahankan..

    bkn dtg bila nak,pergi sesuka hati..

    kt kena pkir,mgkin ada lg yg bek darinya... insyaALLAH..

    ReplyDelete
  2. betul. hehe :D pernah juga. awwww~ jangan kantoikan saya ye? huhu. itulah keputusan terbaik. tak perlu nak merayu kot. no 2 dengan 3 mungkin ye. hoho

    ReplyDelete
  3. sometimes big girl should cry. cry doesn't mean you're weak.
    betul kata2 mama kamu tu, ada juga someone berpesan pada pakcik pesanan yg sma mcm mama kamu pesan pada kamu tu.
    kalau btl dia milik kita, dia pasti kembali. TAPI, sampai bila harus kita menunggu? itu persoalannya..
    pape pun kamu harus kuatkan semangat.
    sayang xsemestinya bersatu.

    p/s: pakcik fhm perasaan kamu sbb pakcik juga berada dalam situasi kamu skrg. melihat si dia gembira, mungkin sudah cukup utk buat pakcik tersenyum dari jauh.

    ReplyDelete
  4. @hira

    x payah merayu..lagi die suke..
    biakan aje

    ReplyDelete
  5. @Xavi De

    time kasih pak cik..
    bace komen pak cik rase terharu..
    em x pelah biakan je

    ReplyDelete
  6. dik, kumbang bkn seekor.. sdgkn blm ada pape pun dia snggp buat kite mcm tu, klu dh kapel nt lg truk.. just forget him!!! =)

    ReplyDelete
  7. Very good... akak sokong. Akak nie memang pejuang hak wanita sikit... Kenapa harus kita jer yang memberi? Bila lelaki tidak memberikan comitment, jangan gadai hati kita untuk yang tak pasti...

    ReplyDelete
  8. cry doesnt mean u're weak.u've been strong enough to face all of this alone. btw take care, be strong & sabar yee :)

    ReplyDelete
  9. kita lebih kurang dalam situasi yg sama.. tp sy punye dia gantung hubungn kami mcm tu jer. langsung tak amik thu n tk kisah sal sy.. kawn2 dh nasihtkan untuk lepskan dia coz dia bukn yg terbaik untk sy.. tp sy tak snggup nk berpish dngn dia coz terlalu syg. walaupn dia bnyak siksa jiwa sy, p sy tetp bersabr.. perlu ke sy lepaskn dia n tgk samaada dia akn cri sy balik ke tidk one day? huhu

    ReplyDelete
  10. @Aziela

    time kasih kak..wuuuu berat nak buat tu

    ReplyDelete
  11. @PRINCESS DIARIES STORIES

    kalau rase x sanggup x payahla..tapi dari diri kite yg tersekso baik lepaskan je..datang ke x pade kite tu sume atas die..

    ReplyDelete
  12. tindakan yg cik najihah ambk 2 sgt tepat..kata2 mama awk pun btl..jgn bersedih ok..hidup msti dteruskn! fighting! ;)

    ReplyDelete
  13. saye memilih untuk diam

    lepaskan je lelaki begini...

    tak berbaloi..ehhe

    sakit..tapi tak sesakit bila asek tak di hargai kan..=)

    ReplyDelete
  14. laki mcmni stkt dibuat kwn boleh. kalo lbeh dripd tu, sorry to say, never.

    ReplyDelete
  15. be strong beb. moga nanti dapat jodoh yang baik untuk ko :) aminnn

    ReplyDelete
  16. fara...siyus sedih..kesian fara kan..hurmmm..akak..tak kuat tok melepas kan..tah..pelik kn akk nie..

    ReplyDelete
  17. sy hampir2 nitis air mata bc entri nih, sbb sama ng kisah sy lar najihah. hehhe.. yup, letting go is the best way :)

    ReplyDelete
  18. @[fArAh aLiAs]

    uch2 better than pretend to be happy with him

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi